В бою на Луганщині загинув екскомандир 24-ї бригади зі Львівщини Валерій Гудзь

В бою на Луганщині загинув екскомандир 24-ї бригади зі Львівщини Валерій Гудзь

Фото
Укрінформ
На Луганщині, в бою з російськими загарбниками загинув екскомандир 24 ОМБр імені короля Данила, полковник Валерій Гудзь. 

Про це у Фейсбуці повідомив БФ «Повернись живим», передає Укрінформ.

«Вчора, 12 березня, Валерій Федорович Гудзь загинув на Луганщині. Він не мав би там бути, але вирішив воювати: взяв на себе командування підрозділом і, як справжній герой, прийняв бій. Пане полковнику, честь!», - зазначено у повідомленні.

Благодійники додають, що попри позивний «79», Валерія Гудзя часто називали «Федорович». Полковник Гудзь з 2014-го пройшов шлях від командира взводу до комбата і командира бригади.

«Коли у 2020-му його підвищували/переводили з 24-ї бригади, ми особисто бачили сльози офіцерів. Тому що служити з Федоровичем, просто знати його і бути поруч — було честю», - додають у повідомленні.

Валерій Гудзь - уродженець м.Борисполя. Про його загибель повідомив у Фейсбуці і міський голова Борисполя Володимир Борисенко.

"Захищаючи Україну, загинув наш земляк, полковник Валерій Гудзь (79). Нас завжди об’єднувала тема спорту. Ще влітку ми потисли руки на педагогічній конференції, обговорювали як найкраще виховувати наших дітей у спортивних секціях. Мали спільні плани й ідеї. А сьогодні така сумна звістка… Я прислухався до його порад і щиро радів кожній зустрічі", - написав Борисенко.

Валерій Гудзь був командиром 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила упродовж 2017-2020 років. Після цього став слухачем Національного університету оборони України імені Івана Черняховського. З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну повернувся у 24-ту бригаду для підсилення.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: ФБ Повернись живим, ФБ Володимир Борисенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-