З білорусі за тиждень здійснили 10 запусків дронів Shahed по Україні

З білорусі за тиждень здійснили 10 запусків дронів Shahed по Україні

Укрінформ
З території білорусі за тиждень здійснили по Україні 10 запусків дронів-камікадзе Shahed, виготовлених в Ірані й переданих росії.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Крім аеродрому Зябрівка противник намагається перекинути свої війська і на інші аеродроми, а також проводить активні заходи на полігонах республіки білорусь. Також противник з того напрямку продовжує застосовувати безпілотні літальні апарати-камікадзе. Крім того, на цьому тижні безпосередньо 10 запусків «Шахедів» було здійснено з території республіки білорусь», - сказав Громов.

Читайте також: росіяни цієї ночі понад шість разів атакували Київщину дронами-шахідами

За його словами, Україна відстежує усі ці заходи та переміщення. «На даний час безпосереднього створення наступального угруповання противника з боку території рб не відмічається, але заходи цілеспрямовано противником проводяться. Загрози є, загрози будуть. Ми на це відповідно реагуємо, поки відстежуємо. Ми вже наростили своє угруповання на північному напрямку. Ми адекватно реагуємо на всі загрози, не тільки на загрози з боку республіки білорусь, а й зі сходу та півдня», - додав представник Генштабу ЗСУ.

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-