Підписані перші договори на закупівлю безпілотників для «Армії дронів»

Підписані перші договори на закупівлю безпілотників для «Армії дронів»

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оголосив про підписання перших договорів на закупівлю безпілотників для проєкту "Армія дронів".

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

"Вже скоро на фронті з'являться супердрони. І це завдяки вашим пожертвам! Підписали перші договори на 260,5 мільйонів гривень на закупівлю безпілотників для "Армії дронів", – зазначив він.

Читайте також: На «Армію дронів» уже зібрали більш як пів мільярда гривень

За інформацією Федорова, ідеться, зокрема, про закупівлю 78 мультикоптерів Matrice, оснащених технологією штучного інтелекту. Ці безпілотники вміють записувати високоякісні відео, фокусуватися на цілях та дистанційно визначати потенційну небезпеку.

Також ідеться про дві наземні системи для 20 ударних дронів-камікадзе Warmate, придбаних завдяки ініціативі Monobank. За словами очільника Мінцифри, готуються маркери, які дозволять українцям залишити на них послання російським загарбникам.

"Ну і суперзірка закупівлі — 20 Fly Eye, одні з найкращих дронів-розвідників у світі. Ми придбали їх, у тому числі завдяки дуже великому внеску від підприємця у сфері космічних технологій Максима Полякова, який добре розуміє важливість технологічної переваги на фронті", — повідомив міністр.

Читайте також: На «Армію дронів» уже зібрали 400 мільйонів

За даними Федорова, Поляков перерахував на "Армію дронів" понад 100 мільйонів гривень. Міністр подякував підприємцю за таку підтримку. Також висловив подяку всім громадянам, які роблять свій внесок у межах проєкту.

Як повідомлялося, 1 липня Генеральний штаб Збройних сил України, Міністерство цифрової трансформації та платформа United24 оголосили про початок проєкту "Армія дронів". Це комплексна програма, що включає системну закупівлю дронів, їх ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів.

За даними Федорова, станом на 18 липня через фандрейзингову платформу United24 на "Армію дронів" були зібрані понад пів мільярда гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-