Битва за Україну. День п’ятдесят шостий

Битва за Україну. День п’ятдесят шостий

Укрінформ
У Маріуполі морпіхи та «Азов» з боєм прорвалися до бійців ДПСУ і НПУ... 

...і на транспорті вивезли близько 500 українських військових на територію підприємства «Азовсталь». Ворог проводив наступальні операції в Луганській і Донецькій області, але успіху не мав, зате поніс великі втрати. Перемога буде за нами! 

Ми зібрали для вас інформацію на п’ятдесят шостий день війни по рубриках. Деякі факти прокоментовані УКРІНФОРМОМ.

ТОР 5 ЦИТАТ

  1. Борис Джонсон,  Прем'єр-міністр Великобританії: «Життєво важливо, щоб ми не дозволили путіну набрати обертів на Донбасі. Тому ми збільшуємо постачання військової техніки, яка зараз особливо потрібна українцям».

  1. Олаф Шольц, канцлер ФРН:  «Німеччина продовжує надавати військову допомогу Україні таким чином, щоб Київ міг купувати зброю у німецьких виробників ВПК. Йдеться, зокрема, про протитанкову та зенітну зброю, боєприпаси, артилерійське озброєння тощо».

  1. Сергій Кислиця, постійний представник України при ООН: «Я наполегливо закликаю Радбез серйозно зайнятися розв’язанням проблеми сумнівної присутності росії в цьому залі, яка перешкоджає виконанню Радою її головного обов'язку – підтримання міжнародного миру та безпеки».

  1. Анналена Бербок,  міністр закордонних справ ФРН: «Війна на європейському континенті триває вже майже вісім тижнів, і щотижня ми відчуваємо нові виміри насильства та жорстокості з боку росії. Лише рішуча готовність України захищати себе встановлює ефективні межі російської агресії»

  1. Гаррі Каспаров, російський гросмейстер й опозиціонер: «Передусім, російська громадськість та російська еліта, повинні визнати, що війна програна. Погані новини, які надходять з України, надихнуть більше людей піднятися, тому що економічні труднощі будуть зростати»,

БОЙОВІ ДІЇ

З початку повномасштабного вторгнення бойові втрати росії становлять 20 900 осіб, танків ‒ 815 , бойових броньованих машин ‒ 2 087 , артилерійських систем – 391 , РСЗВ - 136 , засоби ППО - 67 , літаків – 171 , гелікоптерів – 150 , автомобільної техніки – 1 504 , кораблі /катери - 8 , цистерн з ПММ - 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 165.

Ситуація на фронтах за ніч на 20 квітня:

  • На Луганщині ворог намагався штурмувати Сєвєродонецьк та Попасну, місто Кремінна перебуває під контролем росіян. Після спроб штурму російськими загарбниками Рубіжного та Сєвєродонецька до лікарні міста Новоайдар надійшло близько 130 поранених ворогів.
  • На Донеччині ворог обстріляв центр Авдіївки: пошкоджено інфраструктуру.
  • В Харкові окупанти продовжили періодичні обстріли окраїн Салтівки, попередньо постраждалих немає. Тривають активні бойові дії на Ізюмському напрямку.
  • На Херсонщині тривають обстріли. Майже на всій території області велися бойові дії.
  • У Миколаївській області внаслідок ракетного удару уражено поліклініку міста Баштанка. Уночі Миколаїв знову зазнав ракетних ударів.

Генштаб оперативна інформація на 18:00 20 квітня

  • Ворог продовжує часткове блокування Харкова. Противник перегрупував війська на Ізюмському напрямку. В районі населеного пункту Дібровне противник проводив наступ, має частковий успіх. В районі населеного пункту Стара Гнилиця наступ успіху не мав, в ворог зазнав втрат та відійшов. Не мала успіху спроба взяття під контроль населеного пункту Довгеньке. Противник і тут відступив з втратами.
  • На Донецькому і Таврійському напрямках противник здійснює розвідку та підготовку наступу у напрямку населеного пункту Лиман та виходу на Слов’янськ з північного сходу.  
  • Ворог намагався закріпитись в західній і північно-західній частинах Рубіжного. Зазнав невдачі. Здійснював штурм у напрямку Новотошківське, успіху не мав. Окупанти ідуть на штурм районі Попасної.
  • Тривають авіаційні удари по Маріуполю, ворог штурмує в районі морського порту та заводу “Азовсталь”.
  • На Запорізькому напрямку, за підтримки артилерії, противник відновив наступ на напрямку н/п Темирівка.
  • На Південнобузькому напрямку артилерія та авіація ворога вели вогонь по позиціях наших підрозділів. Ворог намагався продовжити штури у напрямку н/п Олександрівка. Успіху не мав.

Морпіхи та бійці полку "Азов" забезпечили перехід пів тисячі бійців з інших українських підрозділів із порту Маріуполя на завод «Азовсталь».

Всі намагання рашистів пробити нашу оборону безуспішні, лікарні заповнені пораненими орками, трупи звозять до Луганська Камазами – Сергій Гайдай, голова ОВА.

«УКРІНФОРМ»: НА Луганщині нашим важко. Але ворог несе колосальні втрати. При цьому деталей задуму українського командування ми не знаємо і знати не можемо.

Українські прикордонники вийшли до державного кордону на всіх напрямках у Київській, Сумській та Чернігівській областях та відновлюють облаштування позицій.

Командуванні Повітряних Сил : «Україна не отримувала нові літаки від партнерів!».

«УКРІНФОРМ»: Як виявилось, за сприяння Уряду США, Повітряні сили ЗСУ отримали запчастини та комплектуючі для  ремонту літальних апаратів, які є на озброєнні. Це уже дозволило поставити до строю більше техніки.

Підрозділи протиповітряної оборони десантно-штурмових військ знищили переносними зенітно-ракетними комплексами Stinger та Starstreak два російських безпілотники “Горизонт Ейр S-100” та “Орлан-10”.

ПРАВДА ПРО ВІЙНУ

На середу, 20 квітня, погодили гуманітарний коридор із Маріуполя для жінок, дітей та людей похилого віку, але евакуація не відбулась - рашисти обстріляли зону «Азовсталі».

«УКРІНФОРМ»: І всі раніше заявлені раніше евакуаційні коридори рф зривала залишаючи сотні тисяч маріупольців у заручниках.

Через збройну агресію рф офіційне число загиблих дітей в Україні не змінилося — 205, водночас зросла кількість поранених — 373.

В Екопарку під Харковом знайшли тіла двох працівників, розстріляних у березні російськими загарбниками.

УКРАЇНА

Президент Європейської Ради Шарль Мішель прибув до Києва. Разом із віцепрем’єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною він відвідав Бородянку, а потім зустрівся з Президентом Зеленським.

Українська збірна Ігор Нескорених здобула вже чотири «золота».

«УКРІНФОРМ»:  Від початку змагань всього українці вибороли 12 медалей: золотих – 4, срібних – 3, бронзових – 5.

Більш як три сотні квартир у новобудовах Рівненської області готові прийняти внутрішньо переміщених осіб.

На Київщині повністю або частково відновлено розподіл газу в 91-му населеному пункті. Йдеться про 62 085 споживачів.

Україна денонсувала угоду з урядом рф про співробітництво в галузі створення та експлуатації ракетно-космічної та ракетної техніки.

«УКРІНФОРМ»: Дивно, що вона досі існувало. Що ще там такого залишилося?

У Київській області функціонують уже три тимчасові переправи через річку Ірпінь: у Стоянці, Романівці та Катюжанці. Вісім тичасових переправ біля зруйнованих мостів – будуються.

На відновлення інфраструктури Ірпінської громади потрібен $1 мільярд

ЕКОНОМІКА

Національний банк перерахував із спеціального рахунку на підтримку Збройних сил України понад 15,2 млрд грн, залишок коштів становить понад 41 млн гривень.

Український держборг зросте до понад 85% ВВП цього року – МВФ

Британія виділила Україні £400 мільйонів і гарантує позику Світового банку на $1 мільярд

Кабмін фіксує позитивну динаміку відновлення економіки – Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України

СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ

Президент США Джо Байден у середу скликає найвище військове керівництво країни на щорічну зустріч у Білому домі. Війна росії проти України вступає в нову ризиковану фазу і Вашингтон планує збільшити військову допомогу.

російських і білоруських тенісистів не пустили на Вімблдон

«УКРІНФОРМ»: Це перший тенісний турнір «Великого Шлема», який заборонив росіянам і білорусам брати участь у особистих змаганнях. Приєднуйтесь, «Роллан Гарос» та інші.

З Японії вислали вісім російських дипломатів, а Кіпр анулював паспорти ще чотирьом підсанкційним росіянам

Країни G7 пообіцяли Україні 50 млрд євро, більшість з яких уже є в розпорядженні, решта незабаром буде зібрана - Олаф Шольц, канцлер ФРН

Toshiba зупинила прийом замовлень та інвестиції у рф. Великий німецький розробник програмного забезпечення SAP припиняє роботу в росії. Індійська сталеливарна компанія Tata Steel Group припинила співпрацю з росією.

Японія збільшить обсяг екстрених позик для України до $300 мільйонів

Фінляндія надасть Україні чергову партію військової допомоги. Компанія AeroVironment передала Україні понад 100 безпілотників-розвідників. США готують ще один пакет військової допомоги Україні на суму 800 млн доларів. Норвегія направить в Україну близько 100 переносних ЗРК "Містраль". МО Чеської Республіки дозволить обслуговувати пошкоджену українську бронетехніку на своїх підприємствах.

ВОРОГ

Міноборони рф вирішило засекретити дані про родичів військових, які загинули в Україні, цю інформацію буде переведено до розділу держтаємниці.

За першу половину квітня середньодобовий обсяг нафтопереробки російськими компаніями знизився на 6%.

Деякі члени путінської еліти в уряді та на державних підприємствах вважають, що вторгнення російських військ в Україну було катастрофічною помилкою.

«УКРІНФОРМ»: Але жодних кроків щоб зупинити кривавого диктатора не роблять.  Просто не можуть?

На фоні невдач на фронті москва розпочала “чистки” керівників так званої “лнр”.

Россельхозбанк не зміг у строк виплатити купон за доларовими єврооблігаціями на 500 млн доларів із погашенням у 2023 році і став другим російським банком, який опинився у стані дефолту.

«УКРІНФОРМ»: Першим став "Совкомбанк". Чекаємо повного дефолта. Кажуть економіка рф його перенесе, але все одно приємно.

росія висилає 21 бельгійського дипломата – ЗМІ

Марина Дмитрів, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-