Битва за Україну. День вісімнадцятий. Випуск 2

Битва за Україну. День вісімнадцятий. Випуск 2

Укрінформ
Удар по Яворівському полігону: 35 загиблих. Вічна пам’ять і Слава Героям! 

Олексій Резніков вкотре закликав НАТО закрити небо над Україною - «Це теракт біля кордону ЄС-НАТО». Тисячі людей в окупованих українських містах виходять на мітинги проти російських загарбників: Мелітополь, Бердянськ, Херсон.

Переможемо! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні й Києві на 15 годину 13 березня.

14:34 В Італії перекинувся автобус з близько 50 українцями на борту, одна жінка загинула, кілька осіб постраждали.

14:31 Ізраїль засудив вторгнення рф в Україну та закликав припинити атаки - Яїр Лапід, міністр закордонних справ Ізраїлю.

14:30 На Запоріжжі окупанти пограбували музей-заповідник «Садиба Попова» - Ганна Головко, директор музею.

14:23 Президент Зеленський: Колона з гуманітарною допомогою наближається до Маріуполя.

14:16 Про завищення цін на оренду житла у Львові просять повідомляти на гарячу лінію міста – 1580 - Андрій Садовий, міський голова Львова. 

14:15 Українська армія знищила вже майже 13 тисяч російських загарбників - Зеленський

14:13 Зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом рф путіним відбудеться тоді, коли буде напрацьований пакет пропозицій для переговорів, аби встановити мир - Михайло Подоляк, радник керівника ОПУ.

14:10 У Херсоні учасники мирного мітингу не злякалися пострілів агресора. Люди викрикують патріотичні гасла про єдність України.

14:09 У східних регіонах Росії, у Сибіру, ​​на Уралі і на Далекому Сході поліція затримує людей, які на заклик Навального вийшли на акції проти війни з Україною.

14:05 Туреччина наполягає на необхідності відкриття гуманітарних коридорів, евакуації людей та вже налагодила комунікацію зі своїми співгромадянами, які переховуються у мечеті в Маріуполі - Мевлют Чавушоглу, міністр закордонних справ Туреччини.

14:02 Ворог заважає ремонту газогонів у Вугледарі - Оператор ГТСУ.

13:58 У Маріуполі українські захисники знищили три ворожих танки і бронеавтомобіль «Тигр» - загін спеціального призначення «Азов».

13:57 Російські спецслужби планують низку заходів з дискредитації українців, які проживають у рф - Центр протидії дезінформації при РНБО.

13:56 У Чернігові вилучили три 500-кілограмові авіабомби з житлових масивів міста – МВС.

13:53 У Чернігові частково з'явилися газ і вода - Владислав Атрошенко, міський голова.

13:40 Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до комісара ЄС Тьєррі Бретона аби заборонити мовлення російських телеканалів на теренах ЄС.

13:35 Від 14 березня у Запоріжжі змінюється комендантська година, тепер вона діє з 8 години вечора до 5 години ранку. Також визначені години, коли дозволено продавати алкоголь - Анатолій Куртєв, секретар Запорізької міської ради.

13:24 На Миколаївщині від ворожих авіаударів та обстрілів кількість жертв, в тому числі дітей, зростає щодня - просять закрити небо - Ганна Замазєєва, голова Миколаївської облради.

13:22 Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до міжнародних організацій за допомогою з розміщенням вимушених переселенців. Першочергово місто потребує мобільних центрів.

13:21 Національний банк України фіксує відновлення операцій між банками на валютному ринку.

13:17 На Чернігівщині розтрощили танкову колону рф, яка проривалася до Києва - оперативне командування «Північ».

13:16 На Вінниччині українські військові збили ворожий БПЛА тактичного рівня - Сергій Борзов, голова Вінницької ОВА.

13:15 Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний оприлюднив відео знищення українським ракетним комплексом «Стугна» російського танка.

13:09 На Київщині найбільш небезпечні - чотири напрямки: Житомирська траса; Буча – Ірпінь – Гостомель; Макарів та північ Вишгородського району - Олексій Кулеба, голова Київської ОДА.

13:04 У Херсоні на мітинг проти російських загарбників зібралися тисячі людей.

13:02 У загарбники намагаються створити окупаційну адміністрацію у Мелітополі. Депутати міськради просять відкрити справу за статтею «Державна зрада» відносно представників партії «Опозиційний блок».

12:52 Російські війська нині намагаються знищити об’єкти, які б забезпечували ЗСУ, по всій країні, а не на окремих територіях - Ганна Маляр, заступник міністра оборони України.  

12:44 Полковник Геннадій Штерн закликав російських військових льотчиків негайно припинити знищення мирних українських міст і сіл - командування Повітряних сил ЗСУ.

12:39 Російські війська застосували у Попасній на Луганщині фосфорні боєприпаси, заборонені Женевською конвенцією – Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА.

12:31 Молдова починає приймати цифрові документи у «Дії» - Михайло Федоров, віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації.

12:31 Внаслідок обстрілу Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині загинули 35 осіб, 134 отримали поранення - Львівська ОВА.

12:23 Харківська державна наукова бібліотека ім. В.Г. Короленка зазнала ушкоджень під час обстрілу російськими військами.

12:01 Під обстрілами перебувають 22 населені пункти Донеччини – Нацполіція.

11:58 У Миколаєві в результаті бомбардування загинуло дев'ять осіб.

11:55 Домовленості про «зелений коридор» на Луганщині знову зриває рф: автобуси не можуть виїхати, через обстріли - Сергій Гайдай, керівник Луганської ОВА.

11:52 Міський голова Херсона Ігор Колихаєв у День визволення міста від нацистських загарбників у роки Другої світової війни, поклав квіти до Вічного вогню у парку Слави та заявив, що Херсон завжди був і буде українським.

11:52 Кабінет міністрів спростив перетин кордону для окремих категорій людей з інвалідністю та осіб, що їх супроводжують - Марина Лазебна, Міністр соцполітики України.

11:48 У Відні пройшла чергова акція на підтримку України.

11:33 Верещук закликає людей евакуюватися лише через «зелені коридори» - інакше можна загинути.

11:32 Фанати загребського «Динамо» (Хорватія) влаштували масштабний перформанс на підтримку України.

11:27 На Житомирщині вночі загарбники завдали авіаударів по трьох селах - поліція області.

11:27 Київський метрополітен працює у режимі перевезень.

11:23 Західний кордон України за минулу добу перетнули понад 96 тисяч осіб – Держприкордонслужба.

11:16 Місто Чугуїв на Харківщині закривають для в’їзду, аби запобігти проникненню туди російських диверсійно-розвідувальних груп - Чугуївська РВА.

11:12 Харківщину за добу обстріляли майже 50 разів - Олег Синєгубов, голова ОВА.

11:02 У столиці силами Гуманітарного штабу сформовано двотижневий запас необхідних продуктів харчування для двох мільйонів киян на випадок блокади міста - Валентин Мондриївський, заступник голови КМДА.

11:01 На Запоріжжі війська рф викрали мера Дніпрорудного Євгенія Матвєєва - Іван Арєф’єв, речник Запорізької ОВА.

10:54 Домогосподарства у Великій Британії, які приймуть до себе біженців з України, будуть отримувати на це 350 фунтів стерлінгів на місяць.

10:52 Київське «Динамо» випустило відеоролик, присвячений війні, яку Росія розв'язала проти України, а також боротьбі нашої країни проти агресії та захисту всього сучасного світу.

10:48 В СБУ знову закликали писати про переміщення ворожої техніки на офіційний чат-бот t.me/stop_russian_war_bot, щоб українські захисники могли ще краще знищувати окупантів.

10:27 Унаслідок російської агресії в Україні вже загинули 85 дітей і майже 100 поранених - Офіс Генпрокурора.

10:16 Міжнародна федерація студентського спорту (FISU) усунула Росію та Білорусь від участі у змаганнях під егідою організації.

10:16 У Чернігові внаслідок авіаудару зруйновано 9-поверховий будинок, є жертви - В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОВА.

10:03 Сьогодні діятимуть 14 гуманітарних коридорів для евакуації мирних мешканців - Людмила Денісова, Уповноважена з прав людини.

09:50 Російські загарбники бомбардували завод «Зоря» - «Машпроєкт» у Миколаєві - Віталій Кім, голова Миколаївської ОДА.

09:49 Від початку війни, станом на 13 березня загальні бойові втрати російських загарбників становлять понад 12 тисяч живої сили, 374 танки, 74 літаків та 86 гелікоптерів – Генштаб ЗСУ.

09:34 Російські війська завдали авіударів по місту Баштанка Миколаївської області, є постраждалі – ДСНС.

09:29 Ворог пошкодив військовий аеродром у Василькові на Київщині – Міноборона.

09:24 Влада Одещини заборонила підвищувати ціни на товари першої необхідності - деякі продукти, лікарські препарати, пальне - Максим Марченко, голова Одеської ОВА.

09:20 У неділю, 13 березня, продовжиться евакуація мешканців з Київської області, зокрема з Броварського напрямку, а також з містечок Буча, Ірпінь, Ворзель, Гостомель та інших - Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА.

09:04 Третій удар по Франківському аеропорту майже зруйнував його інфраструктуру - Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська.

08:47 У Донецькій області під ворожий обстріл потрапив пасажирський поїзд, загинула провідниця – Укрзалізниця.

08:36 Україна завершила Паралімпіаду в Пекіні, українські спортсмени виграли 29 медалей: 11 золотих, 10 срібних, 8 бронзових і у підсумку посіли друге місце у загальнокомандному заліку та за загальною кількістю здобутих нагород після збірної Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-