Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Принцип Умерова

Принцип Умерова

Укрінформ
В нас складні почуття до цих степів і посадок, де пошрамовані наші душі і тіла. 

Тут все стало рідним і побратим знову свариться та сміється, що сказав «додому» про Донеччину. Ми матюкаємось дізнаючись, куди їдемо і радіємо, черговий раз зустрічаючись в одних й тих самих місцях.

У 2015 ми з Кредо чекали на пагорбі на схід місяця і дивились, як сусіди намагаються збити з зушки супутники. 24.02.22 він зустрів там же, де служив у 2014.

У 2015 ми з Плато лежали на висоті понад Гольмою і давали імена териконам з яких зараз розбирають наші позиції і міста. У 2015 Кодема була нашим тихим прихистком, куди ми приходили з позицій перепочити. Роки нашого життя, і багато життів наших друзів віддано за цю землю, і коли хтось каже « нащо нам це треба, вмирати за то все», стає прямо фізично боляче. І перед очима - очі донецьких побратимів, голос офіцера з Луганщини, який передає координати будинку, збудуваваного власноруч, посмішка дівчини з Лисичанська, яка приходила вітати бійців з новим 2015 роком ще дитиною, а зараз вже кілька років сама боєць ЗСУ. Той перелік нескінченний.

Так, є ті хто нас зраджує і плює в спину. Особисто я не бачу сенсу когось переконувати і боротись за їх прихильність. Я тут - за цей червоний глинозем, просякнутий кров‘ю моїх друзів. За кургани і височини на яких зустрічали і проводжали сонце пліч о пліч з щирими і відважними.

Колись, під час інтерв’ю, щойно звільнений політв‘язень Ільмі Умеров сказав «За територію треба боротися, за територію треба життя віддавати. Я вважаю, що територія важливіша, тому що людина може сама для себе прийняти рішення , де їй жити. Чому, якщо комусь раптом захотілось переїхати в іншу країну, він це робитиме з частиною моєї батьківщини?»

Тим , кому особливо нестерпно, кого військова доля не звела з кращими синами і доньками Донеччини, і хто поширює наративи типу « я не люблю Бахмут», раджу користуватися принципом Умерова.

Це наша територія. Це наша земля.

Тримайся Бахмут. Тримайся Торецьк. Тримайтеся, мої друзі з якими доля нас щоразу повертає на ці дороги між розстріляних соняхів і акацій. Я люблю вас.

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-