Битва за Україну. День сто одинадцятий

Битва за Україну. День сто одинадцятий

Укрінформ
ЗСУ сьогодні збили черговий гелікоптер окупантів, тобто знищили вже 500 повітряних цілей ворога – літаків, гелікоптерів, БПЛА

На Бахмутському напрямку в районі Берестове українські воїни відбили ворожий штурм, завдали ворогу  втрат та змусили відійти на раніше зайняті позиції. Переможемо!

Ми зібрали для вас інформацію про сто одинадцятий день війни по рубриках. Деякі факти прокоментовані УКРІНФОРМОМ.

ТОР 6 ЦИТАТ

  1. Володимир Зеленський, президент України: «Ми готові до розмови лише у тому разі, якщо інша сторона готова припинити війну. Ми не маємо часу на марні розмови».

  1. Ллойд Остін, міністр оборони США: «США готові надати все й допомогти Україні досягти успіху».

  1. Маріо Драгі,  глава італійського уряду: «Уряд Італії продовжуватиме працювати над якнайшвидшим припиненням вогню та мирними переговорами на умовах, які Україна вважатиме прийнятними. Італія підтримує й продовжить підтримувати Україну та її прагнення бути частиною Європи».

  1. Папа Римський Франциск: «Правдою є й те, що росіяни думали, що все закінчиться протягом тижня (війну в Україні – ред.). Але вони помилилися в розрахунках. Вони зустріли мужній народ, народ, який змагається за виживання та має за собою історію боротьби».

  1. Карін Жан-П’єр, речниця Білого дому: «Україна має захищатися, і вони (українці – ред.) роблять це у неймовірно вражаючий спосіб. Ми сподіваємося, що ця війна завершиться переговорами, однак зараз ми не бачимо, щоби це (бажання – ред.) виходило від кремля».

  1. Ганна Маляр, заступниця міністра оборони: «Скільки зусиль не докладала б Україна, але без допомоги Заходу ми не зможемо виграти війну. Від того, що заявляла Україна, з того, що нам потрібно, ми отримали лише 10 відсотків».

БОЙОВІ ДІЇ

Генштаб: оперативна інформація на 18:00 14 червня

- На Харківському напрямку ворог веде штурмові дії поблизу Рубіжного, бої тривають.

- Ворог штурмує Сєвєродонецьк, бойові дії тривають.

- На Бахмутському напрямку в районі Берестове українські воїни відбили ворожий штурм, завдали ворогу  втрат та змусили відійти на раніше зайняті позиції.  

- Противник веде штурм в районі населеного пункту Золоте, бої тривають.

ЗСУ знищили  склад боєприпасів в окупованій Новій Каховці;

ЗСУ вже знищили 500 повітряних цілей ворога - Юрій Гнат, речник Повітряних сил ЗСУ.

Проти України росія використовує широкий спектр забороненої зброї, а також випробовує нові зразки озброєння - Ганна Маляр, заступниця міністра оборони.

ПРАВДА ПРО ВІЙНУ

На Львівщині внаслідок падіння ракети пошкоджено цегельню, постраждало 6 людей, з них одна дитина - Максим Козицький, голова Львівської ОДА.

Україна повернула тіла ще 64 полеглих захисників «Азовсталі».

«УКРІНФОРМ»:  Раніше відбулося два етапи обміну загиблими військовослужбовцями, Україна отримала 220 тіл героїв. У Києві почалися заходи з ідентифікації загиблих. Вічна пам’ять Героям…

У розмінуванні територій Україні допомагають 30 країн - Альона Матвєєва, речниця МВС України.

У тимчасово захопленому російськими військами Енергодарі співробітники так званої «народної міліції» захопили приміщення оператора зв’язку - Сили оборони Запорізького краю.

Ситуація в областях станом на 8:00 14 червня:

- Сумщина: внаслідок обстрілу пошкоджено насосну станцію.

- Харківщина: внаслідок обстрілу поранено 5 людей, одна людина загинула.

- Миколаївщина: зруйновано житлові будинки, поранено 23 людини.

- Дніпропетровщина: ворог обстріляв Криворізький та Синельниківський райони, пошкоджені житлові будинки.

- Луганщина: триває штурм Сєвєродонецька, є влучання в «Азот» та «Склопластик». Зруйнований міст, приміщення обласної ДСНС.

- Донеччина. Область досі залишається без газу, частково – без води та електрики.

УКРАЇНА

В Україні звільнили від призову ще учнів (тільки денної та дуальної форми навчання) і викладачів професійно-технічної освіти.

МОН рекомендує школам створити літні табори для дітей.

Україні не загрожує нестача зерна – Мінагрополітики.

В Україні дітям спростили виїзд за кордон на відпочинок і оздоровлення.

«УКРІНФОРМ»:  Під час воєнного стану групи дітей зможуть виїжджати без нотаріального засвідчення документів, а лише за наявності згоди Національної соціальної сервісної служби.

ЕКОНОМІКА

Київ погасив зовнішній борг міста на суму $28,8 млн.

Уряд погодив «транспортний безвіз» з ЄС, угоду підпишуть до кінця червня - Мустафа Найєм, заступник міністра інфраструктури.

«УКРІНФОРМ»: Багато перевізників дуже чекали на це рішення. Тож проблему нестачі дозволів на міжнародні перевезення буде вирішено.

Через війну надходження до держбюджету від туристичної галузі впали на 18% - Державне агентство розвитку туризму.

Україна і США підписали меморандум про співпрацю у сфері сільського господарства – Мінагрополітики.

Власників військових облігацій за тиждень стало більше на понад 6 тис. – Нацбанк.

«УКРІНФОРМ»: Наразі  це дуже важливо аби забезпечити стабільність економіки під час війни. З початку нападу росії до держбюджету вже залучено майже 79,7 млрд грн, близько 214,8 млн доларів та 228,8 млн євро. Долучайтеся!

На соцвиплати було спрямовано 370 млрд грн, в тому числі 137,1 млрд грн - із державного бюджету - Міністерство фінансів.

СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ

Європейська комісія наразі ще не сформувала остаточний висновок щодо надання Україні статусу кандидата у члени ЄС - Ерік Мамер, прессекретар Єврокомісії.

ЄС відключив від SWIFT ще три російські банки – Бі-Бі-Сі.

«УКРІНФОРМ»: Санкції працюють! Наразі це стосується найбільшого російського банку «Сбербанк», а також Россільгоспбанк та Московський кредитний банк. Раніше ЄС вже відключив - Радкомбанк, Новікомбанк, VTB, банк «Открытие».

Син американського мільярдера Баффета пожертвував Україні $2,7 млн.

На Чернігівщині монтують модульне містечко, яке передала Польща – ОВА.

«УКРІНФОРМ»: Чергове модульне містечко від Польщі, в якому зможуть розміститися 350 людей. Раніше подібне відкрили у Бородянці, Бучі та два подібних - у Львові.

Український Макарів і німецький Вандліц підписали угоди про партнерство у межах проєктів допомоги Україні - Анка Фельдгузен, посол Німеччини в Україні.

ВОРОГ

У росії планують відкликати визнання незалежності Литви, Латвії, Естонії та України - Євген Федоров, депутат Державної думи рф.

«УКРІНФОРМ»: Росія вже не ховається – являє світові свою огидну імперську пику. Врізати по ній, примусити впасти, відповзти, згинути – обов’язок цивілізованого світу перед прийдешніми поколіннями.

Міністерство фінансів РФ закрило дані про витрати за різними статтями федерального бюджету - там стверджують, що це допоможе мінімізувати ризик запровадження додаткових санкцій.

«УКРІНФОРМ»: Нічого страшного. Світ уже давить рашистську економіку, не розбираючись в подробицях.

У міноборони білорусі заявили про масштабні навчання на кордоні з Україною.

«УКРІНФОРМ»: Єдине, що викликають подібні повідомлення, це дочекатися, коли злочинний режим Лукашенка, безпосередній посібник фашистської росії,  буде повалений та знищений.

Росія заборонила в'їзд десяткам британських журналістів і діячам оборонного сектора - російське МЗС.

Росія скорочує постачання газу «Північним потоком-1» на 40%.

«УКРІНФОРМ»: Причиною є нібито невчасне виконання ремонту газоперекачувальних агрегатів компанією Siemens. А це, між іншим, санкції благодатні діють!

Російського опозиціонера Олексія Навального перевезли до колонії суворого режиму після набуття чинності вироку у справі про нібито шахрайство - Кіра Ярмиш, прессекретар Навального.

Алла Роєнко, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-