Битва за Україну. День сорок сьомий

Битва за Україну. День сорок сьомий

Укрінформ
російські окупанти продовжують нещадно гатити по Луганській і Донецькій області. Зруйновано безліч будинків, постраждали люди

Рашисти знов завдали ракетного удару по Миколаєву, але добре, що ніхто не постраждав. ЗСУ тримають удар на всіх фронтах і дають гідну відсіч ворогу. Україна ПЕРЕМОЖЕ!

Ми зібрали для вас інформацію на сорок сьомий день війни по рубриках. Деякі факти прокоментовані УКРІНФОРМОМ.

ТОР 3 ЦИТАТ

  1. Анналена Бербок, міністр закордонних справ Німеччини:  «Зрозуміло одне: Україні потрібно більше військових засобів особливо важкого озброєння. Зараз не час для виправдань».

  1. Президент Зеленський: «… впевненість у наших людях і наших ЗСУ у мене стовідсоткова, а впевненість у тому, що ми отримаємо все, що потрібно - у мене цієї впевненості немає, на жаль».

  1. Жозеп Боррель, високий представник ЄС «Весь світ усвідомлює, що росія може здійснити нову масштабну атаку на сході України, при цьому у ЄС розуміють, що вже застосовані санкції не зможуть негайно зупинити путінську «машину війни», хоч і значно скорочують ресурси кремля на її фінансування. Агресію росії проти України можна охарактеризувати двома словами: провал у військових діях і жах, який чинять російські військовослужбовці на тимчасово захопленій території» -

БОЙОВІ ДІЇ

Росія з 24 лютого по 11 квітня втратила: близько 19 500 осіб, танків 725 одиниць, бойових броньованих машин ‒ 1923, артилерійських систем – 347, РСЗВ ‒ 111, засобів ППО – 55 од, літаків – 154, гелікоптерів – 137, автомобільної техніки ‒ 1387, кораблів / катерів ‒ 7, цистерн з ПММ ‒ 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня ‒ 119, спеціальної техніки ‒ 25, пускових установок ОТРК/ТРК ‒ 4.

Ситуація на фронтах за ніч на 11 квітня:

  • росіяни завдали три ракетні удари по Миколаєву та області. Постраждалих нема.
  • На сході України зазнала обстрілу залізнична станція. Пошкоджено 5 локомотивів, колії та контактна мережа.
  • На Луганщині російській війська штурмували Золоте – українські військові відбили атаку.
  • Харківщину 66 разів обстріляли з артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню, загинули 11 людей, серед них – дитина.

Генштаб станом на 18.00

Ворог не відмовляється від планів щодо повного захоплення Донецької та Луганської областей, проте спроби просунутися вглиб території України для покращення тактичного положення успіху не мали. У місті Маріуполь противник проводить штурмові дії в окремих районах міста. Серед особового складу окупаційних підрозділів на тимчасово окупованій території автономної республіки Крим поширюється інформація, що Збройні Сили України планують контрнаступ у Херсонській області з можливістю розвитку успіху та заходу на Кримський півострів.

Зв’язок із захисниками Маріуполя підтримуємо, робимо можливе й неможливе – Валерій Залужний, Головнокомандувач Збройних сил

За 45 днів війни в Україні рашисти втратили 137 гелікоптерів, що значно більше ніж разом за чотири війни, які вони вели перед тим – МОУ

«УКРІНФОРМ»: Очевидно, маються на увазі обидві Чеченські війни, Грузинська 2008 року і Сирійська. Чи Афган теж плюсувати?

Розвідка Британії: У Маріуполі зростає ймовірність використання російськими військовими фосфорних боєприпасів. Російські обстріли тривають у Донецькій та Луганській областях. Українські сили відбили кілька атак, в результаті яких було знищено танки, автомобілі та артилерійське обладнання противника.

На Луганщині українські захисники знищили ворожий склад з боєкомплектом, а також збили ворожий літак. ССО України знищили тактичну групу кадировців під час спроби штурму в Донецької області.

ПРАВДА ПРО ВІЙНУ

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україні загинули 183 дитини,  постраждало 342.

Керівник Луганської обласної прокуратури повідомив про підозру колишньому меру м. Рубіжного в колаборації (ч. 1, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Унаслідок російських атак під час повномасштабної війни в Україні знищено 938 освітніх об'єктів та майже 300 лікарень.

«УКРІНФОРМ»: Така от «денацифікація»... Незбагненою залишається відповідь на запитання, як знаходяться ще «споживачі» для їхньої пропаганди «аля Гебельс»?

У селі Бузова на Київщині виявили братську могилу, де поховані безвинно вбиті рашистськими виродками мирні жителі.  Також у Броварському районі у підвалі виявлено тіла 6 людей з кульовими пораненями.

«УКРІНФОРМ»: Вже другий тиждень нам відкриваються страшні звірства,які рашисти робили на нашій землі. Багато нелюдів уже ідентифіковано.  Час розплати наближається.

Слідча група, яка завершила роботу на місці обстрілу в Краматорську, встановила, що внаслідок рашистського ракетного удару  по вокзалу загинули 57 людей, ще 109 зазнали поранень.

УКРАЇНА

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом із Прем’єр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте, яка перебуває з візитом в Києві, відвідав Бородянку

Укрпошта повністю відновила доставку в Сумській області.

Правоохоронці заблокували операції з виведення активів майже 7000 компаній, які могли використовуватися на підтримку воєнних дій в Україні.

«УКРІНФОРМ»: Ці активи обов’язково підуть на відбудову України.

За оцінками ДСНС, розмінування потребує близько 300 тис. кв. км території України, тобто майже половина площі країни.

До України прибув загін жандармів із Франції – вони займатимуться розслідуванням воєнних злочинів російських окупантів у Київській області.

З 11 квітня запрацював тимчасовий міст, який з’єднав Ірпінь, Бучу, Гостомель, Ворзель із Києвом. – ОП

У Києві з понеділка відкрили для автомобілів Південний міст, щоб нормалізувати рух автотранспорту та зменшити затори в столиці.

ЕКОНОМІКА

Російські військові завдали шкоди Запорізький АЕС на 18,3 мільярда гривень

АТ «Аграрний фонд» здійснює авансові платежі під заставу зерна врожаю 2022 року, мінімальна партія – 100 тонн пшениці.

Уряд з резервного фонду виділили перший мільярд гривень на відбудову звільнених від російських військ територій - Денис Шмигаль, прем'єр-міністр

«УКРІНФОРМ»: 400 млн грн виділили Київській області, по 250 млн грн підуть на відбудову Чернігівської та Сумської областей, ще 100 млн грн виділено на відбудову Житомирщини. Це все – поки що…

Україна може отримати новий врожай на рівні 63 млн т зернових та олійних

Україна отримала від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) черговий транш на 44,5 млн євро.

Нацбанк України перерахував на потреби військових майже 14,8 млрд гривень, на спецрахунку залишилося 16 млн гривень.

Світовий банк прогнозує падіння ВВП України на 45%

«УКРІНФОРМ»: Тут, як кажуть, без коментарів… Нам доведеться відбудовувати економіку ледве не з нуля. Зате є шанс добити, нарешті, системну корупцію

СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ

Литовська залізниця закриває представництва у росії та білорусі

Європейська комісія включила до "чорного списку" 20 російських авіакомпаній.  До нього потрапили й найбільші авіакомпанії РФ - "Аерофлот", "Росія", "Побєда",Utair та S7.

Канада запровадила санкції щодо 33 підприємств оборонного сектору рф

Хорватія висилає дипломатів та персонал посольства Росії

«УКРІНФОРМ»: Від початку війни рф в Україні з країн Європи було вигнано 445 дипломатів, що є безпрецедентним в історії дипломатії.

Суд прийняв рішення передати яхту «Royal Romance» Віктора Медведчука в розпорядження Агентству з розшуку і управління активами (АРМА).

Єврокомісія готує шостий пакет санкцій проти рф, який включає обмеження щодо нафти

«УКРІНФОРМ»: будем надіятись, що вони приймуть це важливе для України рішення.

Шведська компанія Ericsson призупиняє бізнес у рф

Фінляндія призупиняє поштове сполучення з РФ і Білоруссю

Один із найбільших французьких банків Societe Generale оголосив, що йде з росії та продає свою частку в "Росбанку".

ВОРОГ

У росії заарештували Владислава Суркова - колишнього радника путіна - Ілля Пономарьов, ексдепутат російської держдуми.

«УКРІНФОРМ»: Пономарьов зауважив, що Сурков має усі шанси потрапити до СІЗО Лефортове за розтрату коштів, виділених на політичну роботу в Україні.

Глава МЗС рф лавров заявив, що росія не призупинятиме бойові дії на період перемовин з Україною. Він також пояснив, що війна росії в Україні повинна покінчити «з безоглядним курсом на повне домінування США».

«УКРІНФОРМ»: Чергова зміна «мети» у раші. Уже не «денацифікація» з «демілітаризацією» України, а недопущення «домінування США». Це треба обов’язково врахувати на переговорах: не можна допустити нічого, що могло би трактуватися як досягнення рф цієї мети. 

Комітет з кредитних деривативів (Credit Derivatives Determinations Committees) визнав ВАТ «російські залізниці» (РЖД) таким, що перебуває в стані дефолту.

Прессекретар президента Росії дмитро пєсков заявив, що наміри Швеції та Фінляндії щодо вступу до НАТО не принесуть безпеки до європейського регіону.

«УКРІНФОРМ»: росія вже не вперше погрожує в цьому питанні. Надіємося, що з боку обох цих країн і НАТО буде забезпечено повний ігнор подібних натяків. «Генетичний» агресор має отримати повної мірою все, що випливає з його «поведінки» щодо сусідів.

Депутат московської міської думи Сергій Митрохін заявив, що всі, хто підтримує так звану "спецоперацію", будуть шкодувати.

рф готова звернутися до судів у разі оголошення їй дефолту через невиконання зобов'язань щодо єврооблігацій та довести, що зробила всі спроби для проведення виплат – мінфін рф

У 5-й службі ФСБ росії, яка займалася розвідкою, аналітикою та агентурною роботою по Україні, відбулася масштабна "чистка" не тільки в керівництві, а й серед співробітників.

«УКРІНФОРМ»: у рф вже починають шукати винних у провалах в Україні. Скоро полетять багато голів.

Марина Дмитрів, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-