росіяни за день випустили по Сумщині 110 снарядів і мін

росіяни за день випустили по Сумщині 110 снарядів і мін

Укрінформ
Протягом доби, що минає, російські загарбники обстріляли чотири громади Сумської області, загалом випустивши по прикордонню 110 снарядів і мін.

Про це голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив у Фейсбуку, передає Укрінформ.

«Сьогодні російські війська випустили по прикордонню Сумської області 110 снарядів та мін. Через обстріли постраждали Білопільська, Краснопільська, Середино-Будська та Есманьська громади», - написав він.

Зокрема, по Краснопільській громаді ворог випустив 10 снарядів із САУ. Ніхто не постраждав.

У Білопільській громаді росіяни обстріляли зі ствольної артилерії (35 «прильотів») міську лікарню. Загинув 15-річний хлопець, він не встиг кілька метрів добігти додому в укриття.

Читайте також: росіяни обстріляли лікарню на Сумщині, загинув підліток

Пошкоджено чотири відділення лікарні. Є руйнування перекриттів, даху. Посічені осколками пʼять автівок, які були припарковані біля лікарні. Також пошкоджені девʼять прилеглих будинків, електро- та газові мережі.

Ще по одному з прикордонних сіл громади з території росії вівся мінометний обстріл. Ворог випустив 15 мін. Без руйнувань.

Середино-Будську громаду росіяни обстріляли з мінометів, ствольної артилерії, САУ - загалом 18 «прильотів». Без наслідків.

Есманьську громаду за день обстріляли кілька разів. Об 11.30 - з мінометів (20 мін 120 мм калібру). Пошкоджено девʼять приватних житлових будинків та дитячий садок.

Читайте також: росіяни за добу атакували шість прикордонних громад на Сумщині та Чернігівщині

Після 12:30 агресор знову вдарив по прикордонню з артилерії (шість «прильотів»). « І вже ближче до 17:00 ще шість мін розірвалося на нашій території. У цих випадках - без пошкоджень», - додав Живицький.

Як повідомлялося, у Миропільській громаді Сумської області на кукурудзяному полі наїхав на міну і підірвався комбайн - водій вижив.

Фото: Дмитро Живицький, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-