Росіяни поранили двох цивільних на Херсонщині

Росіяни поранили двох цивільних на Херсонщині

Укрінформ
Російська армія продовжує обстрілювати Херсонську область, сьогодні ворог поранив двох цивільних.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Сьогодні через обстріли поранено жінку у Велетенському та чоловіка у Білозерці», - сказав він.

Водночас Прокудін наголосив, що попри обстріли триває робота з ліквідації наслідків підтоплення області. Зокрема, в Херсоні енергетики продовжують ремонт та відновлення раніше затоплених електропідстанцій. В районі Корабельної площі проведено випробування внутрішньобудинкових систем газопостачання. Позитивні результати є в 14 багатоповерхівках. Завтра розпочнуть роботу комісії зі встановлення стану аварійності підтоплених багатоквартирних будинків і найближчим часом подадуть газ. «Херсонводоканал» разом з полтавськими колегами займається прокачуванням свердловин, відкачуванням води з приміщень та їх прибиранням. 26 червня воду відкачали з 12 будинків та вивезли 52 тонни сміття.

Читайте також: На Херсонщині підтопленими залишаються 19 населених пунктів

«Наголошую, в Корабельному мікрорайоні із кранів поки тече технічна вода, яку не можна використовувати для приготування їжі чи пити», - додав очільник області.

Прокудін наголосив, що на сьогодні в області не зафіксовано спалахів інфекційних хвороб.

Як повідомляв Укрінформ, на деокупованій частині Херсонщини вибухотехніки вже виявили на територіях, підтоплених через підрив ворогом Каховської ГЕС, 81 вибухонебезпечний предмет.

ЗСУ восени визволили правобережну частину Херсонщини, у тому числі обласний центр. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Читайте також: На Херсонщині загарбники почали демонтувати та вивозити вітряки

У ніч на 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас критичне обміління Каховського водосховища.

Фото ілюстративне: Херсонська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-