У Києві презентували фільм про переслідування журналістів на окупованих територіях

У Києві презентували фільм про переслідування журналістів на окупованих територіях

Укрінформ
Команда "Слідство.Інфо" у співпраці з Інститутом масової інформації створила документальний фільм "Окупація: ціна правди" про переслідування журналістів на окупованих територіях.

Його презентація відбулася під час пресконференції в Укрінформі.

Стрічка розповідає про українських журналістів, які під час війни опинилися в окупації та зазнали насилля з боку загарбників через свою професійну діяльність.

“Ми пів року збирали відомості про різних журналістів в окупації. Багато історій ми не змогли розказати з безпекових причин”, - зазначила журналістка-розслідувачка Слідства.Інфо Яніна Корнієнко.

У фільмі розповідаються історії херсонського журналіста Олега Батурина, журналістки з Мелітополя Світлани Залізецької, київського журналіста Дмитра Хилюка та інших. Усі вони постраждали від рук загарбників через те, що намагалися розповідати правду про війну.

Читайте також: В Україні відзначають День журналіста

“Нашою основною метою було показати, що те, що відбувається з журналістами - не випадковість, а закономірність. Ці злочини мають ознаки системності. По-перше, всі журналісти розповідали, що в окупантів були списки медійників. Доволі часто згадувалося, що виконавцями злочинів були колаборанти та ФСБ”, - зауважила Корнієнко.

Фільм буде доступний на YouTube-каналі “Слідства.Інфо”.

Як повідомлялося, внаслідок повномасштабного вторгнення Росії загинув 61 працівник медіа, десятеро з них - під час виконання професійної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-