Бахмут під вогневим контролем України – Данілов

Бахмут під вогневим контролем України – Данілов

Єдині новини
Укрінформ
Місто Бахмут знаходиться під вогневим контролем Сил оборони України, які звільнять його та інші міста Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей та Криму.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив Секретар РНБО Олексій Данілов.

«Те, що стосується взяли-не взяли Бахмут, я можу сказати, що Бахмут знаходиться під нашим вогневим контролем. Нічого там до кінця не вирішено і всі його (ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина – ред.) забаганки, що вони нібито там дійшли, прийшли, десь там хтось когось вітав. Я не знаю з чим вони вітають, вони з 1 серпня 2022 року не могли і не можуть взяти невеликий районний центр, а вони зібралися брати нашу Україну, то хай почекають», - заявив Данілов.

Відповідаючи на питання щодо просування Сил оборони з флангів довкола Бахмуту, Секретар РНБО відзначив, що українські захисники просуватимуться не лише біля Бахмута, а й по всій Донеччині, Луганщині та інших областях України.

«Це буде не тільки Бахмут. Це буде Донецьк, Луганськ, це будуть всі наші міста, які є на території Донецької та Луганської областей, на території Херсонської області, частини Запорізької області та в Криму. Вони будуть бігти з усіх територій, які на сьогоднішній день тимчасово знаходяться під їх нібито контролем. Ми зробимо все, щоб це було якомога швидше», - запевнив Данілов.

Він додав, що Сили оборони робитимуть все, аби звільнення відбулося в поточному році та наголосив, що допомога міжнародних партнерів є ключовою в цих процесах.

Як повідомляв Укрінформ, на Бахмутському напрямку кількість боєзіткнень з ворогом за добу зменшилась до трьох. Силами оборони знищено 79 окупантів, 111 зазнали поранень, один потрапив в полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-