Україна волонтерська: ресторанні обіди просто неба й автівки для ЗСУ

Україна волонтерська: ресторанні обіди просто неба й автівки для ЗСУ

Укрінформ
Середа, 28-й день війни. Ентузіазму, самовідданості й працездатності благодійників та волонтерів України можна лише аплодувати

Наші благодійні організації й самовіддані волонтери уже майже місяць, не досипаючи ночей, присвячують себе перемозі над ворогом. Турботливі та чуйні, вони показують, що попри чорну полосу в житті і навіть під прицілом рашиста, можна залишатись українцем і допомагати іншим.

Укрінформ зібрав чергову добірку про діяльність благодійних та волонтерських організацій, щоб кожен знав наших героїв.

  1. Київський Благодійний фонд «Життєлюб» у мирний час займався  організацією дозвілля людей поважного віку та наданням їм необхідної адресної допомоги. Зараз фонд продовжує турбуватись про літніх людей. У столиці кожного дня працює вже шість пунктів «Обіду без бід».

Завдячуючи італійському бренду «Lilla for Children», фонд отримав гуманітарну допомогу. У вантажі були ліки (в тому числі інсулін), а також – борошно й спальні мішки.

«Життєлюб» запрошує усіх, кому потрібно, особливо бабусь та дідусів, підійти й отримати гарячий обід: картопля з куркою, плов, борщ, салати з овочів. У соцмережах фонд наголошує, що приходити потрібно зі своєю тарою.

На Лівому березі столиці благодійники працюють за такими адресами:

  • Дарниця, вхід до парку на перетині вулиць Попудренка та бульвару Праці, час: з 14:00-15:00;
  • Харківська, між будинками 27 та 29 по вулиці Ревуцького, час: з 14:30-15:30;
  • Русанівка, кінець Русанівської набережної, дерев’яний будиночок за шлагбаумом, час: 14:00-16:00).

На Правому березі:

  • Дорогожичі, вул. Олени Теліги, 29, час: з 14:30-15:30;
  • Голосієво, вул. Голосієвський проспект, 116, біля кінотеатру «Загреб», час: 14:00-16:00;
  • На Оболоні можна підійти за адресою: Оболонський проспект, 21 Б, Дрім-2 (фіолетовий), вхід №6, з боку Героїв Дніпра, біля Сільпо, час: 14:00-16:00.

‎Звернутись до благодійного фонду можна з 09:00 до 16:00 (пн-пт) за номером: +38 (099) 669-49-34. Для тих, хто готовий допомогти, звертатись за номером: +38 (050) 543-49-51.

  1. Благодійна самоорганізація «Волонтери Харків», утворена з працівників компанії автозапчастин  «razborka4444» та «NR Parts», надає безкоштовну допомогу продуктами, ліками й транспортом жителям Дергачів, Салтівки, Алексіївки, Холодної Гори та Центру. Також волонтери самоорганізації допомагають з доставкою гуманітарних вантажів із Західної України.

Звернутись до спільноти волонтерів можна за номерами: +38 (099) 160-88-32 (Сніжана - координатор), +38 (068) 451-71-89 (Олександр - волонтер), +38 (097) 715-25-47 або +38 (095) 803-19-72 (Олександр - волонтер).

  1. Благодійний фонд «Миру і Добра» наразі надає допомогу військовим та цивільному населенню по всій Україні. Це  медикаменти, овочі, фрукти,  солодощі, гарячі обіди, які готує команда з понад 45 волонтерів.  За добу благодійна організація допомагає 30-40 тис. людей (одяг, їжа та евакуація).

Декілька днів тому БФ «Миру і Добра» за підтримки Полтавської обласної прокуратури отримав з Англії першу фуру гуманітарної допомоги(ліки, медичне обладнання). Її спрямували у «гарячі точки» - по дві машини на Охтирку (Сумська обл.) та Харків.

Звернутись до Благодійного фонду «Миру та Добра» можна за номером: +38 (067) 323-74-20.

  1. «Веганська Кухня України» - проект створений ГО «Кожна Тварина». Команду надихнула Львівська Кухня, яку створили їх друзі та партнери з Vegans_ua (годують у кафе «Vega Room»). Веганська Кухня України годує рослинними стравами веганів, волонтерів, ТРО та всіх, кому зараз це потрібно. Наразі кухня працює у 4 містах: Київ, Вінниця, Ужгород та Рівне. За тиждень роботи команда забезпечила 1200 безкоштовних веганських обідів.

Страви роздають за такими адресами:

  • Київ, вул. Межигірська, 24 (В12 Candy Bar), з 14:00. Лівий беріг - на замовлення.
  • Вінниця, вул. Соборна, 101 (МАО МАО), з 13:30.
  • Ужгород, Сквер біля Філармонії, з 14:00.
  • Рівне, площа перед Драмтеатром, з 14:00.

  1. Об’єднання вільних волонтерів «Рівне. Благодійність», яке у мирний час допомагало дитячим будинкам, притулкам та будинкам літніх людей, продовжує  свою благодійну справу і під час війни. Також команда волонтерів постійно підтримує місцеве населення, яке того потребує, біженців (їжа, засоби особистої гігієни, підгузки, дитяче харчування) та військових (бронежилети, розгрузки, продукти харчування, медикаменти, одяг).  

Допомагає команда і адресно. Лише за 20 і 21 березня команді волонтерів вдалось  відправити посилки для 30 сімей з різних куточків України. 20 березня на Рівненську обласну військову адміністрацію волонтери передали два мікроавтобуси для перевезення гуманітарної допомоги та джип для воїнів. Ще один автомобіль від волонтерів ЗСУ отримали 21 березня.

Наталя Бакульська, представниця об'єднання волонтерів каже, що надалі надсилатимуть зібрану допомогу іншим благодійним фондам, щоб ті її розподіляли. Планують продовжувати підтримку військових частин, притулків, дитячих будинків та будинків для літніх.

Якщо бажаєте допомогти вільним волонтерам, можете зв’язатись з ними на їх сторінці в інстаграмі.

  1. Гуманітарний фонд «НОВА МРІЯ», який  допомагає боронити Україну у Харкові, Сєвєродонецьку й Краматорську. Роздають крупи, овочі, фрукти,  м’ясо, згущене молоко, консерви та олію. Допомагають з провіантом також лікарням Харківщини та військовим (їжа, біноклі, дрони, тепловізори, генератори, обігрівачі та взуття).

Декілька днів тому фонд привіз гуманітарну допомогу людям, які вже декілька тижнів живуть на станціях харківського метро. Волонтери перевіряють здоров'я харків'ян, які зараз змушені постійно переховуватись у холодних бомбосховищах.

21 березня під час виконання благодійних обов’язків, волонтерів фонду накрило Градом. На щастя, ніхто не постраждав.

Якщо бажаєте допомогти команді, шукайте реквізити на їх сторінці в соцмережах або напишіть користувачу @mishadacent.

  1. Гуманітарний штаб Бердичівського району, утворений меморандумом трьох  громадських організацій - ГО "Центр розвитку сім'ї та дитини "Катафєйка", ГО "Діабет і Діти" та ГО "Креативний Бердичів", повідомив, що з 03.03 до 19.03 вони допомогли у 514 випадках ЗСУ та сім'ям біженців, пенсіонерам, інвалідам та малозабезпеченим.

Гуманітарний штаб надає продуктові пакети, одяг та медикаменти, військовим - продукти харчування, за можливості, - спорядження, а також медикаменти.

Катерина Маринчак, представниця штабу, каже, що їх команда розробила ще три проекти: «Перший - волонтери, що надають психологічну допомогу; другий - курси надання першої допомоги у медичному коледжі, а третій - група волонтерів з пошуку дефіцитних ліків», - розповідає Катерина Маринчак.

Штаб допомагає Романівці, Боярці, Ірпені, Бердичеві, Мирославці та Червонеській ОТГ, а також Гуйві, Житомиру, Малину, Андрушівці, Вчорайшому та Червоному. Цінний вантаж надсилають також Іванопільському та Бердичівському геріатричному пансіонату, Бердичівському госпіталю і, звичайно, військовим.

Зв'язатись зі штабом можна просто написавши їм в інстаграмі.

  1. Благодійна організація «Гуманітірна допомога! Харків!», яка зараз працює зі Львова, перші три машини гуманітарної допомоги зібрала власним коштом.

Чергова відправка в Харків була адресована малюкам: підгузки, одяг для новонароджених, ліки, дитяче харчування та інше. Команда благодійної організації збирає кошти на ліки пенсіонерам. У своїх соціальних мережах БО «Гуманітірна допомога! Харків!» звернулись до усіх небайдужих із проханням допомогти грошима або особистою участю.

Звернутись до благодійної організації можна через координаторку Ірину (+38 (066) 020-69-67). Охочі допомогти знайдуть повну інформацію та реквізити БО за посиланням.

Підготувала Анна Гетьман, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-