Битва за Україну. День сорок восьмий

Битва за Україну. День сорок восьмий

Укрінформ
Не маючи успіху на жодному фронті, ворог застосовує хімічну зброю

Чи було це в Маріуполі, інформація ще перевіряється, але багато разів рашисти застосовували фосфорні бомби і касетні боєзапаси. Але українці не здадуться, вони б’ють ворога нещадно і переможуть російську навалу. Надвечір стало відомо, що СБУ затримала кума путіна Медведчука, що не може не радувати. Слава Україні! 

Ми зібрали для вас інформацію на сорок восьмий день війни по рубриках. Деякі факти прокоментовані УКРІНФОРМОМ.

ТОР 6 ЦИТАТ

  1. Президент ФРН Франк-Вальтер Штанмайер: «Берлін постачатиме зброю до зони воєнних дій попри те, що це суперечить філософії безпеки, яку Німеччина сповідувала донедавна. З такою росією, після того, як її воєнні злочини побачив світ, не може бути повернення до нормальних відносин. Ми солідарні з Україною».

  1. Барак Обама, екс-президент США: «путін завжди був нещадним і до свого народу, і до інших. Він завжди був людиною, охопленою викривленим почуттям образи та етнічного націоналізму. Те, що ми побачили під час вторгнення в Україну, - це його безрозсудність, якої ми, можливо, не очікували вісім-десять років тому, але ця небезпека була завжди».

  1. Володимир  Зеленський, президент України «Сотні європейських компаній і банків не тільки досі не відмовились працювати на російському ринку, але й демонструють зневагу у відповідь на вимоги перестати фінансувати через свої податки, через свої акцизи воєнну машину росії. Це все відбувається саме зараз, коли кров ще свіжа. Про що це свідчить? Якщо тільки для шостого санкційного пакету почали обговорювати нафту, то значить світ не усвідомлює, до якої війни готувалася росія» .

  1. Віола фон Крамон, депутат Європейського парламенту (Німеччина): «Жахливі фотографії не можуть дати уяву про шокуючу реальність Масштаби руйнації є нестерпними. Розповіді людей на місцях жахають. Російські війська проводили стратегію повного знищення. Атаки та звірства були спрямовані проти всіх українців: жінок, чоловіків та дітей».

  1. Мірча Джоане, заступник генсека НАТО: «Друга стадія війни в Україні неминуча, вона матиме більш широкий фронт і буде більш кривавою».

БОЙОВІ ДІЇ

Втрати російських військових з 24 лютого по 12 квітня становлять 19 600 живої сили, танків – 732 одиниці, бойових броньованих машин – 1946, артилерійських систем – 349, РСЗВ – 111, засобів ППО – 63., автомобільної техніки – 1406,  літаків – 157, гелікоптерів – 140, кораблів/катерів – 7, цистерн з ПММ – 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 124, спеціальнї техніки– 25, пускових установкок ОТРК/ТРК – 4.

Ситуація на фронтах за ніч на 12 квітня:

  • У Дніпропетровській області ворог здійснив дві ракетні атаки, обійшлося без постраждалих.
  • ракетний удар по інфраструктурному об'єкту в Хмельницькій області. Жертв нема. Пожежу ліквідовано.
  • Тривали бої на Ізюмському напрямку. Були обстріли мирного населення та цивільної інфраструктури в Балаклії, Дергачівському, Чугуївському районах.
  • На Луганщині постійні артобстріли усієї території. Найбільше постраждали житлові масиви Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька та Новодружеська.
  • На Донеччині в Очеретинській ВА приблизно з 4 ранку розпочалися обстріли майже по всій лінії зіткнення в районі сел Новоселівка-3, Красногорівка, Водяне, Пески.
  • На Херсонщині тривають бойові дії та обстріли. Область перебуває на межі гуманітарної катастрофи.

Генштаб, оперативна інформація на 18:00

Триває перегрупування та переміщення підрозділів противника до районів зосередження на Слобожанському і Донецькому напрямках. Залишається високою загроза застосування противником ракетного озброєння по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України і ймовірність активізації окупаційних військ з метою просування до адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей. Протягом дня окупанти намагалися покращити тактичне положення в районах населених пунктів Попасна, Степне, Рубіжне та Нижнє. Успіху не мали. Інженерні підрозділи збройних сил російської федерації намагаються відновити залізничні мости в районі Сватового. Тривають бої за Маріуполь.

Заступник мера Маріуполя Сергій Орлов підтвердив інформацію про хімічну атаку російських окупантів на місто. «Ми не можемо надати більш детальну інформацію. Але у нас є підтвердження від військових, що це сталося».

«УКРІНФОРМ»: Всі притомні світові лідери уже говорили про жорстку відповідь, якщо це станеться. Чекаємо тепер.

Воїни 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади ЗСУ знищили підрозділ "ДНР".

За сім тижнів війни (до 8 квітня) ЗСУ знищили 5 тис. одиниць російської техніки.

Пошкодження залізничних колій у Білгородській області росії та ускладнення доставки загарбникам техніки і пального -  фактично є частиною військової операції українських захисників - МОУ

«УКРІНФОРМ»: Рашисти думали що тільки вони можуть нищити нашу інфраструктуру, але не так сталося,як гадалося. Переможемо.

ПРАВДА ПРО ВІЙНУ

росія від початку війни вбила в Україні 20 співробітникив медіа – НСЖУ

На Київшині загарбники вбили більше 400 жителів Бучанської громади. В Маріуполі з початку російського вторгнення загинуло більше 10 тисяч мирних жителів.

Внаслідок повномасштабного збройного вторгнення рф в Україні постраждали понад 530 дітей: 186 дітей загинули та більш ніж 344 дитини отримали поранення.

Журналісти та фотографи американського видання New York Times провели в Бучі більше тижня, документуючи злочини російських військових, та створив карту злочинів загарбників.

На тимчасово захоплених територіях України російські агресори масово катують і вбивають людей похилого віку – Людмила Денісова, уповноважена ВРУ з прав людини

УКРАЇНА

Завдяки спецоперації, проведеній Службою безпеки України, затримано народного депутата Віктора Медведчука (фракція "Опозиційна платформа – За життя") – Володимир Зеленський.

«УКРІНФОРМ»: Служба безпеки працює! Слава Україні!

Президент Зеленський підписав закон, який запроваджує гарантію повернення банківських вкладів у разі виведення банку з ринку впродовж дії воєнного стану та трьох місяців з дня його припинення чи скасування.

У Харкові повідомили про підозру в державній зраді колишньому посадовцю Адміністрації Президента України, який, за даними слідства, з 2014 року працював на російські спецслужби.

Служба безпеки України зірвала план кремля зі створення "народних республік" у західних областях держави.

В Україні запобігли масштабній кібератаці на енергетичний сектор.

Бельгія знову відкриває посольство в Києві, а Словаччина готується до повернення своїх дипломатів до столиці України.

ЕКОНОМІКА

Споживча інфляція у березні прискорилася до 13,7% - Нацбанк

Світовий банк готує $1,5 мільярда допомоги для Україниф

Мінфін прогнозує дефіцит держбюджету в 5-7 мільярдів доларів на місяць

Нафтогаз відновлює торгівлю газом на біржових майданчиках

"АрселорМіттал Кривий Ріг" відновив виробництво чавуну

ДБР завадило виведенню з України російськими підприємцями 10 суден реальною вартістю понад мільярд гривень.

Дефіциту яєць, курятини, молока та овочів в Україні не буде – Мінагро

СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ

Американська оборонна компанія Vita Inclinata Technologies передала Державній службі надзвичайних ситуацій України унікальну рятувальну систему Vita вартістю понад 500 тис. доларів США.

Фінський виробник телекомунікаційної техніки Nokia оголосив про вихід із російського ринку. Також фінська мережа швидкого харчування Hesburger закриє всі свої ресторани в росії протягом квітня.

Литва була серед перших, хто прийшов на допомогу Україні, та залишається серед тих, хто дбає про мир і безпеку Європи найбільше – Володимир Зеленський під час звернення до парламенту Литви.

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав Індію «прийняти власні рішення» щодо викликів, які несе війна росії проти України, та визначитися з підходом до спільного бізнесу з рф.

Японія запровадила санкції проти 398 фізичних та 28 юридичних осіб, пов’язаних з росією.

ВОРОГ

На території росії у напрямку до кордону з Фінляндією помічено пересування важкого озброєння, включаючи ракетні системи.

«УКРІНФОРМ»: рф від словесних погроз щодо наміру Фінлядії вступити до НАТО переходить до дій. Ось тепер хай Європа думає, що для неї важливіше: російська нафта чи надійне блокування агресора.

"Ми сьогодні докладно обговорювали "психологічну спецоперацію" в Бучі, яку провели англійці. Якщо вам потрібні адреси, паролі, явки, на чому приїхали, то ФСБ може надати цю інформацію" - лукашенко.

 «УКРІНФОРМ»: А саму карту чого не показав? Чи не встигли намалювати? За все зроблене і сказане будеш відповідати в Гаазі, путінський прихвостень!

Мінфін Росії рекомендував зупинити виплати за євробондами на тлі дефолтів російських компаній

путін: «Мета операції по захисту Донбасу – допомогти йому, вона благородна і буде досягнута. Зіткнення з антиросійськими силами України було неминучим – це було лише питання часу».

«УКРІНФОРМ»: Нема чого коментувати, але промовчати – теж не випадає. Рівнем свого морального паління путін нас не здивує. Тож знищуємо його банду всіма доступними способами.

Газпром скоротив транзит газу через Україну

вояки рф не отримують додаткових доплат за війну в Україні і статусу «ветерана» – розвідка

російські спецслужби планують серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень та шкіл у російських населених пунктах. А також нанесення ракетно-бомбових ударів по місту Білгород чи одному з міст Криму. Мета – звинуватити Україну - генерал Буданов,  начальник ГУР.

росія з Іраку для продовження агресії проти України за допомогою Ірану контрабандою  отримує боєприпаси та військову техніку.

«УКРІНФОРМ»: Довоювалися, одним словом

Марина Дмитрів, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-