Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Про «Рамштайн»

Про «Рамштайн»

Укрінформ
Сьогодні відбудеться сьоме засідання Контактної групи з питань оборони України.

Сьогодні відбудеться сьоме засідання Контактної групи з питань оборони України. Планувалось воно давно, і цього разу відбудеться у форматі онлайн. Бо заради справедливості, шоста зустріч також була наполовину онлайн - експерти і фахівці вмикались у етер з місць.

Скажу відверто - вчорашній інцидент з падінням двох ракет у Польщі викликав бурю чуток і спекуляцій. Спочатку АР з посиланням на джерело у розвідці повідомило, що це російські крилаті ракети, попередньо Х-101. Потім АР з посланням інші джерела повідомляє, що то може бути українські ракети С-300. У будь-якому випадку, влучання було безпосередній близькості від Добротвірської ТЕС.

Що відбувається зараз? Зараз слідча група вивчає кілька джерел, і співставляє дані, що вони їх отримали від нас, і дані з літака AWACS (Airborne Warning and Control System). Розшифрувати треки, і відділити треки наших ракет від ворожих, ось чим зараз займається слідча комісія.

У будь-якому разі, зараз поки рано робити будь-які висновки, слід дочекатись ОФІЦІЙНОГО вердикту, але одне ясно зараз - те, що відбулось у Польщі, лише спонукає західних союзників швидше прийняти рішення щодо виділення Україні сучасних систем ППО і ПРО. У ідеалі потрібно позбутись взагалі усіх систем С-300 і перейти на більш досконале озброєння.

У будь-якому випадку не варто сприймати те, що відбулось у Польщі, як epic fail. Це війна. І причина цієї війни одна - росія.

Сьогодні, на «Сьомому Рамштайні», нові системи ППО і ПРО будуть основною темою сьогодні. Ситуація змінюється постійно, і навіть ту коротку технічну доповідь, що я готував, доводиться переписувати буквально зараз, бо умови і обставини постійно змінюються, потрібні нові цифри і нові рішення.

Але. Не очікуйте що сьогодні будуть ухвалені якись доленосні рішення. Коли у форматі сорок п‘ять країн - дуже тяжко просуватись швидко. Кожному засіданню Контактної групи передує тривала підготовка і координація.

А поки, кожен з нас на своєму місці і кожен робить свою маленьку роботу. Вірмо у ЗСУ - вони боги вогню і у енергетиків - вони теж боги, лише вогню іншого.

Переможем

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-