Верещук попередила загарбників про неминуче покарання за обстріли гуманітарних колон

Верещук попередила загарбників про неминуче покарання за обстріли гуманітарних колон

Укрінформ
Російські військові, які обстрілюють гуманітарні колони, постануть перед судом.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук, повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Мінреінтеграції.

«Як міністр, який займається міжнародним гуманітарним правом, я сама готова свідчити в суді. Коли війна закінчиться, для військових злочинців усе тільки почнеться», – попередила ворогів Верещук.

За її словами, Україна постійно нагадує російській стороні про дотримання міжнародного військового і гуманітарного права. Процес виконання та порушення домовленостей фіксується щодня, а також кожного вечора складається реєстр порушень. В ньому – всі випадки обстрілів, бомбардувань, нападів на гуманітарні конвої, вантажі, викрадення людей. Ці звіти скеровуються до Організації Об’єднаних Націй та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Ми постійно ведемо перемовини з представниками окупанта про гуманітарні коридори та повернення наших людей, але ці процеси не завжди проходять передбачувано та вдало. Вже після всіх узгоджень і дозволів з російської сторони знаходяться люди, які приймають рішення обстрілювати колони з гуманітарним вантажем або евакуаційні коридори. При цьому вони добре знають, що вчиняють заборонені дії», - сказала представниця уряду.

Як повідомлялося, 21 березня російські загарбники відкрили вогонь по колоні, що йшла "зеленим коридором" із Маріуполя, постраждали четверо дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-