СБУ повідомила про підозру полоненому білоруському «вагнерівцю»

СБУ повідомила про підозру полоненому білоруському «вагнерівцю»

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру полоненому громадянину республіки білорусь, який воював проти України у складі ПВК "вагнер".

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі

У липні минулого року найманець вступив до лав підконтрольної кремлю приватної військової компанії "вагнер". У складі російського угруповання брав участь у бойових діях проти українських військ на Бахмутському напрямку.

Втім, у листопаді минулого року найманець потрапив у полон підрозділів Сил оборони під час боєзіткнення поблизу Курдюмівки на Донеччині.

"За даними слідства, іноземець підписав контракт з угрупованням "вагнера", щоб заробити грошей. Для цього він прибув до тренувального табору російської ПВК, де пройшов десятиденний курс бойової підготовки. Потім його перекинули на східний фронт для штурму бойових позицій підрозділів ЗСУ", - ідеться у повідомленні.

Після затримання найманець надав СБУ свідчення щодо воєнних злочинів угруповань рф та установчі дані осіб, причетних до їх вчинення.

Також він розповів про тортури, позбавлення грошового забезпечення і вбивства у лавах ПВК "вагнер" за невиконання злочинних наказів.

Читайте також: В Україні ліквідували трьох російських кримінальних авторитетів 90-х, завербованих «Вагнером»

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили бойовику про підозру за ч. 4 ст. 447 Кримінального кодексу України (участь найманця у збройному конфлікті, воєнних або насильницьких діях).

Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує покарання до 10 років ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, дезертир із "вагнера" розповів телеканалу CNN про звірства найманців в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-