Західні партнери підготували вже 6800 українських військових - Генштаб

Західні партнери підготували вже 6800 українських військових - Генштаб

Укрінформ
Близько 6800 українських військових, станом на сьогодні, пройшли за кордоном підготовку за напрямком “експлуатація озброєння, військової техніки”, ще 300 захисників продовжують навчання.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу розповів заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, інформуючи про підготовку українських військовослужбовців за кордоном.

“На даний час лише за напрямком “експлуатація озброєння, військової техніки” вже пройшли підготовку за кордоном 6800 військовослужбовців ЗСУ, а зараз триває підготовка ще 300 військовослужбовців. Стосовно базової підготовки військовослужбовців, на сьогодні вже пройшли підготовку 7600 військових, і триває підготовка ще 2900 військовослужбовців. Також проводяться заходи колективної підготовки на полігонах країн-партнерів підрозділів ЗСУ. Підготовка також проводиться планова відповідно до тих можливостей, які можуть нам надати партнери, і до тих наших розрахунків, які ми проводили”, - поінформував Громов.

Читайте також: Фінляндія розпочинає одні з найбільших навчань ВМС - Freezing Wings

Як повідомлялось раніше, у 14 країнах навчання пройшли понад 2 000 артилеристів, 1000 фахівців ППО, 200 спеціалістів з обслуговування протитанкових засобів та 100 фахівців з обслуговування радіолокаційних систем.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-