Битва за Україну. День вісімнадцятий. Випуск 3

Битва за Україну. День вісімнадцятий. Випуск 3

Укрінформ
Розпочався технічний процес розгляду заявки України на членство в Європейському Союзі

Найближчим часом ЄС надішле Україніз перелік дуже детальних запитань, які стосуватимуться майже усіх сфер: економічних, політичних, юридичних, прав людини… Також сьогодні вивезли та евакуювати 1600 людей із Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної і Новоайдару. 

Переможемо! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні й Києві на 21 годину 13 березня.

20:33 Абоненти українських мобільних операторів зможуть користуватися інтернетом при підключенні до національного роумінгу - Держспецзв’язок.

20:10 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та державний секретар США Ентоні Блінкен скоординували подальшу підтримку України, погодившись, що потрібно зробити більше, щоб зупинити агресію рф.

20:01 Президент Володимир Зеленський подякував компанії Meta та іншим платформам, які допомагають українцями боротися проти російської агресії.

19:56 Український культурний фонд спрямує майже 600 млн грн на потреби ЗСУ.

19:48 Автобуси та вантажівки з гуманітарним вантажем, які прямували в Маріуполь, залишилися в Бердянську - Ірина Верещук, віцепрем'єр-міністр – міністр МінТОТ.

19:41 Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав іноземців не приєднуватися до російських сил вторгнення в Україну: якщо й залишитися жити, то станете військовими злочинцями.

19:33 У Польщі висунули кандидатуру українського письменника Сергія Жадана на здобуття Нобелівської премії у галузі літератури - Комітет літературознавчих наук Польської академії наук.

19:32 У Скадовськ заїхала ворожа колона - розмістилася в дитячому таборі - Олександр Яковлєв, міський голова Скадовська.

19:26 У застосунку «Дія» відтепер можна слухати радіо.

19:18 Унаслідок артилерійського обстрілу та влучення авіабомби в школу на Миколаївщині загинуло чотири особи і постраждало три – ГУ ДСНС в Миколаївській області.

19:16 У Бердянську загарбники погрожують журналістам та їхнім родинам, змушуючи працювати на російську пропаганду - Олександр Старух, голова Запорізької ОВА.

19:15 Одесити отримали чергову партію допомоги з Марселя, мыста-побратима: автомобілі для лікарень та медикаменти - Одеська міськрада.

19:14 Папа Римський назвав Маріуполь «містом-мучеником».

19:13 Польські програмісти з групи Squad303 створили спеціальний вебсайт (1920.in), який дозволяє шляхом автоматичної вибірки надсилати повідомлення про наслідки війни росії проти України мільйонам абонентів телефонного зв’язку, а також на електронні скриньки жителів рф.

19:11 Українські військові збили біля Чернігова ворожий бомбардувальник - Оперативне командування «Північ».

19:04 Всі інсуліни за електронним або паперовим рецептом є безплатними - Нацслужба здоров’я.

19:03 Уряд ухвалив рішення про фінансову підтримку аграріїв на час воєнного стану - Роман Лещенко, міністр аграрної політики та продовольства України.

18:56 Нацрада просить ЄС і Єврокомісію розширити список заборонених російських телеканалів.

18:44 На Чорнобильській АЕС фахівці НЕК «Укренерго» відновили електропостачання - Герман Галущенко, міністр енергетики України.

18:36 У Тростянці (Сумська область) російські військові мародери пограбували підстанцію «швидкої», вкрали три машини, у місті тепер лишилася лише одна карета «швидкої» - Дмитро Живицький, голова Сумської ОВА.

18:32 У Донецькій області п'ять снарядів із реактивної системи залпового вогню «Град» влучили на територію Авдіївського коксохімічного заводу - Офіс генерального прокурора.

18:22 У МЗС України закликають міжнародні ЗМІ засудити вбивство журналіста, громадянина США Брента Ренауда під Києвом та вимагати негайного припинення військових дій з боку рф - Олег Ніколенко, речник МЗС.

18:18 У Сєвєродонецьку, Рубіжному та Попасній на Луганщині через ворожі обстріли палають десятки будинків, є постраждалі - Луганська ОВА.

18:07 У Київській області внаслідок розстрілу з боку російських військових загинув кореспондент New York Times, громадянин США Брент Ренауд та отримав поранення журналіст. Згодом стало відомо про ще одного пораненого працівника ЗМІ - Андрій Нєбитов, начальник поліції Київської області.

17:57 Учора на Кіровоградщині внаслідок ракетних ударів по аеродрому «Канатове» загинули 7 військових - Андрій Райкович, голова Кіровоградської ОВА.

17:52 Київ отримав 12 терміналів супутникового зв'язку Starlink - Віталій Кличко, Київський міський голова.

17:51 У росії поліція продовжує затримувати активістів, які на заклик опозиціонера Олексія Навального вийшли на недільну акцію проти війни з Україною. На 18:00 (мск) вже затримано 713 людей у ​​38 містах країни.

17:44 Російські загарбники вже вбили 2187 жителів Маріуполя - Маріупольська міська рада.

17:40 У селі Борівському під Сєвєродонецьком на Луганщині російські загарбники вбили відомого волонтера Олександра Кононова - Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА.

17:33 З Дружківського і Краматорського дитбудинків евакуювали дітей - Павло Кириленко, голова Донецької ОВА.

17:24 Російські військові завдали ракетний удар по місту Малин - ГУ ДСНС України у Житомирській області.

17:17 У ході евакуації громадян із Волноваського району Донеччини було врятовано ще 162 людини, серед них - 44 дитини – Нацполіція.

17:06 Інформація про начебто припинення з 12 березня роботи системи електронних платежів Національного банку (СЕП) — фейк і ворожа провокація.

17:00 НАТО має втрутитися у разі застосування росією зброї масового ураження в Україні - Анджей Дуда, президент Польщі.

17:00 Підрозділи Збройних сил знищили понтонну переправу через р. Ірпінь в районі Гостомеля, яку намагалися встановити російські окупанти.

16:48 Морська адміністрація країни-агресора намагається використати для своєї пропаганди спецзасоби морського зв’язку, призначені для навігаційного інформування - Асоціація з реінтеграції Криму.

16:45 На Закарпатті налагодили виробництво бронежилетів, собівартість їхня у 8 разів нижча, ніж фабричних, а вага –на 3 кг більше - Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА.

16:42 Правоохоронці Київської області забезпечили виїзд майже 50 дітей з Обухівщини у безпечні місця – у супроводі вчителів і матерів – МВС.

16:36 СБУ затримала російських інформаторів у Харкові, Одесі та Сєвєродонецьку.

16:29 Наша знаменита біатлоністка Анастасія Меркушина пішла захищати країну зі зброєю в руках.

16:23 Начальник Львівської ОВА Максим Козицький назвав фейком інформацію про те, що волонтери зі штабів не видають гуманітарну допомогу.

16:21 В бою на Луганщині загинув екскомандир 24-ї бригади зі Львівщини полковник Валерій Гудзь - БФ «Повернись живим». Вічна пам’ять і Слава Герою.

16:18 путін перебуває під впливом стероїдів – західні спецслужби.

16:15 Бої на підступах до Києва: ЗСУ зупинили просування військ рф біля Баришівки. Найбільш небезпечними напрямками лишаються Житомирський та Вишгородський – КМДА.

16:07 У понеділок, 14 березня, на українському телебаченні стартує освітній проєкт «Навчання без меж» для школярів 5-11 класів - Міністерство культури та інформаційної політики.

16:05 Україна наполягає на посиленні міжнародними партнерами санкцій проти росії - Ігор Жовква, заступник глави Офісу Президента.

15:45 Нині зберігається ймовірність безпосередньої участі збройних сил білорусі у військовій операції проти України на боці російських загарбників на Волинському напрямку – Генштаб ЗСУ.

15:45 Російські війська обстріляли з ракетних комплексів «Точка-У» Авдіївку на Донеччині - Павло Кириленко, голова Донецької ОВА.

15:30 Депутатці міськради Мелітополя повідомили про підозру за перехід на бік ворога - Офіс Генерального прокурора.

15:27 росія відкрила 14 центрів вербування найманців у Сирії – Головне управління розвідки Міноборони.

15:27 Російські війська завдали артилерійського удару по Пуща-Водицькому психоневрологічному інтернату – КМДА.

15:20 Від початку повномасштабної війни в Україні загинули 33 залізничники – Укрзалізниця.

15:19 Київ звертається до міст-побратимів порушити на рівні своїх урядів питання закриття неба над Україною або надання Україні військових літаків для оборони нашої держави - Віталій Кличко, Київський міський голова.

15:19 Прокуратура розслідує ймовірне викрадення загарбниками журналіста Олега Бауріна на Херсонщині.

15:10 На Чернігівщині за дві доби знищили 80 одиниць військової техніки росіян, яка намагалася форсувати річку для просування в київському напрямку - оперативне командування «Північ».

15:05 Президент України Володимир Зеленський подякував тим громадянам, які не здаються російському загарбнику та вийшли на вулиці своїх міст, аби продемонструвати своє ставлення до «визволителів».

15:00 Нацгвардійці ліквідували диверсантів біля одного з населених пунктів у зоні ООС.

14:51 Європейська федерація журналістів закликала розслідувати зникнення журналіста Олега Батуріна.

14:50 До рф були переміщені 800 військовослужбовців 102-ї військової бази в Гюмрі (Вірменія) Південного воєнного округу для подальшого перекидання в зону бойових дій в Україну – Генштаб ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-