Блінкен під час візиту до Китаю говоритиме про путінську війну – Держдеп

Блінкен під час візиту до Китаю говоритиме про путінську війну – Держдеп

Укрінформ
Під час поїздки держсекретаря США Етоні Блінкена до Китаю, яка має відбутися на початку наступного року, сторони обговорюватимуть війну рф проти України. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив під час брифінгу в понеділок речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

«Коли держсекретар вирушить до Пекіна, що, як ми очікуємо, відбудеться в якийсь момент на початку наступного року, війна росії проти України буде на порядку денному», - сказав він.

За його словами, Китай, хоч і заявляє про нейтралітет у цьому конфлікті, але підтримує тісні зв’язки з росією. Він нагадав, що США застерегли Пекін від надання росії військової допомоги аби від сприяння в ухилянні від санкцій.

«Ми дуже уважно стежимо за діяльністю Пекіна в цій конкретній сфері», - зазначив Прайс.

США також сподіваються, що КНР використає свій вплив на росію, щоб допомогти покласти край «цій жорстокій війні».

За словами речника, Сполучені Штати та інші країни очікують, що КНР як член Ради Безпеки ООН «дійсно вірить і фактично дотримується принципів, які були в основі зовнішньої політики Китаю протягом десятиліть, - незалежність, територіальна цілісність, суверенітет».

«Це те, що КНР нібито послідовно відстоює в рамках системи ООН та міжнародної системи загалом – і країни по всьому світу хочуть це побачити», - сказав Прайс.

Як повідомлялося, Блінкен за дорученням президента Джо Байдена відбуде в Китай для продовження дискусій, у тому числі в контексті агресії рф проти України та неприпустимості застосування ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-