Для повідомлень про зниклих безвісти у зоні підтоплення на Херсонщині працює гаряча лінія

Для повідомлень про зниклих безвісти у зоні підтоплення на Херсонщині працює гаряча лінія

Укрінформ
Офіс уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, закликає повідомляти про зниклих людей у зоні підтоплення в Херсонській області на гарячу лінію уповноваженого за телефонами і в месенджерах.

Як передає Укрінформ, про це Офіс уповноваженого з питань зниклих безвісти повідомляє в Телеграмі.

“Руйнування російськими окупаційними військами дамби Каховської ГЕС стало наслідком неконтрольованого скидання води з Каховського водосховища та підтоплення населених пунктів, розташованих біля ГЕС та нижче неї за течією Дніпра. Карта можливої зони підтоплення буде розміщена найближчим часом”, - повідомив уповноважений Олег Котенко.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: затопило 8 сіл та Гідропарк і Нафтогавань у Херсоні

За його словами, ця техногенна катастрофа, утворена руками загарбників, може призвести не лише до руйнування інфраструктури, але й загибелі людей.

Котенко закликає громадян в зоні підтоплення дотримуватись вимог рятувальників, правоохоронців та військових, подбати про тих, хто не може захистити себе самостійно, забезпечити власну безпеку та безпеку ближніх.

“За наявності вільних місць у вашому транспорті, прохання забрати з собою тих, хто не має можливості оперативно евакуюватись”, - зазначив Котенко і додав: “У разі неможливості надати допомогу вашим сусідам та мешканцям вашого населеного пункту, просимо повідомляти про людей в небезпеці на телефони рятувальних служб. Також закликаємо подбати про домашніх тварин, що залишились з зоні небезпеки без господарів”.

У випадку, коли близькі або знайомі, які мешкають у районі техногенної катастрофи, не виходять на зв'язок, слід терміново повідомляти про це на гарячу лінію уповноваженого: 0 800 339 247, мешканці тимчасово захоплених територій можуть скористатися Viber або WhatsApp за телефоном: (095) 896-04-21.

Читайте також: Через підрив Каховської ГЕС вже евакуювали 742 людей

“Вся інформація, отримана від заявників, буде повідомлена рятувальникам та пошуковцям уповноваженого для надання термінової допомоги”, - наголосив Котенко.

Як повідомляв Укрінформ, у зоні лиха на правобережжі Херсонщини через підрив росіянами дамби Каховської ГЕС опинилися близько 16 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-