Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

З військового щоденника

З військового щоденника

Укрінформ
Друже Volodymyr Demchenko, ти питав чи записувала я щось у квітні) ось трохи з того, чим можна ділитися

У посадці співають солов'ї і перекликаються сови, з різних боків небо розцвічується яскравими стрілами ракет і спалахами прильотів. Наші пси ганяються один за одним десь поруч у темряві, ми чекаємо медевак на порозі стабпункту.

-Бійцем бути простіше, ніж ця ваша робота

- Тобі тре пам'ятати важливу штуку - ти не зможеш врятувати всіх

- І на що це впливає? Он вчора Володя на секунду вибіг з протишокової, ми питаємо -" що" а він каже -"нічого не вийде". І повертається. І вони ще годину того хлопця тримали. Все розумієш і б'єшся о ту стіну, як скажений, раз за разом. Так що хз , наскільки то допомагає..

***

Тільки встигаю скинути бронік і розгруз, напарник кличе мене. З вікна видно місце, з якого ми поїхали 10 хвилин назад, над ним ще не розвіявся дим.

- Ага, чула як шарахнуло, так то туди виходить

- Прикинь? Роздуплилися, черті

Тьома сміється, я заварюю чай і думаю про те, що гарний дощ був на світанку, а нові відра під сток не виставили. Доведеться економити те що є.

***

Не лягаємо спати, чекаємо. Чути як під'їхала машина, кроки по коридору, ви зустрічаєтесь поглядами, але він хитає головою і каже "Ні. Ми к Аїду".

І тоді ти помічаєш в його руці ключ з бірочкою моргу.

***

Іноді буває, що кровотечу зупинено, препарати введені, системи підключені і все що залишається - це тримати за руку і чекати коли звільниться операційна, де рятують більш важкого. Твою руку стискатимуть так міцно, що дивуєшся звідки стільки сили в людини з верхнім тиском 70. Потім препарати починають діяти і рука повільно розжимається. Замість прохання "зробіть, щоб я заснув" , хлопець питає " яйця на місці?" і всі посміхаються. Невідомо чи врятують його ногу, але з'являється відчуття, що життя врятують.

***

- Погода срань, що думаєш тихіше буде?

-Та будем надіятися. Я вообщє в шоці що ми живі проснулися сьогодні. думал пі..а нам.

***

Черговий авіанальот. У підвалі медсестри гучно сміються, хтось питає "чого так весело ?"

"А що плакати ? Ну от закінчиться війна сядемо і будемо плакати до кінця смєни", - відповідає одна з жінок і сміються знов.

***

На хвилину вихожу посидіти під деревами. Хтось писав мені нещодавно - така весна, напевно на війні не відчувається. Але якраз відчувається особливо яскраво, навіть пронизливо.

Запахи, кольори, звуки. Зелене, біле, червоне. Десь на верхівці черемхи шпаки знущаються з нас і імітують свист снарядів.

Позаду грюкають двері і крізь квітучу алею команда протишокової везе каталку з чорним пакетом. Поки ми займалися легкими і середніми лікарі боролися за життя тяжкого. Не вийшло. Несумісні.

Під дверима лишилися берці і наколінники. Всі тут наче до всього звикли. І до того, що одяг, як не міняй за кілька годин просочується запахом крові, навіть якщо не вимащений нею. І до того що просинаєшся і засинаєш з тим запахом і привкусом, і до смерті, що регулярно тиче тебе мордякою в твоє людське безсилля. Але довго ті речі ніхто не чіпав і нікуди не перекладав. Так і бігали повз, натикаючись поглядом.

***

Гріємось на сонечку і розглядаємо шматки одної з куль, які прошили медичний Богдан .

- Ти маєш зробити з цієї штуки оберіг, реально ж повезло казково

- Та ну його..

Ввечері, він злегка кульгаючи, знову поїде на виїзд. І ми знов чекатимемо в напівтемному коридорі, прислухаючись до звуків бою.

Позивний Мауглі

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-