Білоруська армія не хоче й не готова воювати проти України - Кулеба

Білоруська армія не хоче й не готова воювати проти України - Кулеба

Укрінформ
Київ дуже чітко довів до білоруської сторони: якщо їхні збройні сили зайдуть на територію України і розпочнуть бойові дії, то будуть знищуватися так само нещадно, як і російські війська.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже просто і чітко скомунікували білоруській стороні, що якщо їхні збройні сили зайдуть на територію України, розпочнуть якісь тут бойові дії, то будуть нещадно знищуватися, так само як знищується російська армія. І я думаю, останнє, що має цікавити білорусів - щоб їхні діти, брати і чоловіки тут гинули за якісь абсурдні ідеї путіна і лукашенка», - зазначив глава української дипломатії.

За його словами, Київ володіє інформацією про те, що білоруська армія не хоче і не готова воювати.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Головного управління розвідки Міноборони, співробітники російських спецслужб намагаються схилити білоруських військових до участі у війні з Україною та обіцяють грошове забезпечення у розмірі $1000-1500 на місяць.

Водночас є інформація, що білоруські військові планують здаватися в полон у разі відправки їх на територію України для участі в бойових діях.

На цьому тлі мінськ заявив, що під прикриттям посольства України нібито працювали розвідники.

У зв'язку з цим МЗС України висловило сподівання, що метою звинувачень у шпигунстві на адресу наших дипломатів не є посилення антиукраїнської істерії, спрямоване не те, аби виправдати підтримку збройної агресії рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-