Битва за Україну. День двісті шостий

Битва за Україну. День двісті шостий

Укрінформ
Підтверджено, що у Херсоні в результаті удару ЗСУ по будівлі, де розміщувався особовий склад та військова техніка противника, знищено понад 180 окупантів

Глава МЗС Чехії Ян Ліпавський виступив з ініціативою негайного створення Міжнародного трибуналу для покарання російської федерації за воєнні злочини в Україні. Віримо у ЗСУ, нищимо окупантів і наближаємо перемогу!

Ми зібрали для вас інформацію про двохсот шостий день війни по рубриках. Деякі факти прокоментовані УКРІНФОРМОМ.

ТОР 5  ЦИТАТ

  1. Дмитро Кулеба, глава МЗС: «Для нас є загадкою: зараз ми просимо танки Leopard і бойові машини Marder, а Німеччина постачає бронеавтомобілі Dingo. Це також корисно, і ми за це вдячні. Але це не те, чого ми найбільше потребуємо в битві. У чому проблема? Де вона? Чому ми не можемо отримати того, що потребуємо і що є в Німеччини? У мене таке враження, наче в Берліні є "збройна стіна". Гадаю, настав час для канцлера повалити цю стіну».

  1. Анджей Дуда, президент Польщі: «Незалежність країн регіону була «більмом на оці» для російських імперіалістів. росія завжди хотіла мати владу над усією Центральною та Східною Європою. Але вільна Польща, вільна Україна і всі інші незалежні держави нашого регіону ніколи на це не погодяться. Для наших націй це питання життя і смерті, збереження ідентичності та виживання. Це питання нашого майбутнього, безпеки та процвітання”

  1. Джо Байден, президент США: «Це матиме наслідки (застосування росією ядерної зброї – ред.). Вони (путін та його режим – ред.) стануть найбільшими ізгоями у світі, ніж будь-коли. І залежно від масштабу того, що вони зроблять, буде визначена відповідь».

  1. Збігнєв Рау, міністр закордонних справ Польщі: «Масштаби та темпи підтримки України Німеччиною демонструють риси навмисного зволікання, ніби намір полягає у тому, щоб незалежно від результату цієї війни німецько-російські відносини постраждали якомога менше, також і за рахунок довіри до Німеччини у вільному світі».

  1. Павел Яблонський, заступник глави МЗС Польщі: «Це жахіття (звірства росіян в Ізюмі – ред.) неможливо не порівняти з Катинню. А найгірше, що таких місць на українських землях, все ще окупованих росіянами, ймовірно, десятки. Нині всі є свідками найбільшого злочину проти цивільного населення від завершення Другої світової війни».

БОЙОВІ ДІЇ

Генштаб: оперативна інформація на 18:00 17 вересня 2022 р.

  • За поточну добу підрозділи Сил оборони відбили атаки ворога в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Первомайське, Миколаївка Друга та Новомихайлівка.
  • авіація Сил оборони завдала ударів по десяти районах зосередження живої сили і техніки противника та трьох позиціях зенітних ракетних комплексів. Втрати ворога уточнюються.

У Херсоні 10 вересня ЗСУ завдали удару по будівлі ТОВ “Алкосервіс”, де розміщувався особовий склад та військова техніка противника, підтверджено знищення понад 180 окупантів - Генштаб

На Херсонщині окупанти готують собі шляхи відступу: в районі Каховської ГЕС, для побудови в подальшому переправи, вони затопили 9 вагонів - Генштаб

Поблизу Молочного лиману, що в Мелітопольському районі Запорізької області ЗСУ знищили ворожу військову базу – мер Мелітополя

Артилерійські частини та підрозділи Військово-морських сил Збройних сил України в результаті вогневих уражень по противнику з 10 по 16 вересня знищили 33 російських загарбників, десять танків, дев'ять вогневих засобів та ворожий склад з боєприпасами.

В Мелітопольському районі в селищі Богатир, де російські загарбники розмістили особовий склад та техніку, пролунало 5 вибухів – Іван Федоров, мер міста

ЗВІРСТВА РОСІЯН В ІЗЮМІ

В деокупованому Ізюмі Харківської області правоохоронці розпочали ексгумацію 450 тіл цивільних жителів, похованих у лісосмузі, у 99% з них є ознаки насильницької смерті – Олег Синєгубов, голова ОВА

«УКРІНФОРМ»: Найстрашніше те, що серед вбитих знайшли тіла дітей. Україна ніколи не пробачить російським катам і помститься кожному.

Відкриття масових поховань мирних жителів і камер тортур у щойно звільненому Ізюмі підтверджують, що звірства в Бучі не були аномалією, а вказували на поведінку армії рф на окупованих територіях - Інститут вивчення війни (ISW).

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак оприлюднив фото з місця масового поховання людей в місті Ізюм на Харківщині, зазначивши, що росія вбиває українців цілими родинами.

Компанія Maxar Technologies показала супутникові знімки масового поховання біля Ізюма

ПРАВДА ПРО ВІЙНУ

Війська рф від початку повномасштабного вторгнення вбили в Україні 389 дітей, ще 756 завдали поранень.

Окупанти завдали ракетних ударів по Чугуєву, загинула дівчинка 11 років – Олег Синєгубов, голова ОВА.

Від початку повномасштабної війни з росією загинули 43 рятувальники, 144 – були поранені, ще 8 – потрапили у полон – Державна служба з надзвичайних ситуацій

На Харківщині у деокупованій Козачій Лопані виявили катівню – прокуратура

У Кривому Розі, де внаслідок масованої ракетної атаки росії були підтоплені 112 будинків, нині затоплення вже ліквідовано, а ремонті роботи на дамбі будуть завершені найближчим часом.

«УКРІНФОРМ»: 14 і 15 вересня вересня російські війська завдали масованих ракетних атак на Кривий Ріг крилатими ракетами Х-101 і вразили об'єкти критичної інфраструктури, серйозно пошкодили гідротехнічні споруди. Класичний акт геноциду…

Ситуація по областях станом на 8:00 17 вересня.

  • У Донецькій області через обстріли російських військ за минулу добу 2 мирних жителів загинуло, ще 11 зазнали поранень.
  • Ворог завдав удару по Запорізький області: по селу Таврійське окупант випустив чотири ракети, жертв нема.

УКРАЇНА

З нагоди Дня рятувальника прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відзначив нагородами працівників Державної служби надзвичайних ситуацій.

Єдиний екстрений номер 112 запрацює до кінця року в пілотному форматі у Києві та Київській області – МВС

«УКРІНФОРМ»: Такий єдиний номер це надзвичайно правильно і своєчасно, особливо для дітей і літніх людей, яким деколи важко згадати куди саме потрібно звернутися по допомогу.

У Києві на Майдані Незалежності херсонці провели акцію, щоб підтримати одне одного, особливо - в День міста, і запевнити всіх, що Херсон - це Україна.

Попередні результати відібраних проб води у річці Інгулець в межах Кривого Рогу свідчать, що якість води в межах норми – Міндовкілля

У м. Дніпрі відкрився перший територіальний центр соціального обслуговування, відділення соціальних послуг «Наш Краматорськ», тут евакуйовані на Дніпропетровщину мешканці Краматорська можуть отримати всебічну допомогу.

Якщо найближчим часом законопроєкт №5708 "Про право на цивільну вогнепальну зброю" не буде прийнятий, то МВС справ до кінця жовтня запустить Єдиний реєстр зброї шляхом внесення відповідних змін до відомчих нормативних актів - Ігор Бондаренко, заступник міністра внутрішніх справ

Запорізьку АЕС знову підключили до української енергомережі – МАГАТЕ

ЕКОНОМІКА

До державного бюджету України надійшов останній транш у розмірі $1,5 млрд з гранту у 4,5 млрд дол. США з Цільового фонду Світового банку – Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України

Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження від грального бізнесу в січні-серпні 2022 року зросли вдесятеро — до 277,7 млн грн. - Данило Гетманцев ,голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

З 30 червня Укренерго продало на аукціонах доступ до міждержавних електромереж на суму понад 4,1 млрд грн.

З 12 по 16 вересня Національний банк України продав на міжбанківському валютному ринку на $46,2 млн більше, ніж попереднього тижня.

З порту Чорноморська «зерновим коридором» вийшло чергове судно з 30 тисячами тонн пшениці для Ефіопії.

Кабмін прийняв постанову, якою передав повноваження щодо підготовки документів та фінансування виплат субсидій та пільг Пенсійному фонду України.

Стан підготовки Київської області до опалювального сезону сягнув фінального етапу й становить 90% - ОВА

СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час зустрічі з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком сказав, що Німеччина розділяє страждання мільйонів українців та допомагатиме стільки, скільки це буде потрібно.

Федеральний уряд Німеччини схвалив продаж Україні 18 самохідних артилерійських установок RCH-155, про які Київ просив ще два місяці тому.

«УКРІНФОРМ»: Очікується, що поставки RCH-155 будуть готові не раніш як через 30 місяців після укладання контракту – тобто вже у 2025 році, а зброя нам потрібна зараз.

Королівство Іспанія відправило до України п'ятий транспортний літак з боєприпасами для великокаліберних артилерійських систем.

Глава МЗС Чехії Ян Ліпавський виступив з ініціативою негайного створення Міжнародного трибуналу для покарання російської федерації за воєнні злочини в Україні.

НАТО не змінить підтримку України, проти якої веде повномасштабну війну Росія, з настанням зими - Роб Бауер, голова Військового комітету Північноатлантичного Альянсу

Міністерство оборони Греції заявило, що передасть Україні 40 радянських бойових машин піхоти БМП-1, а натомість отримає від Німеччини сучасні БМП Marder.

ВОРОГ

У росії депутати ще 18 округів муніципалітетів москви, Петербурга, Виборга та Колпіно  приєдналися до публічних закликів відправити президента рф путіна у відставку звинувачуючи його у державній зраді через вторгнення в Україну.

«УКРІНФОРМ»: Першими таке звинувачення висунули депутати муніципального округу Санкт-Петербурга Микита Юферєв та Дмитро Палюга. Незважаючи на те, що відповідно до законодавства, депутат не може бути притягнутий до відповідальності за свою позицію, вони були оштрафовані російським судом «за дискредитацію державної влади».

ПАТ "Роснефть" заявила, що арешт її німецького підрозділу був незаконним, і вона розглядатиме всі заходи для захисту права власності на активи - Bloomberg.

«УКРІНФОРМ»: За все потрібно платити і це тільки початок. А говорити про закон росії не варто, бо там не знають що означає це слово.

Для громадян росії Тайвань вирішив не продовжувати програму безвізового в’їзду, яка була запроваджена у 2018 році.

Марина Дмитрів, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-