Нова Зеландія долучиться до програми навчання українських військових у Британії

Нова Зеландія долучиться до програми навчання українських військових у Британії

Укрінформ
Уряд Нової Зеландії ухвалив рішення відправити 120 військових інструкторів для підготовки українських військових у Великій Британії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми чітко говорили, що відвертий напад на суверенітет країни та втрата невинних життів є неправильною та неприпустимою. Наше засудження продовжуватиме виходити за межі слів і включатиме критичну підтримку», - заявила прем’єр-міністр Нової Зеландії Ясінда Ардерн.

Зазначається, що Нова Зеландія відправляє 120 військовослужбовців до Великої Британії, щоб допомогти навчити українців вести бойові дії на передовій.

Розгортання новозеландських інструкторів дасть змогу навчити український особовий склад основними навичками для ефективного ведення бою, включаючи поводження зі зброєю, надання першої бойової допомоги, правом оперативного управління та інші навички.

Навчання близько 800 українських військових проводитиметься виключно в одному з чотирьох пунктів у Великої Британії.

Читайте також: Речник Повітряних сил спростував підготовку українських пілотів на літаках F-15 чи F-16

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, уряд Нової Зеландії надав Україні фіндопомоги на майже 26 млн доларів та запровадив санкцій проти 840 російських фізичних і юридичних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня до Великої Британії прибула перша група українських військових, яка бере участь у великій військовій програмі з навчання.

Курс включає програми з поводження зі зброєю, надання першої допомоги на полі бою, виживання в польових умовах, тактику патрулювання та правові основи збройних конфліктів.

Читайте також: Британія відправить в Україну нові системи РСЗВ M270

До навчання українських військових також долучилися Швеція, Фінляндія, Данія, Норвегія та Нідерланди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-