Масове поховання під Ізюмом: неідентифікованими залишаються 122 тіла

Масове поховання під Ізюмом: неідентифікованими залишаються 122 тіла

Укрінформ
Залишаються неідентифікованими 122 тіла з масового поховання під Ізюмом на Харківщині.

Про це в марафоні Kharkiv Media Hub розповів начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає кореспондент Укрінформу.

«У справі про ізюмське місце масового поховання – на превеликий жаль, людей там хоронили неналежним чином, і стан тіл загиблих дуже поганий – у нас залишається 122 невпізнаних жертви, які загинули в результаті російської агресії», - сказав Болвінов.

Читайте також: У звільненому Ізюмі на «пелюстці» підірвався цивільний

Він пояснив, що отримано ДНК-профілі всіх загиблих, і слідство очікує, що звернуться родичі загиблих.

Як пириклад ідентифікації Болвінов навів історію дитячого письменника Володимира Вакуленка, якого російські окупанти силоміць забрали з дому.

«Коли вони його посадили в автомобіль з написом «Z», то останні його слова, які чули свідки, це «Слава Україні», і після цього його більше ніхто не бачив. Уже потім його знайшли вбитим біля дороги поблизу Капитолівки, тіло пролежало близько місяця. Потім його поховали. Після звільнення територій було виділено ДНК-профіль, ми ще не знали, хто це. Потім відібрали ДНК у його батька», - розповів Болвінов.

Читайте також: В Ізюмі почали перепоховання жертв російської агресії

За його словами, наразі у слідства є інформація про тих осіб, які забирали Вакуленка з дому, про місце, де його утримували, з’ясовується, хто саме застрелив письменника.

Як повідомляв Укрінформ, після звільнення Ізюма у вересні правоохоронці виявили в лісі неподалік міста масове поховання. З нього вилучили 451 тіло цивільних осіб (198 чоловіків, 212 жінок, 7 дітей) і 22 військовослужбовців. Зокрема, експертизами ДНК підтверджено, що в масовому похованні було тіло дитячого письменника Володимира Вакуленка, якого загарбники застрелили. Також 28 грудня стало відомо, що керівник ізюмського осередку «Пласту» Олег Єфіменко теж був похований у лісі. Експерти підтвердили, що чоловіка катували.

У січні повідомлялося, що ще 145 тіл із масового поховання під Ізюмом на Харківщині залишаються не впізнаними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-