Україна розраховує наступного тижня повернути тіла полеглих захисників – Котенко

Україна розраховує наступного тижня повернути тіла полеглих захисників – Котенко

Укрінформ
Україна планує наступного тижня провести чергову операцію з повернення тіл загиблих захисників.

Про це Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Ми розраховуємо на повернення живих, але стається й так, що забираємо тіла загиблих наших хлопців. До речі, на наступному тижні ми також проведемо таку операцію по поверненню тіл наших захисників», - сказав Котенко зазначивши, що сподівається на повернення тих воїнів, про долю яких невідомо.

За його словами, за рік роботи Офісу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин вдалося повернути тіла понад 1500 полеглих героїв.

Читайте також: Нові дані про зниклих безвісти можуть бути підставою змінити облікову категорію - Коордштаб

Передача тіл загиблих військових здійснюється відповідно до норм Женевських конвенцій. Зазвичай цей процес відбувається за сприяння Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти при Мінреінтеграції у співпраці з силовими структурами. Тіла наших захисників передають їхнім родинам для гідного поховання.

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня вдалося повернути додому тіла 80 полеглих захисників. У квітні - тіла 82 загиблих українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-