Лікарні постраждалої Херсонщини працюють на генераторах та забезпечені питною водою

Лікарні постраждалої Херсонщини працюють на генераторах та забезпечені питною водою

Укрінформ
Лікарні постраждалої через підрив росіянами Каховської ГЕС Херсонщини працюють на генераторах та забезпечені питною водою.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Медичні заклади знеструмленої частини Херсонщини працюють за допомогою генераторів та продовжують надавати медичну допомогу кожному, хто цього потребує. Наразі у всіх лікарнях працює критично важливе обладнання, операційні та реанімації, які живляться від електрогенераторів. Кожна лікарня на деокупованій частині Херсонської області забезпечена кількома генераторами різної потужності", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Херсонщині із зон підтоплення евакуювали близько 1 300 осіб

Загалом, як зазначають в МОЗ, для роботи в екстрених умовах у лікарнях правобережної частини Херсонщини є понад 130 генераторів різної потужності, які дозволяють закрити критичну потребу в електроенергії.

Також опрацьовується питання забезпечення питною водою лікарень області та решти територій, які зазнали ураження. На території більшості медзакладів працюють свердловини, тобто вони забезпечені автономними джерелами водопостачання. Там, де така необхідність виникла лише зараз — у найкоротші терміни додатково будуть обладнані свердловини та системи очищення води.

Попри всі спроби росії завдати шкоди медичні заклади працюють за графіком та надають необхідну медичну допомогу пацієнтам. Водночас на території правобережної Херсонщини всі пацієнти можуть звернутися за невідкладною медичною допомогою за телефоном 103. Наразі в регіоні продовжують свою роботу 29 бригад «екстренки». Кожен, хто звертатиметься по медичну допомогу, отримає її за потреби.

Читайте також: Тернопільщина відправляє 50 тонн питної води на Херсонщину

Наразі, через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС близько 80 населених пунктів Херсонщини можуть бути підтопленими. Крім того, через небезпеку частина регіону залишилася без централізованого водо- та електропостачання.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид". В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає. У Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн машинного мастила, є ризик подальшого витоку ще понад 300 тонн.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-