Зброя Перемоги: бельгійські підводні дрони допоможуть Україні повернути Крим

Зброя Перемоги: бельгійські підводні дрони допоможуть Україні повернути Крим

Укрінформ
Бельгія надсилає Україні 10 дистанційно керованих підводних апаратів R7 виробництва ECA Robotics Belgium

Міністр оборони Бельгії Людівін Дедондер заявила про передачу Україні сучасного обладнання, зокрема підводних безпілотників R7 та мобільних лабораторій.

«До кінця травня в Україну доставлять 10 підводних дронів виробництва бельгійської компанії ECA Robotics Belgium», – розповіла Людівін Дедондер.

Йдеться, про компактні та прості в розгортанні дрони, які при тому мають швидкість і вантажопідйомність професійного підводного апарату. 

Комплект R7 використовується океанологами, гідрологами та тими, хто вивчає підводні споруди. В Україні ці дрони будуть використовуватись у військових цілях.

Дистанційно керовані дрони R7 можуть обстежувати, контролювати та виконувати технічне обслуговування на глибинах до 300 метрів. Вони також можуть відновлювати об’єкти під водою або здійснювати спостереження.

R7 оснащений останніми розробками у сфері цифрових технологій. Завдяки інтуїтивно зрозумілому інтерфейсу керувати пристроєм дуже легко. Освоєння не потребує багатомісячних навчань. R7 може бути оснащений п’ятифункціональним маніпулятором, що робить його універсальним. Апарат легко піднімає на поверхню предмети вагою до 2 кілограмів.

Також вони зможуть швидко та непомітно виявляти цілі, передавати координати, що дуже допоможе українським військовим під час виконання завдань. Можливо, після деякої переробки, R7 зможуть непомітно та без ризику для особового складу мінувати ворожі мости та переправи. Тож ці дрони можуть зіграти важливу роль у поверненні Криму під наш контроль.

«Ці безпілотники дозволяють виявляти всі підводні загрози: міни, шпигунське обладнання. Це нові високі технології, які дуже допоможуть Україні. Бельгійська армія вже має ці машини. Вони будуть доставлені в Україну до кінця травня в кілька етапів», – продовжила глава Міноборони Бельгії Людовін Дедондер.

Підводні дрони R7 допоможуть Україні відновити судноплавство в усіх акваторіях і налагодити морське сполучення зі світом. Це має надзвичайно важливе значення для економіки України і подолання нестачі продуктів і голоду в різних регіонах нашої планети.

«Морські безпілотники також допоможуть розблокувати коридори цивільних суден, які доставляють продовольство по всьому світу», - сказав про це президент Володимир Зеленський.

Також Бельгія надасть українським військовим мобільні лабораторії, які можна буде «розгорнути поблизу місця хімічної, бактеріологічної, радіологічної чи ядерної аварії». Міністр оборони додала, що лабораторії можуть бути розміщені у прифронтових зонах, де зруйновані лікарні.

Богдан Тузов, Київ 

Інфографіка Олександр Шингур

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-