Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

71 день повномасштабної війни. Київ. Продовжуємо працювати

71 день повномасштабної війни. Київ. Продовжуємо працювати

Укрінформ
Провела курс «Багаторівневі комунікації і демократичне врядування» магістерської програми «Комунікації в демократичному врядуванні» у Києво-Могилянська школа врядування імені Андрія Мелешевича. 

Протягом 4 місяців взаємодії з магістрами, розглядали активний та пасивний доступи до публічної інформації, роботу розпорядників у рамках One Voice, трохи зачепили питання комунікації та бренд UkraineNOW. Відмітили важливість «пасивного доступу до публічної інформації» зі сторони запитувачів та проактивність відповідних розпорядників, у тому числі під час війни. Визначили особливості їх роботи, серед яких поінформованість «внутрішньої аудиторії», наявність плану дій, систематичне інформування та поширення офіційних матеріалів, участь найвищого керівництва безпосередньо на місці події, постійні моніторинги, часте й регулярне оновлення інформації, організація зустрічей/переговорів, контроль за процесом розв’язання проблем, створення архівів матеріалів, тощо.

Продовжили роботу читацького клубу Тетяна Андрійчук Volodymyr Kuprii, арсенал якого поповнили обговоренням актуальної сьогодення книги Сунь-Дзи «Мистецтво війни». Розглянули військову стратегію в контексті управління, комунікацій. Виділили наступні тези:

«Перемоги, яку здобуто завдяки пристосуванню до обставин супротивника, військо ніколи не осягне; всім відомо, що я зробив, аби перемогти, але ніхто не знає, які методи та стратегії я застосував».

«Якщо генерал береже солдатів як немовлят, тоді вони підуть за ним у найнебезпечніші місця, а якщо він поводиться з вояками як з улюбленцями, вони підуть з ним на смерть».

«Кидай своїх солдатів у місце, де немає виходу, тоді навіть смерть не змусить їх відступити. Коли вояки не бояться померти, вони докладуть максимум зусиль, щоб вистояти. Коли воїни в дуже небезпечному місці – вони втрачають почуття страху…їхній бойовий дух твердий. Якщо немає іншого виходу, воїни безстрашно б’ються, а отже, без настанов і повчань будуть пильні й без нагадувань зроблять якнайкраще. Без примусу вони будуть згуртованими. Без наказів – довіряться тобі й ітимуть за тобою….і постануть перед обличчям смерті без сумнівів та страху».

«Війна – мистецтво брехні».

«Кількість вояків не є вирішальною перевагою».

«Той, хто знає ворога й себе, ніколи не програє війни».

«Непереможність залежить від тебе».       

Дискутували щодо переглянутого фільму «Державні таємниці» («Official Secrets») заснованого на реальних подіях щодо розкриття/не розкриття державної таємниці в інтересах суспільства. Також говорили про soft skills, патріотизм, служіння та жертовність управлінців, їх почуття гідності та громадянської мужності, особливо під час війни.    

Магістри школи надзвичайно професійні, харизматичні, винахідливі та креативні, із жагою до знань та орієнтацією на ефективність та результат. Чого лише вартують есе складені слухачами за результатами аналізу інтерактивної мапи рейтингів доступності інформації у країнах світу Global Right to information Rating Map (Global RTI Rating), серед яких, окрім європейських країн, увагу було приділено Афганістану, Шрі – Ланці, Мексиці, Непалу, Румунії, Угорщині, Сербії. Інтерактивна мапа демонструє, що Україна посідає 20 місце зі 134 можливих, отримавши 115 балів із 150 можливих. Тому відмітили особливості національного законодавства про доступ, основні положення якого можуть слугувати прикладом для інших країн світу.

Дякую колегам за те, що зробили ґрунтовні дослідження та обрали курс! Владислав Василенко Valentyna Kuzyk Mariia Lypovchenko Alexandra Lokhvytska Sabina Mamedova Валерія Мацеха Жасмін Мохаммад Karina Plakhotniuk Олеся Рижкова Iryna Seleznova Ilona Tatsenko Stanislav Tovstyi, Ваші роботи заслуговують на увагу! Маю надію, що курс стане вам у нагоді.

Дякую Valeriy Tertychka Larysa Chovnyuk та всій команді за організацію навчання магістерської програми «Комунікації в демократичному врядуванні» та за запрошення. Вірю в те, що курс продовжиться, а арсенал державних управлінців буде поповнюватися талановитими випускниками школи урядування.

Слава Україні

 Героям слава!

#UkraineNOW #StandWithUkraine

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-