Жителям захопленої Херсонщини складно виїхати навіть на Запоріжжя

Жителям захопленої Херсонщини складно виїхати навіть на Запоріжжя

Укрінформ
Жителям тимчасово захопленої російськими загарбниками території Херсонщини важко виїхати навіть на окуповані землі Запоріжжя - росіяни вимагають оформлювати для цього спеціальні перепустки.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, повідомляє кореспондент агентства.

"Залишити Херсонщину (окуповані території - ред.) зараз доволі складно, тому що окупанти запровадили додаткові перепустки, за якими треба звертатися до окупаційних адміністрацій, навіть для пересування між областями - з Херсонської до Запорізької", - зазначив депутат.

За його інформацією, у дуже малій кількості люди виїжджають з окупації через Василівку Запорізької області. Ще одна можливість - виїхати через тимчасово окупований Крим до рф, а звідти - до країн Балтії, щоб згодом повернутися в Україну. Утім, цей шлях дуже довгий і ризикований, оскільки більша його частина пролягає територією рф, де на українських громадян чекають неприязнь і навіть знущання.

Читайте також: Перевіряли і били: у Василівці росіяни кілька днів тримали цивільних на блокпосту

Що ж стосується евакуації зі звільнених населених пунктів Херсонщини, Хлань зазначив, що вона триває і кожен охочий може скористатися можливістю безкоштовно виїхати в безпечніші регіони України. Для цього треба записатися на сайті обласної військової адміністрації або приїхати безпосередньо на залізничний вокзал Херсона за чотири години до потяга, який прямує до Хмельницького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-