Битва за Україну. День сто сорок сьомий

Битва за Україну. День сто сорок сьомий

Укрінформ
У ході операції в Білогорівці бійці спецпідрозділу ГУР МОУ «KRAKEN» захопили у полон розвідника гру зс росії

Сьогодні відбулося четверте засідання міжнародної Контактної групи з оборонної допомоги Україні "Рамштайн-4". ЗСУ завдали ще одного стратегічно важливого удару по Антонівському мосту на Херсонщині, а також успішно відбили штурм ворога на трьох напрямках, окупанти з втратами відійшли. Переможемо!

Ми зібрали для вас інформацію про сто сорок сьомий день війни по рубриках. Деякі факти прокоментовані УКРІНФОРМОМ.

ТОР 5 ЦИТАТ

  1. Дмитро Кулеба, глава МЗС: « ... путін заклав підґрунтя для енергетичної кризи в Європі ще до того, як та наклала на нього санкції, і ще до того, як він напав на Україну, коли Європа була зосереджена на тому, як би його так задобрити, щоб уникнути війни».

  1. Борис Джонсон, прем’єр-міністр Британії: «Я хочу використати останні кілька секунд, пане спікер, щоб дати кілька порад моєму наступнику, ким би він чи вона не був. По-перше, тримайтеся поруч з американцями, захищайте українців, виступайте за свободу та демократію всюди».

  1. Франс Тіммерманс, виконавчий віцепрезидент Єврокомісії: «росія використовує постачання газу як зброю проти ЄС та намагається посіяти розбрат між країнами ЄС, тож належною відповіддю на таку поведінку має стати єдність та скоординовані заходи із забезпечення енергетичної безпеки усього Євросоюзу».

  1. Олексій Данілов, секретар РНБО: ««Зараз відбувається зміна світового устрою, який був побудований після Другої світової війни. Ми зараз якраз на цьому перетині знаходимося. Була перша частина в 1991 році, а зараз остаточне розставляння крапок над "і" в багатьох питаннях відбудеться після нашої перемоги і після цієї війни»

  1. Вадим Денисенко, радник міністра внутрішніх справ: «Вперше за останні роки путін їхав на переговори без явної переваги. Він їхав прохачем... Іран - це не лише приниження, це ще й істерика. Те, що синхронно путін, слуцький та ушаков заговорили про переговори, означає лише одне - путін усвідомив глибину проблеми та істерить. Йому потрібно прискорювати процеси по закінченню війни».

БОЙОВІ ДІЇ

Генштаб: оперативна інформація на 18:00 20 липня 2022 р.

  • На Харківському напрямку ворог безуспішно намагався просунутися в напрямку селища Питомник.
  • На Слов’янському напрямку українські воїни знову успішно відбили штурм ворога в районі Богородичного.
  • На Краматорському напрямку штурм в районах Григорівки та Спірного закінчились для ворога втратами та відступом.
  • На Бахмутському напрямку ворог веде штурм у районі Берестового та на підступах до Вуглегірської ТЕС, бойові дії тривають.
  • Чергову розвідку боєм в районі Новоселівки Другої окупанти знову провалили, зазнали втрат та відійшли. Така ж доля саыткала ворожы підрозділи, що наступали у напрямку Микільського та Новомихайлівки.

Збройні сили України завдали чергового удару по Антонівському мосту Херсонської області. Рух по ньому уже обмежено – ЗМІ

«УКРІНФОРМ»: Антонівський міст, так як і міст в районі Нової Каховки,  мають стратегічне значення: якщо їх зруйнувати то армія росії, окупантам загрожуватиме оточення. Хоча ворог і говорить, що буде зводити понтонні переправи, але вони мабуть забули, як ЗСУ нищили їх переправи через Сіверський Донець, річку шириною 100 м., то українські військові їм нагадають на Дніпрі там, де головна ріка України завширшки більше кілометра...

Збройні сили України повністю ліквідували групу російських найманців ПВК "Вагнер", а у Лазурному Херсонській області надсучасну станцію радіолокації 48Я6-К1 Подлёт.

ЗСУ звільнили понад 1000 міст та сіл, які ворог захопив на початку. Нам треба звільнити ще понад 2500 – Олексій резніков, міністр оборони

ПРАВДА ПРО ВІЙНУ

Російські війська вбили в Україні 353 дитини, 679 дітей зазнали поранень.

У Миколаївській області російські загарбники обстріляли знімальну групу португальського суспільного мовника RTP - Національна спілка журналістів України

Унаслідок обстрілу Салтівського району Харкова загинули 3 людини, серед них – 13-річна дитина, ще одна людина поранена - Олег Синєгубов, голова ОВА

Ситуація по областях станом на 8:00 20 липня.

  • У Донецькій області внаслідок обстрілів пошкоджено 56 об’єктів, за добу по області 5 загиблих та 16 поранених.
  • У Дніпропетровській області вночі ворог обстріляв з «Градів» Нікополь, 2 загиблих, 9 поранених.
  • Протягом доби по Харківській області росіяни із артилерії обстрілювали Харківський, Чугуївський, Ізюмський, Богодухівський райони, 1 людина загинула, 2 поранено.
  • На Миколаївщині унаслідок ворожих обстрілів поранень зазнали 43 мирних мешканці.

УКРАЇНА

До Києва прибули міністри закордонних справ Австрії Александер Шелленберг та Чеської Республіки Ян Ліпавський, гості відвідали Ірпінь. Міністрів прийняв Президент України.

Україна вже почала реалізовувати рекомендації Європейської комісії для початку переговорів про вступ у Євросоюз – Володимир Зеленський

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що наразі під ознаки, визначені законом про олігархів, підпадають близько 86 осіб. Хто саме - він не озвучив.

В Україну повернули вже 46 дітей, яких незаконно депортувала та вивезла російська федерація - Дар’я Герасимчук, радник-уповноважений Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації

В Україні дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти коронавірусу всім людям віком від 60 років, а також людям віком 18-59 років із хворобами, які підвищують ризик важкого перебігу COVID-19 – МОЗ.

«УКРІНФОРМ»: З війною українці якось забули про ковід: ніхто не дотримується дистанції, не носить маски, а даремно. Лиш за минулий тиждень в Україні суттєво побільшало випадків захворювання на COVID-19: усього зареєстрували 1431 хворих, що на 35% більше за попередній тиждень. В Україні через воєнний стан призупинено карантинне зонування і перевірку сертифікатів про вакцинацію, однак у разі різкого спалаху захворюваності їх можуть повернути.

В Україні 1 серпня запустять Єдину інформаційну платформу “Діти війни”.

«УКРІНФОРМ»: Це вже нові «Діти війни». Попередні діти війни уже постаріли. Ну, хіба що тепер облік комп’ютеризовано… На платформі буде зібрана і щоденно оновлюватиметься вся інформація, вся статистика щодо дітей під час війни в Україні: скільки дітей постраждало, скільки росія вивезла на свої території та інше.

Міністр енергетики України Герман Галущенко закликав європейські країни використовувати українські підземні сховища газу для зберігання запасів газу на зиму.

ЕКОНОМІКА

Укргазвидобування запустило в роботу нову надглибоку свердловину на Полтавщині, яка забезпечує видобуток 100 тис. куб. м газу на добу.

З початку вересня 2021 року в межах одноразового добровільного декларування в Україні вже задекларовано понад 4 млрд грн. - Данило Гетманцев, голова комітету ВРУз питань фінансів, податкової та митної політики

За березень ‒ червень 2022 року на соціальні виплати з державного бюджету спрямовано 153,5 мільярдів гривень, зокрема у червні 42 мільярди гривень - Мінфін

Кредитний портфель підприємств у гривні з 23 лютого по 1 липня 2022 року збільшився на 5,7% - до 549,4 мільярдів гривень - Данило Гетманцев, голова комітету ВРУз питань фінансів, податкової та митної політики

У 2022 році через зменшення площі посівів та зниження врожайності загальні втрати врожаю озимих культур становитимуть щонайменше 20% - Мінагрополітики

НАК "Нафтогаз України" просить в Уряду 150 млрд гривень прямого бюджетного фінансування на закупівлю газу для опалювального сезону.

СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ

Працює в режимі онлайн четверте засідання міжнародної Контактної групи з оборонної допомоги Україні "Рамштайн".

Постійні представники держав-членів Європейського Союзу узгодили деталі сьомого пакета санкцій проти росії.

«УКРІНФОРМ»: Не зважаючи на те, що росія скорочує постачання газу у Європу і відкрито шантажує енергоресурсами, ЄС не хватає духу ввести ембарго на енергоносії.

Олена Зеленська звернулася до Конгресу США з проханням допомогти Україні зупинити російський терор і надати більше зброї, щоби захистити мир і життя українців.

Група кредиторів України з країн G7 та членів Паризького клубу кредиторів оголосила про свій намір відстрочити виплату основної суми боргу та відсотків до кінця 2023 р. з можливістю продовження відстрочки на рік (до 2024 р.).

Держдепартамент США включив росію до списків країн, що ведуть політику або практику торгівлі людьми та примусової праці або чиї сили безпеки та підтримувані урядом збройні організації вербують чи використовують дітей як солдатів.

«УКРІНФОРМ»: Наступним кроком мало б бути, нарешті, рішення про визнання росії країною-терористом. За всі злочини, цій країні не місце в цивілізованому світі.

Агентство США з міжнародного розвитку USAID надає додатково 169 мільйонів доларів гуманітарної допомоги для постраждалих від російської війни в Україні.

Уряд Польщі затвердив спрощення правил отримання "карти поляка" для громадян України.

США скоро оголосить про ухвалення нового пакету оборонної допомоги Україні, який включатиме додаткові HIMARS - Джон Кірбі, координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому.

ВОРОГ

Міністр лавров сказав, що "географічні завдання" війни змінилися через постачання західних озброєнь в Україну та пригрозив захопленням нових територій у разі постачання Україні далекобійної зброї.

«УКРІНФОРМ»: Правда в тому, що вони на самому початку війни зазіхнули ся на всю територію України, але ЗСУ дало їм таку відсіч, що вони тікали, аж п’ятки було видно. А тепер, коли далекобійна зброя йде в Україну бояться щоб ми до кремля не дійшли.

кремль планує відновити поставки газу через Північний потік-1, але погрожує постачанням лише 20% потужності у разі, якщо їм не повернуть турбіни.

«УКРІНФОРМ»: Цього слід було очікувати,бо це енергоресурси – це єдине, чим путін може шантажувати світ. Україна про це кілька років попереджала.

путін заявив, що росія готова сприяти експорту продовольства з України, однак для цього Захід має зняти, за його словами, «обмеження» для поставок зерна з росії.

«УКРІНФОРМ»: у бункерного або амнезія, або склероз, бо США, країни Європи та інші країни ввели санкції, які жодним чином не стосуються продовольства, яке постачається в російську федерацію або з неї.

російський "АвтоВАЗ" збере 1800 авто Lada Largus із залишків компонентів на складах.

«УКРІНФОРМ»: Амінь….

Марина Дмитрів, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-