рф прагнутиме досягти хоч якоїсь перемоги до 9 травня - розвідка США

рф прагнутиме досягти хоч якоїсь перемоги до 9 травня - розвідка США

Укрінформ
росія переглянула свою стратегію війни в Україні, намагаючись захопити Донбас та інших регіони на Сході України до 9 травня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN з посиланням на оцінки розвідки США.

Зазначається, що упродовж більш як місяця війни російські сухопутні війська не спромоглися утримати контроль над регіонами, де вони ведуть бойові дії. Путін нібито змушений продемонструвати, що здатний здобути бодай якусь перемогу, і Схід України є тим місцем, де він на це сподівається.

«Путін проведе парад перемоги 9 травня незалежно від стану війни чи мирних переговорів, - сказав один з європейських посадовців у галузі оборони. – Проте з якими військами та технікою проводитиме цей парад?»

Будь-які терміни, які Москва може встановлювати на словах, не змінюють реальності на місцях, і росія, схоже, готується до затяжного протистояння, відзначають представники західних розвідслужб.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-