Монастирський обговорив із Брінк ситуацію на Запорізькій АЕС

Монастирський обговорив із Брінк ситуацію на Запорізькій АЕС

Фото
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

У ході зустрічі сторони обговорили ситуацію, яка склалася навколо Запорізької атомної електростанції, а також ризики, пов’язані з присутністю військ рф на території станції.

Також американську сторону поінформували про стан впровадження спільних проєктів та обговорили можливості започаткування інших проєктів міжнародної технічної допомоги.

Зокрема, це стосується і гуманітарного розмінування, і психологічної реабілітації співробітників системи МВС, і підтримки поліції у сфері протидії нарко- та кіберзлочинності.

«В умовах сьогодення активна взаємодія між МВС України та Посольством США в Україні дозволить посилити органи та підрозділи системи МВС у відбитті військової агресії росії проти України, а також підтримати співробітників, які постраждали внаслідок такої агресії. Крім того, вона сприятиме посиленню безпеки в багатьох регіонах країни», - заявив Монастирський.

Своєю чергою, посол США заявила про готовність посилити взаємодію в зазначених сферах та висловила підтримку всім співробітникам системи МВС.

Читайте також: Через постійні обстріли Енергодара та ЗАЕС зросла кількість людей, які хочуть евакуюватись

Як повідомляв Укрінформ, 11 серпня ворог продовжив обстріли найбільшої в Україні та у Європі Запорізької АЕС. Зокрема, було зафіксовано п’ять влучань поблизу дільниці зварювання та сховища джерел випромінювання. Ще п’ять сталися в районі пожежної частини, розташованої неподалік ЗАЕС.

Того ж дня Рада Безпеки ООН розглянула питання безпеки Запорізької АЕС у зв’язку з російським вторгненням в Україну та посиленням бойових дій на півдні країни. Розгляд питання ініціювала рф.

Міністерство внутрішніх справ готується до будь-яких сценаріїв, пов’язаних із Запорізькою атомною електростанцією, яку захопили та обстрілюють російській військові.

Фото: Микола Анацький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-