На Донеччині корегувальники передавали ворогу дані про позиції HIMARS – їх затримали

На Донеччині корегувальники передавали ворогу дані про позиції HIMARS – їх затримали

Фото
Укрінформ
У ході контрдиверсійної «зачистки» прифронтових районів Донеччини СБУ затримала двох інформаторів ворога, які коригували ракетні удари по території регіону.

Про це повідомляє Служба безпеки України в Телеграмі, передає Укрінформ.

Встановлено, що зловмисники розвідували та передавали російським загарбникам точні координати місць дислокації особового складу і техніки ЗСУ, у тому числі бойових позицій реактивних артилерійських систем HIMARS.

Крім того, вони збирали інформацію про геолокацію та функціонування місцевих об’єктів критичної інфраструктури. За їхньою «наводкою» агресори здійснили обстріл по водозабірній системі у місті Селидове.

"Одержану розвідінформацію зловмисники передавали через одного з посадовців так званої «народної міліції днр», надаючи йому фото з позначками об’єктів на електронних картах. Слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозру. Суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Миколаєві повідомили про підозру 30-річному коригувальнику ракет рф по місту

Як повідомлялося, на Харківщині оголосили підозру колаборанту з Вовчанська, який організував розграбування військової частини Нацгвардії, складу м’ясокомбінату та передав військам рф дані проукраїнськи налаштованих мешканців громади.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-