Жертви війни. Українські діти

Жертви війни. Українські діти

Укрінформ
Україна пам’ятатимемо про вас вічно. Ми помстимося за вас російським дітовбивцям, де би вони не сховалися

Важко про це говорити, але українські діти стали ціллю для російських загарбників. За більше ніж 300 днів війни в Україні загинуло щонайменше 450 дітей, 868 отримали поранення (станом на 28.12.2022). Це за офіційними даними.  У цій цифрі не враховані діти, які загинули в Маріуполі. Ми й близько не маємо можливості згадати тут всіх загиблих дітлахів поіменно, тут лише ті (далеко не всі – теж!), чия загибель викликала медійний резонанс. Але Україна не забуду нікого з цих маленьких жертв підлої й кривової війни. Убивцям не буде прощення – ні на Землі, ні під землею.

23 листопада загинув 2-денний хлопчик, якого батьки хотіли назвати Сергійком. Не встигли… Російська ракета влучила у пологовий будинок у Вільнянську Запорізької області. Від вибуху Сергійка притиснуло бетонною плитою.

14 липня. Від ракетного удару по центру Вінниці загинули троє дітей.

4-річна Ліза Дмитрієва (4 роки), яка в момент удару поверталася зі своєю мамою із занять із логопедом. Мама дівчинки отримала важкі поранення.

Ліза Дмитрієва з мамою

7-річний Максим Жарій у момент удару проходив обстеження у медичному центрі. Загинув разом із матір'ю.

8-річний Кирило з Херсона у момент вибуху чекав своїх рідних в припаркованому автомобілі… Родина втекла від окупації до Вінниці. Хлопчика поховали з його улюбленою іграшкою - ведмедиком.

23 квітня в Одесі, через влучання ракети в житловий комплекс разом з мамою та бабусею загинула 3-місячна Кіра.

10 березня в Маріуполі внаслідок російського обстрілу загинула 11-річна гімнастка Катерина Дяченко (художня гімнастика).. Дівчинка та її батько загинули одразу. Матір та брат потрапили до лікарні, яку згодом також було знищено авіаударом.

Катерина Дяченко
Катерина Дяченко

26-го травня росіяни з систем залпового вогню та гаубиць “Піон” обстріляли спальний район на півночі Харкова. Серед загиблих 5-місячний Михасик. Під час обстрілу він був на руках у тата - родина прогулювалася вулицею. Рятувальники знайшли Михайла мертвим на дашку під'їзду. Туди дитину відкинуло вибуховою хвилею.

17 березня внаслідок обстрілів російськими окупантами Нових Петрівців Київської області загинув 2-річний Степанко, який спав дома у своєму ліжечку.

5-го квітня на Київщині знайшли мертвим 4-річного Сашка. Його шукали близько 3-х тижнів. Коли почався ворожий наступ, Саша з бабусею намагалися втекти від окупації на човніякий перекинувся. Хлопчик та бабуся загинули.

16 грудня під час масованого ракетного удару російська ракета влучила у житловий будинок у Кривому Розі. Загинув 1.5-річний хлопчик разом зі своїми батьками. Тіло дитини дістали з під завалів будинку 17 грудня.

12-річний Іван Меть загинув із матір’ю 5-го березня в Ірпені, коли вони намагалися евакуюватися з міста. Їх поховали у дворі їхнього житлового комплексу. Ідентифікувати загиблих вдалося лише за обгорілими документами, які хнайщли в сумці мами Івана.

Іван Меть з мамою
Іван Меть з мамою

20 липня під час ранкових обстрілів Салтівського району міста Харків загинув 13-річний Дмитро, син шахістки Wim Вікторії Кубати. Батько хлопчика дві години читав над сином молитви, не відходячи від тіла і тримаючи його за руку.

Батько хлопчика дві години читав над сином молитви
Батько читає молитви над своїм сином Дмитром Кубат

17 жовтня у будинок на вулиці Жилянській в Києві потрапив ворожий дрон. Загинуло подружжя – Богдан та Вікторія. Жінка була на 6-му місяці вагітності. У Дніпрі  25 жовтня під час ракетної атаки загинула 25-річна Інна Оданець. Вона була вагітна. Унаслідок ракетного удару по одеській багатоповерхівці, вчиненого росіянами 23 квітня, разом з чоловіком Богданом загинула Людмила Чернецька - чемпіонка з бодібілдингу. Вона була вагітна.

25 вересня між селищами Курилівка та Піщане, що в Куп'янському районі Харківської області, росіяни обстріляли колону цивільних майже впритул. Загинуло 24 людини, серед них - вагітна жінка і 13 дітей.

Підготувала Мар’яна Рабченюк, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-