Правоохоронці повідомили про підозру сімом українцям, які брали участь у штурмі «Азовсталі»

Правоохоронці повідомили про підозру сімом українцям, які брали участь у штурмі «Азовсталі»

Укрінформ
Сімом громадянам, які брали участь у штурмі “Азовсталі”, повідомили про підозру у державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора складено повідомлення про підозру семи громадянам України у державній зраді, а також участі у не передбачених законом збройних формуваннях та нападі на підприємства (ч. 1 ст. 111 (в ред. 2014 року), ч. 2 ст. 111, ч. 3, 4 ст. 260 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, шестеро громадян України на чолі з так званим “міністром внутрішніх справ днр” - колишнім заступником начальника управління - начальника відділу боротьби з торгівлею управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ МВС України в Донецькій області, в умовах воєнного стану перейшли на бік ворога.

“Вони брали участь у складі не передбачених законами України воєнізованих формувань. У травні 2022 року у складі “спецпідрозділу КАСКАД МВС днр” вони здійснювали штурм заводу “Азовсталь”, який оборонявся військовослужбовцями Збройних сил України, а також керували захопленням їх у полон”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: «Пташка» розповіла, як рятували поранених на «Азовсталі»

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу співробітників Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Як повідомлялося, українські військові понад 80 днів тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу “Азовсталь”, яка тривала кілька днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-