Битва за Україну. День сімнадцятий. Випуск 3

Битва за Україну. День сімнадцятий. Випуск 3

Укрінформ
У Херсонській області російський агресор хоче організувати референдум зі створення так званої "хнр"

Депутати Херсонської облради готують з цього приводу листа. У ньому буде і про Херсонщину, і про орків, і про військовий корабель, і про гуманітарну катастрофу, яку окупанти влаштували в Херсонській області, блокуючи гуманітарні коридори. А непереможний народ кожен день виходить на акції і показує окупантам, що ХЕРСОН – ЦЕ УКРАЇНА!!!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні й Києві на 21 годину 12 березня.

20:32 У Чернігові після численних авіаударів та артилерійських обстрілів частково відновили електропостачання.

20:31 Серед представників Росатому, які приїхали на ЗАЕС, є колишні українські атомники.

20:25 Міжнародна електронна платіжна система PayPal з 18 березня заблокує електронні гаманці росіян.

20:17 Сполучені Штати опрацьовують з Європою можливості забезпечення України потужними засобами протиповітряної оборони після того, як пропозиція передачі МіГ-29 українським силам не була реалізована.

20:15 Німеччина хоче до кінця року відмовитися від російського вугілля та нафти.

20:07 За програмою «Мільйон продуктових наборів» 100 тисяч продуктових наборів вже доставлено людям із вразливих категорій.

20:05 У місто Ізюм на Харківщині доставили гуманітарну допомогу, яку через обстріли російських військових, не вдалося передати всім жителям - Максим Стрельник, начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міської ради.

20:01 УЄФА виділив 1 мільйон євро в якості допомоги українським дітям, які постраждали через вторгнення Росії.

19:56 Президент України Володимир Зеленський наголошує, що проти російської федерації потрібно запровадити такі санкції, щоб кожен російський солдат знав ціну пострілу в мирних українських громадян.

19:55 Росія залучає до ведення бойових дій на території України так званих військовослужбовців строкової служби з території ОРДЛО, військових найманців з Абхазії, Південної Осетії, а також ув’язнених з виправних закладів російської федерації - МОУ.

19:54 У Мирноград Донецької області з Волновахи евакуювали 831 мирного мешканця.

19:52 ЗСУ збили на Харківщині російський винищувач.

19:49 На сайті міськради тимчасово окупованого Генічеська з’явилася заява про відставку міського голови.

19:45 ГУР: У Київській області російські війська під час евакуації обстріляли колону жінок та дітей. Загинули семеро людей, з них одна дитина. Кількість поранених уточнюється.

19:43 Українці вже подали 2 мільйони заявок на допомогу за "єПідтримкою."

19:35 Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба: Усунення президента рф путіна буде достатнім для припинення війни в Україні, але для відновлення миру і безпеки в євроатлантичному просторі потрібна депутінізація росії.

19:30 У Трускавці на Львівщині розселили понад 30 тисяч переселенців – це на 10 тисяч більше, ніж становить місцеве населення – міський голова.

19:29 Місто Ужгород більш не має можливості приймати внутрішніх переселенців, місцева влада просить допомоги з розселенням та харчуванням людей у навколишніх тергромадах.

19:28 На Волинському напрямку зберігається загроза здійснення диверсій на військових об’єктах та об’єктах цивільної інфраструктури – Міноборони.

19:27 З Вугледара та Волноваського району евакуювали близько 200 людей — МВС.

19:24 Зеленський: У війні, яку російська федерація розпочала проти України, уже загинули тисячі людей, зокрема 79 дітей.

19:17 Із Львівщини 60 онкохворих дітей-підопічних Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру та 100 членів їх сімей відправлено на лікування в провідні клініки світу.

19:12 Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова: У Маріуполі 400 тисяч людей знаходяться в облозі, без їжі, води та тепла.

19:04 Переговори з російською делегацією безперервно тривають у відеоформаті - Михайло Подоляк, радник керівника ОП.

19:03 Азербайджан готовий прийняти у себе зустріч між Україною та росією

18:55 У Луцьку попрощалися з військовими, які загинули під час бомбардування аеродрому.

18:47 Українська армія звільнила від ворога ще два населені пункти Чернігівської області та захопила у росіян 10 одиниць техніки.

18:46 Україна має достатньо резервів продовольства — Мінагрополітики.

18:45 Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний оприлюднив відео знищення Байрактаром реактивної системи залпового вогню російських військ.

18:44 Уродженець Херсона, півзахисник італійської «Спеції» Віктор Коваленко підтримав рідне місто та звернувся до його мешканців: Не дайте їм жодного голосу. Херсон – це Україна!

18:38 Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднила прізвища ще понад 1,5 тисячі російських загарбників.

18:36 МВС: З сіл Немішаєве та Микуличі до села Білогородка Бучанського району евакуйовано майже 2 тисячі осіб.

18:33 Нацбанк закликав фахівців Мінфіну США почати розслідування проти компаній із російським капіталом.

18:29 Як і де знайти прихисток: посол України в Польщі Андрій Дещиця дав поради українським біженцям у Польщі (поради за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3427739-ak-i-de-znajti-prihistok-desica-dav-poradi-ukrainskim-bizencam-u-polsi.html).

18:29 Близько 10 тисяч українців, які працюють у Литві, виїхали захищати Україну.

18:25 Під час воєнного стану, який запроваджено в Україні, статус безробітного можна підтвердити, зателефонувавши до Державного або регіонального центру зайнятості.

18:22 Херсонська облрада готує відповідь щодо “хнр” - у ній буде і про російський військовий корабель.

18:22 Німецький Commerzbank AG припинив бізнес у росії.

18:14 Держава запустила програму з релокації виробництв до Західної України. Підприємства, які знаходяться у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей до Західної України.

18:09 Президент США Джо Байден видав указ про виділення з державного бюджету додаткових $200 мільйонів для допомогти Україні, яка протистоїть збройній агресії рф.

18:01 Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба: Україна має три серйозні перемоги на міжнародному фронті: перемога в інформаційній війні, зміна ставлення до українців у світі й підрив російської економіки.

17:58 Кіберполіція розробила сайт для військових з рф та білорусі, які не хочуть воювати проти України.

17:53 У Херсоні жителі не припиняють акцій проти російських загарбників.

17:52 У Мелітополі, Бучі, Ірпені, Ворзелі, Гостомелі - проблеми зі зв'язком та інтернетом

17:48 МЗС запустить онлайн-ресурс для допомоги біженцям з України.

17:39 На Житомирщині російська ракета пошкодила лінію електропередачі – Андрушівська міська рада..

17:37 На Миколаївщині російські війська ховаються за спинами мирних жителів – Віталій Кім, голова Миколаївської ОВА.

17:29 Українські війська вже знищили ворожої техніки на $5,1 мільярда.

17:29 Львівські скульптури одягнули захисну «амуніцію».

17:25 Президент: Україна має проблеми з наповненням бюджету, бо більшість підприємств не працюють.

17:23 Зеленський: Щоб закрити небо над Україною, є кілька шляхів. Деякі представники західного світу не схаменуться доти, поки ракети не прилетять до них.

17:22 Війна з рф заблокувала в українських портах майже 100 суден з іноземними екіпажами.

17:21 Президент України Володимир Зеленський вважає, що Ізраїль може зіграти важливу роль у переговорах України з рф задля припинення війни - і як посередник, і як країна для перемовин.

17:18 Президент: Мета України у війні з росією – перемога для збереження нації.

17:11 У Харкові почали виплачувати зарплати бюджетникам.

17:08 Ватикан готовий до посередництва, щоб покласти край війні в Україні.

17:08 Зеленський: Станом на 11 березня понад пів тисячі військовослужбовців російської федерації, які беруть участь у війні проти України, здалися в полон.

17:06 Президент України Володимир Зеленський заявив, що жодного людського ставлення з боку російських загарбників немає, відкриття тих чи інших коридорів відбувається з тих чи інших прагматичних причин.

17:06 СБУ перехопила розмову російського військового, якому наказали стріляти в цивільних у Харкові.

17:04 Зеленський обговорив із Шольцом та Макроном перспективи перемовин з росією.

17:00 У війні з росією загинули близько 1300 українських військових – Зеленський.

16:58 Державна екологічна інспекція України створила чатбот Екошкода для оперативної фіксації екологічних злочинів, спричинених діями російської федерації.

16:54 У Запорізькій області військові рф танком розчавили автомобіль з дитиною. Двоє дорослих чоловіків загинули, а хлопчик згорів у палаючій автівці – поліція області.

16:51 Біля Одеси 600 російських морпіхів влаштували бунт – відмовились воювати – СБУ.

16:38 Зеленський: Питання відмови членів НАТО у закритті неба над Україною є філософським і свідчить про те, що об’єднаної позиції членів Альянсу немає. І сміливості в об’єднанні заради України членів НАТО також немає.

16:34 Канцлер ФРН Олаф Шольц і президент Франції Еммануель Макрон провели чергову розмову по телефону з президентом росіі путіним у суботу.

16:32 Заступник генерального директора російської авіакомпанії «Аерофлот» зі стратегії та маркетингу Андрій Панов пішов із компанії та залишив росію разом із сім'єю.

16:29 Зеленський: Окупувати українців неможливо, навіть привівши помирати мільйон росіян.

16:23 Вода в Крим не піде попри підрив дамби загарбниками — Кирило Буданов, очільник української військової розвідки.

16:17 Зеленський: Викрадення мерів окупованих міст – це тероризм із доказами.

16:14 Заступник голови мзс росії сергій рябков заявив, що пропозиції москви стосовно «гарантій безпеки», направлені США та НАТО, вже недійсні.

16:11 Президент України Володимир Зеленський вважає, що російські війська зможуть зайти в Київ, лише якщо знищать усіх українців.

16:10 У Чернівцях запрацював склад із безкоштовним одягом і взуттям для переселенців.

16:07 Після війни в України буде зовсім нова історія об’єднаної нації – Зеленський.

15:57 В Одесі встановили перші термінали супутникового зв'язку Starlink.

15:35 Артисти Одеської опери влаштували мистецьку акцію «Вільне небо/Free Sky».

15:33 На Херсонщині агресор готує референдум щодо створення «хнр» - депутат облради.

15:24 ДБР ініціює оголошення народного депутата Іллі Киви у міжнародний розшук.

15:22 Російські загарбники, які окупували Херсон, розпочали потужну хвилю дезінформації серед місцевих мешканців про те, що нібито Україна покинула Херсон.

15:19 У Словенії підтримують вступ України до ЄС.

15:19 У Запоріжжі створили кол-центри для роботи з переселенцями.

15:15 «Челсі» може не завершити сезон через санкції.

15:11 З України до Турецької Республіки виїхали близько 20 тисяч осіб - такі дані стали відомі після зустрічі Мустафи Джемілєва з Президентом Ердоганом.

15:09 У Харкові російські загарбники обстріляли карету «швидкої», внаслідок чого фельдшер отримала поранення - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

15:08 Уряд відшкодує комунальні витрати громадам, які приймають переселенців- Мінрегіон.

15:08 В Україні з понеділка планують відновити навчання у 14 областях. Освітній процес має розпочатися хоча б у тих регіонах, де можливо і безпекова ситуація це дозволяє – Сергій Шкарлет, Міністр освіти і науки.

15:03 Із Бучі до Білогородки приїхали 20 автобусів з евакуйованими людьми - Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу Президента.

15:01 Грузинська православна церква зібрала 15 тонн гуманітарної допомоги для України.

14:58 В районі Новоукраїнки співробітники СБУ взяли в полон бойовика російської приватної військової компанії "Вагнер".

14:49 Усик продає футболки для допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-