Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Цивілізаційний світ має зупинити державу-терориста

Цивілізаційний світ має зупинити державу-терориста

Укрінформ
Немає нічого важливішого, як віднайти інструменти, щоб примусити рф припинити військові дій та звільнити всі окуповані нею території

20 квітня 2022 року відбулася онлайн-зустріч із Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Кайратом Абдрахмановим.

Під час зустрічі, яка тривала близько півтори години, у якості Голови Меджлісу кримськотатарського народу поінформував пана Верховного Комісара ОБСЄ у справах національних меншин про найбільш актуальні питання, які є предметом сфери його діяльності.

Особливо зупинився на висвітленні ситуації у тимчасово окупованому РФ Криму та на нещодавно окупованих російськими військами Херсонської та Запорізької областей. Навів приклади, пов'язані з насильницькими викраденнями та незаконними затриманнями кримських татар, що супроводжувалися тортурами та побиттям.

Звернув увагу Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин на ту обставину, що переслідування російськими окупантами громадян України на території Херсонської та Запорізької областей здійснюється за заздалегідь зіставленими списками, до яких, як уже відомо, включено депутатів органів місцевого самоврядування, членів місцевих органів національного самоврядування кримських татар (місцеві меджліси), громадянських активістів, учасників мирної ненасильницької акції "Громадянська блокада Криму", журналістів, вчених.

Щодо Криму, зауважив, що політика російської окупаційної влади в Криму й надалі характеризується переслідуваннями і гоніннями кримських татар та етнічних українців, винесенням вироків за сфабрикованими матеріалами на судилищах Південного окружного військового суду РФ, що розміщується у Ростові.

Водночас, на Кримському півострові, що прилягає через Херсонську область до територій материкової України, де ведуться запеклі бої, російська окупаційна влада здійснює шалену антиукраїнську пропагандистську кампанію, а також вживає дій, спрямованих на залякування цивільного населення Криму.

У своєму оповіданні особливо виділив звірства та насильства російських військ на окупованих ними територіях України, навів, аби краще пояснити співрозмовникам, власні відчуття та уявлення апокаліпсису, які я зазнав у ході відвідин низки населених пунктів – Київської області – сіл Бучанського району та міста Бородянка.

Неодноразово повертався в бесіді з Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин паном Кайратом Абдрахмановим до того, що на тлі повномасштабної російсько-української війни, яка розгортається, немає нічого важливішого у світі, як віднайти інструменти, щоб примусити РФ, яку весь цивілізаційний світ характеризує після 24 лютого як державу-терорист, до припинення нею військових дій та звільнення всіх окупованих територій України, включаючи Крим.

У контексті подій російсько-української війни інформував Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин про масштаби та жертви гуманітарної катастрофи у місті Маріуполі, яка викликана блокадою та щоденними озброєними атаками російських військ, що тривають з 1 березня 2022 року.

Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Кайрат Абдурахманов зі свого боку детально поінформував про зусилля, які він і Офіс Верховного комісара здійснюють з метою припинення військових дій на території України, що супроводжуються вбивством людей.

Проте більш детально надати зміст сказаного Верховним комісаром ОБСЄ у нашій спільній тривалій бесіді я не вважаю за можливе, оскільки мимоволі можуть бути зміщені акценти.

Зауважу лише, що розмова пройшла у дружній та спокійній атмосфері, наприкінці розмови було домовлено продовжувати і в подальшому тісну взаємодію між Офісом Верховного Комісара ОБСЄ у справах національних меншин та Меджлісом кримськотатарського народу.

Рефат Чубаров

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-