На Харківщині деокуповані 568 населених пунктів

На Харківщині деокуповані 568 населених пунктів

Укрінформ
Українські сили оборони звільнили від російських загарбників уже 568 населених пунктів у Харківській області.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, передає Укрінформ.

«Станом на сьогодні в Харківській області деокуповано – 568 населених пунктів», - зазначив він.

Заступник очільника ОП розповів, що для оперативного вирішення проблем та прийняття рішень в області утворено 21 військову адміністрацію.

За його словами, в деокупованих населених пунктах області, де поки відсутнє електропостачання, створюється резервний запас обладнання та палива, також виготовляються та закупаються засоби індивідуального обігріву для жителів громад.

Тимошенко проінформував, що тривають роботи з відновлення електроенергетичної інфраструктури на території деокупованих населених пунктів у Харківському, Чугуївському, Куп'янському, Ізюмському та Богодухівському районах Харківської області та за їхніми межами.

Зокрема, він зауважив, що у Вовчанську підготовлені всі котельні, підключено до опалення центральну районну лікарню, у Балаклеї теплові мережі готові до роботи.

Водночас заступника керівника ОП відзначив, що енергетиками відновлено електропостачання в Балаклії, в Ізюмі триває підключення електроенергії споживачам, але 70 % міста вже зі світлом, також відновлено електропостачання у селищі Чкаловське і продовжуються роботи з підключення споживачів в Куп’янську.

Водночас, за його даними, на території Шевченківської та Великобурлуцької громад Куп’янського району відновлено електропостачання, є світло в населених пунктах Приколотне та Вільхуватка.

«Загалом, електропостачання відновлено у понад 80 тис. споживачів. Газопостачання відновлено у понад 22 тис. споживачів у деокупованих населених пунктах Харківщини. Роботи тривають», - пояснив Тимошенко.

Читайте також: На півдні ЗСУ здійснили 75 вогневих уражень по позиціях росіян

Як повідомлялося, станом на 21 жовтня було деокуповано в цілому 551 населений пункт в Харківській та 88 населених пунктів у Херсонській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-