Україна волонтерська: від безкоштовної курятини - до евакуації дітей в Іспанію

Україна волонтерська: від безкоштовної курятини - до евакуації дітей в Іспанію

Укрінформ
«Укрінформ» розпочинає публікацію оглядів роботи волонтерських організацій. Їх тисячі – просимо вибачення у тих, кого швидко не згадаємо

Вже 24 дні повномасштабної війни українці жорстко і результативно б’ються з ворогом. Але це не лише на фронтах. Волонтерські організації докладають титанічних зусиль, щоби наша армія була ситою й одітою, тил був міцним, а постраждалі мирні жителі були забезпечені усім необхідним.

Укрінформ постійно відслідковує діяльність благодійних організацій та підприємств, які працюють на нашу перемогу. Волонтери поділились із нами своїми досягненнями.

1. Київський Благодійний фонд «Фудбенк» повідомив, що 16 березня їх команда нарешті дісталась Ніжинського дитячого будинку-інтернату, який останній тиждень знаходився в облозі. Діти й вихователі отримали харчування, воду, молочну продукцію, засоби гігієни, дитячі підгузки та інші необхідні речі. Окрему подяку висловили European Food Banks Federation, Toidupank (Банк продуктів харчування Естонії) та Banca pentru alimente Bucuresti (Банк продуктів харчування Румунії). Загалом з Естонії та Румунії вже отримано й передано 138 тон гуманітарної допомоги. Стільки ж очікується найближчими днями з Польщі, Португалії, Словаччини та Румунії. Допомогу спрямовують у Київ та Київську область, Чернігів та Чернігівську область, Харків, Маріуполь, Одесу, Вінницю, Полтаву, Львів, Мукачеве й Тернопіль.

Декілька днів тому завдяки благодійному фонду офіцери одного з управлінь Генерального штабу ЗСУ отримали 1000 літрів Миргородської, а люди у бомбосховищах столиці – яблука та овочі. Завдяки роботі волонтера  Сергія Буравеля жителі Вінниці отримали молоко, засоби гігієни та догляду.

У фонді повідомили, що кияни щоденно отримують хліб, свіжозаморожену курятину, овочі та фрукти. Наразі більше 300 тон допомоги фонд зібрав і передав організаціям та кінцевим отримувачам.

Сконтактувати з БФ «Фудбенк» можна через Анну Кочешкову (тел.: +38 (067) 406-42-00), Наталію Батащук (тел.: +38 (050) 947-36-45) або  Надію Борисенко (тел.: +38 (095) 272-41-85 ).

2. Активно допомагає українцям і Миронівський хлібопродукт (МХП). Від першого дня війни МХП безкоштовно передає продукцію «Наша Ряба»  Збройним силам України, Територіальній обороні, лікарням, переселенцям та громадам. Забезпечують і доставку продукції у магазини по всій Україні.

В МХП повідомили, що  4 тисячі тон безкоштовної продукції (на загальну суму більше 200 млн грн) вже передали військовим, поліції, територіальній обороні в гарячих точках країни, медичним закладам, пологовим й дитячим будинкам, центрам для літніх людей, населенню, що перебуває у критичній ситуації, а також громадянам, які тимчасово полишили свої домівки.

За інформацією з соціальних мереж МХП, компанія надає можливість придбати продукцію "Наша Ряба" та напівфабрикати "Легко" зі складу в Києві за умови самовивозу. Замовлення можна оформити з 8:00 до 19:00 за номером: +38 (044) 207-00-66.

Заповнити заявку на безкоштовне отримання продукції «Наша Ряба» можна на сайті МХП Допомога.

3. Благодійна організація «Європейський вибір міста Старокостянтинова», що на Хмельниччині, у першу чергу забезпечує допомогою громаду міста Старокостянтинова, військових і біженців. Але за можливості, допомагають і тим, хто цього потребує, і в інших областях України.  Військовим, ТерОбороні допомагають бронежилетами, розвантажувальними жилетами, касками, мобільними транспортними засобами й одягом. Загалом від початку повномасштабного вторгнення росії організація привезла більше 15 тон гуманітарної допомоги.

Також організація проводить перевезення людей до Польщі: кожного дня відправлення автобуса з міста Старокостянтинова до польського кордону Долгобичев-Угринів. За можливості евакуюють людей з Києва і Київської області.

Зв’язатись з організацією можна за такими номерами: +38 (067) 383-65-05, +38 (097) 709-78-95, +38 (098) 294-57-18.

4. Про активну роботу Благодійного фонду «Волонтери - воїни добра», міста Радомишль  Житомирської області, розповіла Таїса Василюк, голова фонду.  За її словами члени фонду працюють від Євромайдану, а з 2014 року – у військовому та соціальному напрямку. З 24 лютого чоловік та донька Таїси власним авто почали вивозити жінок із дітьми – по 5- 6 чоловік - до Львова. Таким чином вивезли вже 23 людини. Назад пасажирська автівка їде вже вщент забита допомогою.

Благодійний фонд допомагає біженцям, багатодітним родинам. За словами Таїси, першими відгукнулись українці з Польщі (м. Вроцлав), неабияк допомагає Львів.

Звернутись до БФ «Волонтери - воїни добра» можна за номером: +38 (097) 575-75-86 або +38 (097) 639-93-11.

5. Луцький Благодійний фонд «Турбота PRO», організаторами та ініціаторами збору допомоги якого є Луїза Киримова та Андрій Ковальчук, співзасновники фонду, Олександр Кулаков, представник волинської обласної ради, Грабовецька Наталія, художниця, та Владислав Корецький, волонтер, а також величезна команда небайдужих волинян. Допомагають та сприяють роботі фонду Голова облради Григорій Недопад та перший заступник Юрій Поліщук. Іноземною підтримкою фонду є Польща, Італія, Данія та Німеччина. Команда «Турбота PRO» співпрацює і з Благодійним фондом «Я - Волноваха».

Наразі організацією вже прийнято, відсортовано та передано в Дніпропетровську, Харківську, Полтавську, Чернігівську, Київську області понад 200 тон гуманітарного, військового та медичного вантажу. Першочергово забезпечують військовослужбовців ЗСУ та тероборону, добровольчі батальйони, медичні установи, медиків та постраждалих цивільних. Адресно допомагають нужденним сім’ям, пенсіонерам, людям із інвалідністю та біженцям на Волині.

Зв’язатись із фондом можна на їх сторінці у інстаграмі.

6. Київський Благодійний фонд «280 днів», створений 2 роки тому Алесею  Азаровою, у мирний час займався попередженням ускладнень вагітності в Україні, інформаційно-просвітницькими кампаніями для майбутніх матерів, збором коштів на закупівлю медичного обладнання для пологових будинків та  наданням психологічної підтримки майбутнім матерям. Зараз фонд продовжує збирати для пологових будинків України медикаменти, гігієнічні засоби та їжу. Благодійний фонд активно залучає  кошти, щоб закупити все необхідне, а потім доставляє в координації з регіональними волонтерами. З початку повномасштабного наступу росії вдалося зібрати та направити на допомогу близько 1 мільйона гривень.

Фонд на постійній основі працює з 7 перинатальними центрами та пологовими будинками в Чернівцях, Луцьку, Києві, Івано-Франківську, а також планує розширити співпрацю із подібними закладами в Сумах, Дніпрі, Харкові та Чернігові. Алеся Азарова, засновниця і директорка фонду, розповіла, що наразі найбільша проблема з логістикою: «Ми постійно шукаємо транспорт зі Львова (там знаходиться наш гуманітарний склад) у міста, які постраждали від бомбувань», - каже Алеся.

Також директорка фонду хоче, щоб її благодійна організація була тим міцним тилом, на який можуть покладатись наші захисники: «Бійці, які зараз на фронті, мають знати, що хтось подбає про їхніх дружин і немовлят. Вони роблять свою справу на відмінно, а Благодійний фонд "280 днів" захищає їхній тил», - каже Алеся Азарова.

Звернутись до Алесі можна за номером: +38 (063) 258-70-18.

7. Благодійний фонд "Твоя любов" - київська благодійна організація, яка за 23 дні спрямувала на допомогу українцям 3 мільйони 100 тисяч гривень. Зараз займається допомогою дітям з інвалідністю, малозабезпеченим сім'ям, літнім людям та онкохворим. Найбільше команда зосереджена на евакуації дітей на Канарські острови (Іспанія). Фонд виділив 365 000 грн на забезпечення дітей та їхніх матерів (одяг, проживання, переліт). За останній тиждень вдалось евакуювати 35 маленьких українців. У фонді наголосили, що готові взяти на себе усю відповідальність та повністю забезпечити діток.

З початком повномасштабної війни на допомогу ЗСУ й територіальній обороні фонд спрямував 2 мільйони. Це амуніція, одяг, взуття, ліки, господарчі товари, вода та їжа приблизно для 600 людей з різних підрозділів ЗСУ й територіальної оборони. Водою, памперсами й дитячим харчуванням допомагають НДСЛ «Охмадит», людям з Бучі, Ірпеня та з інших територій бойових дій.  На допомогу притулкам для тварин вже спрямували 90 тисяч гривень.

Зв’язатись з командою Благодійного фонду «Твоя любов» можна у вайбері, телеграмі та ватсапі за номером: +38 (063) 755-23-35.

Підготувала Анна Гетьман, Київ

Фото: Арсен Базярук, "Таблоїд Волині"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-