Зґвалтування 14-річної дівчини на Закарпатті: суд почав розгляд апеляції

Зґвалтування 14-річної дівчини на Закарпатті: суд почав розгляд апеляції

Укрінформ
Закарпатський апеляційний суд розпочав перегляд вироку Воловецького райсуду, відповідно до якого двоє ґвалтівників 14-річної дівчини отримали умовне покарання.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

“У Закарпатському апеляційному суді відбулося перше засідання в межах розгляду апеляційних скарг на вирок Воловецького районного суду від 16 березня 2023 року щодо сексуального насильства над неповнолітньою. Від органів прокуратури забезпечення публічного обвинувачення здійснюватимуть представники Офісу Генерального прокурора”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 6 червня суд розглянув клопотання учасників процесу та ухвалив рішення про відкладення судового засідання у зв’язку з тим, що адвокат одного з обвинувачених подав клопотання про перенесення розгляду через хворобу.

Наступне засідання призначили на серпень.

Раніше Закарпатська обласна прокуратура подавала клопотання щодо застосування до трьох обвинувачених запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, однак суд у його задоволенні відмовив.

Читайте також: Як отримати правову допомогу від держави постраждалим від сексуального насильства

Як повідомлялося, 16 березня поточного року суддя Воловецького районного суду присудила хлопцям по п’ять років позбавлення волі, але звільнила від покарання, призначивши усім трьом іспитовий термін на два роки. Суд виніс вирок по ст. 153 (сексуальне насильство, без проникнення), а не 152-й статті (зґвалтування). При цьому, як з’ясувалося, права потерпілої під час судового процесу були грубо порушені - він відбувався без адвоката, а її інтереси в суді представляла служба захисту дітей місцевої сільради. І ця ж сама служба захисту дітей дала ґвалтівникам позитивні характеристики.

Злочин стався 24 серпня 2021 року. Знайомі потерпілої покликали її до підвалу в одному з будинків, де скоїли злочин, знімаючи його на відео. До поліції звернулася бабуся дівчинки 14 вересня. На допиті дівчинка підтвердила факт зґвалтування, поліцейські розшукали причетних до злочину двох 15-річних і 14-річного підлітків.

Справу про "воловецьке зґвалтування" розповсюдила у мережі Фейсбук блогерка Олена Пшенична. За її словами, зняте під час злочину відео підлітки завантажили в інтернет і поширили у школі. Його подивилися майже всі жителі села, де проживає дівчина, над якою було вчинене насилля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-