В Україні запровадять посаду «капелана в охороні здоров’я»

В Україні запровадять посаду «капелана в охороні здоров’я»

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ, за яким буде введено посаду капелана в медичних закладах України.

Про візит очільника МОЗ на Всеукраїнську конференцію "Капеланство в охороні здоров’я: український досвід та перспективи" в Івано-Франківську повідомляє пресслужба міністерства, передає Укрінформ.

"У багатьох країнах світу посада капелана прирівняна до посади лікаря та психолога, і він є повноправним членом мультидисциплінарної команди лікарняного закладу. Тому сьогодні в умовах повномасштабної війни в Україні надзвичайно важливо запровадити цілісний підхід до надання медичної допомоги, який враховує як фізичні, так і психосоціальні аспекти кожного пацієнта", - зазначив Ляшко.

Повідомляється, що міністр підписав наказ "Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 28 жовтня 2002 року №385", згідно з яким, у медзакладах впровадять посаду капелана, а також сформують кваліфікаційну характеристику на цю професію.

Читайте також: Служба капеланства стане частиною ЗСУМаляр

Заразом зазначається, що робоча група при МОЗ вже працює над програмою клінічної підготовки капеланів, прийняттям Положення про капеланство в охороні здоров'я та низки нормативно-правових актів, необхідних для запуску капеланської служби, а також над включенням до Класифікатора професій та Класифікатора медичних інтервенцій.

"Капелани будуть віднесені до професіоналів з вищою немедичною освітою у сфері охорони здоров’я", - підкреслює відомство.

Заразом Ляшко зауважив, що наразі на Франківщині є випадки офіційного працевлаштування капеланів.

Як раніше повідомляв Укрінформ, МОЗ планує запустити електронний розподіл в інтернатуру, про що зазначив Ляшко під час візиту до Івано-Франківського національного медичного університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-