Ладижин без тепла: голова ОВА розповів про ситуацію в місті

Ладижин без тепла: голова ОВА розповів про ситуацію в місті

Укрінформ
Ситуацію в Ладижині на Вінниччині, який залишився без тепла після ракетного обстрілу 23 листопада, стабілізувати ще не вдалося.

Про це у Телеграмі повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

"Ситуацію в Ладижині стабілізувати ще не вдалось. 18 тисяч населення Вінниччини залишаються без опалення - надзичайна ситуація воєнного характеру. Після ракетних ударів 23 листопада Ладижинська ТЕС зупинена. Це було єдине підприємство, яке надавало тепло у Ладижин", - написав Борзов.

За його словами, за 10 місяців війни влада міста до початку опалювального періоду мала б подумати й про альтернативні варіанти забезпечення міста теплом. Наразі ж у місті потрібно створювати нову систему альтернативного опалення.

Читайте також: У Ладижині оголосили надзвичайну ситуацію воєнного характеру - Сергій Борзов

Борзов зазначив, що міська влада не в змозі це зробити за короткий термін, тому військова адміністрація шукає можливості якнайшвидше забезпечити теплом жителів Ладижина, зокрема, вирішує технічні питання щодо нової котельні.

"Питань з фінансуванням немає. Є лише із терміном виготовлення специфічних агрегатів – потрібен певний час", - повідомив посадовець.

Наразі ДСНС розгортає у місті додаткові пункти обігріву, вживаються заходи, щоб люди могли отримати тепло та електроенергію.

У місті дві школи опалюються твердопаливними котлами, вони забезпечені дизельними генераторами.

Читайте також: Шмигаль не сумнівається, що росія продовжить обстріли енергетичної інфраструктури

Хворих з місцевої лікарні переводять до Гайсинської ЦРЛ.

Начальник ОВА наголосив, що про евакуацію жителів Ладижина наразі не йдеться.

Як повідомлялось, 23 листопада в Ладижинську ТЕС, яка забезпечувала місто теплом і гарячою водою, влучили три ворожі ракети. Вони пошкодили технологічне обладнання, унаслідок чого 18 тис. жителів Ладижина залишились без опалення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-