Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Важкий день для російського керівництва, дипломатії та інформаційних структур

Важкий день для російського керівництва, дипломатії та інформаційних структур

Укрінформ
Причому, самі не врахували свій же досвід!) Співпраця з МММ ніколи не доводила до гарних результатів!
З самого ранку сьогоднішнього дня почала реалізовуватись мегаінформаційна операція, в якій взяли участь ключові особи російської політики, релігії, міністерства оборони ...
Якщо відновити хронологію 5 січня, то:
Спочатку, об 11 годині 18 хвилин на сайті Російської Православної Церкви з'являється (одночасно лунає в ефірі) заклик Патріарха Московського Кирила щодо встановлення Різдвяного перемир'я з 12.00 06.01.23 до 24.00 07.01.23. 

О 13.50 на сайті президента РФ з'являється звіт про його розмову з лідером Туреччини, в якій однією з основних тем була готовність РФ до мирного врегулювання "конфлікту" при врахуванні "київською стороною" реалій... 

Вже о 18.05 з'являються вказівки президента РФ збройним силам РФ щодо припинення вогню у відповідь на заклик Кирила. Разом з цією вказівкою є ще заклик до "української сторони" зробити те ж саме, щоб православні, яких є багато в тих районах, де ведуться бойові дії, могли зустріти Різдво. 

Цікаво, що на офіційному телеграм-каналі міністерства оборони РФ це повідомлення з'явилось на півгодини раніше ))) (трохи не узгодили, буває), після чого з'являється (о 18.30) повідомлення про те, що міністром оборони РФ відповідні вказівки віддані в війська. 

Замисел зрозумілий - продемонструвати всім "готовність" РФ до мирного врегулювання (навіть в односторонььому порядку). Тим самим - або отримати певну паузу, необхідну для перегрупування військ, нарощування зусиль ... тощо, або на весь Світ звинуватити Україну в "нехтуванні найбільшим Святом християн, підступних і цинічних ударах в Різдвяну ніч"... тим самим, зменшивши нашу підтримку в Світі...
Певна логіка в замислі присутня: заклик релігійного лідера - обговорення власної позиції з лідером країни, яка підтримує Україну і, до того ж, є членом НАТО - прийняття рішення - доведення рішення до військ. Далі - "м'яч на нашому полі" і ми маємо реагувати.
Реакція України проста і очевидна ! Подібних обіцянок, припинень вогню, розведень сил, ... з 2014 року, та й з 24 лютого 2022 року було вже стільки, що їм не віримо не тільки ми, але й всі країни, які хоч якось аналізують російську війну проти України. Та й власне, ми на своїй території, обороняємось від агресора ...
Начебто, позиції агресора і наші зрозумілі.
Однак, о 20.17 з'являється публікація Пушиліна (МММ рулить !))) , в якій він не погоджується з вказівкою кремлівського вождя !!! "Ни о каком перемирии речи и быть не может" ... Нормальний такий пост. Ефективний. День роботи Кремля звів нанівець !))) 

А тут ще й з'являється розслідування Міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm (https://t.me/informnapalm), в якому надається інформація, що декілька православних храмів Донецька та інших населених пунктів на окупованих рашистами територіях можуть бути заміновані та підірвані в час святкової ранкової служби 7 січня, щоб зняти пропагандиські сюжети для внутрішньої російської аудиторії й таким чином ініціювати інформаційний привід для нової хвилі мобілізації (https://t.me/informnapalm/15082). 

.............................................................................................
Підводячи підсумок, можна відмітити чергову невдалу спробу РФ здійснити вплив на перебіг війни та відношення до неї міжнародної спільноти.
Також важливо всім, у кого є така можливість, попередити людей, які проживають на тичасово окупованих територіях про можливу криваву провокацію рф з нанесенням вогневих ударів під "чужим прапором" по церквах в день світлого Різдва Христового.
Тарас Дзюба 
* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-