Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Як виживають люди в окупованих містах та селах Херсонщини

Як виживають люди в окупованих містах та селах Херсонщини

Укрінформ
Мешканці деяких населених пунктів Херсонщини, які знаходяться найближче до Криму, одні з перших уранці 24.02.2022 побачили на своїх вулицях непроханих російських загарбників та їхню військову техніку. 

Недолугі рашисти намагалися демонструвати, що вони прийшли на українську землю господарювати, але херсонці одразу почали чинити їм опір. Зокрема, тисячі містян Херсона та Нової Каховки виходили на мітинги та під українськими прапорами йшли до будівель, у яких засіли окупанти, вимагаючи від них йти геть з України. Не дивлячись на те, що загарбники використовували сльозогінні гранати та стріляли в натовп, люди все одно не розходились і скандували «Геть з України!» або вказували їм на той же напрям, що й російському кораблю. Освітяни та лікарі категорично відмовлялися від будь-яких варіантів співпраці з рашистами. Мешканці сільської місцевості намагалися то голіруч зупиняти ворожу військову техніку, то всіляко перешкоджати її просуванню, а місцеві роми навіть викрали російський танк…

Жахіття війни змусили багатьох жителів Херсонщини залишати власні домівки та евакуюватися з тимчасово окупованих територій. Але мешканці, які не мали змоги виїхати й залишилися жити в підконтрольних ршистам населених пунктах, намагаються всіляко виживати в цих непростих умовах. Їм дуже складно, але особливості менталітету жителів південного регіону України дають змогу не просто виживати, а ще й займатися певними господарськими справами та мотивувати себе до здатності перетерпіти складні часи війни, не впадати у відчай і витримати всі життєві випробування.

Сила українського духу, віра в перемогу, гордість за рідний край і любов до Херсонської землі надихають людей на повсякденну боротьбу із рашистською нечистю. Мешканці Херсонщини, стикаючись кожного дня зі страшенними проблемами окупації, продовжують по можливості обробляти землю, вести господарство, доглядати прибудинкові території та робити безліч домашньої роботи. Це все просто відволікає від усвідомлення того, що твої права обмеженні, що ворог прийшов на рідну землю, що ти не можеш вільно пересуватися, що досить висока небезпека втрати життя, що твої рідні далеко і не відомо, коли ти їх побачиш, а ти почуваєшся як у клітці. Інколи складаються враження, що це сон і такого просто не може бути… Та гуркіт танків і літаків, а також страшний свист ракет повертають тебе в нереальну реальність… А ще відсутній мобільний зв’язок, який вимкнули рашисти, і ти не можеш навіть викликати швидку допомогу чи поспілкуватися з ріднею… Усе життя пішло шкереберть. Гинуть мирні жителі, навіть діти. Люди втрачають цілі родини. Рідні домівки дехто може побачити тільки уві сні…

Усі ці жахіття, які виходять за межі здорового глузду, вчинили російські варвари, покірно виконуючи накази маразматичного злочинця путіна. Але всього того горя, яке принесли вони на нашу рідну землю, ніхто ніколи не забуде і не пробачить. Мужні жителі Херсонщини скоро дочекаються звільнення від окупаційного режиму, а всілякі зрадники типу сальдо та йому подібних будуть з ганьбою втікати, але правосуддя їх обов’язково наздожене і винесе відповідне покарання. Квітучий Херсонський край ніколи не потрапить до рук ворога, який буде вщент знищений доблесними Збройними Силами України. Українська героїчна Херсонщина витіснить ворога і стане ще прекраснішою!

Національна академія СБУ

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-