На території білорусі зменшилась кількість російських військових - ДПСУ

На території білорусі зменшилась кількість російських військових - ДПСУ

Єдині новини
Укрінформ
Кількість російських військовослужбовців на території республіки білорусь зменшилася приблизно до 4 тисяч.

Про це сказав в ефірі телемарафону речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ.

«Зараз, за нашими даними, трохи більше як 4 тисячі військовослужбовців збройних сил росії перебувають на території білорусі, але вони в основу залучені або на навчаннях спільних, або ж до підготовки, яка триває у білорусі. Ця кількість дещо менша, ніж була раніше. Бо ті підрозділи, які пройшли підготовку, росія вивела з території білорусі на свою територію для подальшого перекидання в тому числі на схід нашої країни, де ведуть повномасштабні бойові дії", - сказав він.

Читайте також: На кордоні з білоруссю немає ударного угруповання ворога, але можливі провокації - Демченко

Раніше речник ДПСУ наголошував, що продовжуються інженерно-фортифікаційні роботи по укріплення кордону, щоб не допустити вторгнення агресора і щоб сили оборони ЗСУ мали можливості відбити атаки. Тому, землі, які на кордоні з білоруссю і рф ( до 2 км - ред.) в якій би власності вони не були передаються у власність Держприкордонслужби для посилення сил оборони з відбиття будь-якої агресії з цих напрямків.

Як повідомлялось, офіційний представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив 21 березня, що росія, імовірно, зробить нову спробу масштабного наступу на Україну і найближчі тижні будуть критичними в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-