Битва за Україну. День шістнадцятий. Випуск 3

Битва за Україну. День шістнадцятий. Випуск 3

Укрінформ
Упродовж минулої доби ворожі війська не змогли забезпечити жодного суттєвого просування

ЄС надав Україні перші €300 мільйонів екстреної макрофінансової допомоги з пакету в €1,2 мільярда. Слава Україні! Переможемо!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні й Києві на 21 годину 11 березня.

20:34 На Київщині евакуювали понад 3,5 тисячі мешканців Димерської громади - поліція Київщини.

20:18 До Інтернаціонального легіону долучилися добровольці з 52 країн - Ганна Маляр, заступник міністра оборони.

20:17 Президент Зеленський: Україна і Польща сформували сильний союз, а історична місія обох країн – бути лідерами Європи. Зовнішня агресія зблизила Київ і Варшаву, які стали справжніми братськими народами.

20:08 США серйозно занепокоєні, що росія може планувати застосування хімічних або біологічних отруйних речовин проти українського народу - Лінда Томас Грінфілд, постійна представниця США при ООН.

20:00 У Генеральному штабі ЗСУ попереджають про високу ймовірність посилення російською федерацією терористичних методів ведення бойових дій.

19:57 Під Черніговом збили ворожий Су-34 - оперативне командування «Північ».

19:33 Внаслідок російських атак в Україні загинули 78 дітей – Президент України.

19:32 В ООН закликали розслідувати всі факти порушення гуманітарного права в Україні - Розмарі Дікарло, заступниця генерального секретаря ООН.

19:27 У федеральному парламенті Канади зареєстровано чотири петиції із вимогами до уряду забезпечити безполітну зону над Україною та направити миротворців.

19:24 Посольство Туреччини перемістилося з Києва до Чернівців.

19:18 НАТО продовжить підтримувати Україну й тиснути на путіна – Єнс Столтенберг, генеральний секретар НАТО.

19:18 У Маріуполі на території мечеті, від обстрілів російської армії переховуються 86 громадян Туреччини - Петро Андрющенко, радник міського голови Маріуполя.

19:13 Президент США Джо Байден оголосив про додаткові кроки з боку Сполучених Штатів, країн G7 та ЄС щодо покарання росії за її агресію, а також притягнення її до більшої відповідальності.

19:04 Україна запустила телеканал «FREEДОМ» націлений на створення інформаційного продукту, розрахованого на російськомовну аудиторію у воєнний період, зокрема на окупаційні війська – Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

19:00 Без світла, води, газу й тепла: Чернігів - на порозі гуманітарної катастрофи - Людмила Денісова, Уповноважений Верховної Ради з прав людини.

18:49 «Велика трійка» світових фірм звукозапису згорнула діяльність на ринку росії – Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

18:48 ЄС анонсував четверту хвилю санкцій проти росії та заявив про відсутність жодних «табу» в обмежувальних заходах, якщо кремль буде продовжувати бомбардування міст України, включно з повним припиненням імпорту нафти й газу з рф.

18:45 Розв’язана путіним агресивна війна проти мирного українського народу стала для західних демократій шоком, але не зробила їх безпорадними - Франк-Вальтер Штайнмаєр, федеральний президент ФРН.

18:40 Полонений російський льотчик знав, що скидав бомби на мирних українці - про це він сказав на пресконференції в Києві.

18:32 Якби світ відреагував на вторгнення в Крим, агресії рф можна було б запобігти - Реджеп Таїп Ердоган, президент Туреччини.

18:25 У Раді закликають європейських колег до повної заборони міжнародних вантажних перевезень у рф.

18:22 Упродовж дня з Бучі евакуйовано 1,8 тисячі людей, а з Гостомеля до Білогородки – 1 тисяча - Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу Президента України.

18:16 Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів учасникам Анталійського форуму про брехню путіна і попросив закрити небо.

18:08 За 12 днів блокади російські війська вбили 1582 жителя Маріуполя - Маріупольська міська рада.

18:03 Президент України Володимир Зеленський обговорив з Президентом США Джо Байденом поточну ситуацію в Україні.

18:01 Білорусь вже втягнута у війну з Україною через надання території для російських військ - Євгеній Єнін, перший заступник МВС України.

17:49 Від ранку в Ізюмі йде бій – евакуація цивільного населення не відбулась - Максим Стрельник, голова управління Ізюмської міської ради.

17:46 Під Маріуполем нацгвардійці підбили російський танк і знищили групу диверсантів – МВС.

17:46 Роскомнагляд заблокував Instagram у росії - Михайло Федоров, віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації.

17:31 Близько 1,5 мільйонів українців звернулись за грошовою допомогою у 6,5 тисяч - Олександр Грибан, заступник міністра економіки.

17:25 13 березня Київський міський центр крові оголошує перерву в прийманні донорів. Забір крові поновиться 14 березня – КМДА.

17:17 В Україні через воєнні дії зупинено 33 газорозподільні станції - Оператор ГТС України.

17:16 ЧАЕС вдалося забезпечити додатковим запасом дизпалива для електростанцій, що забезпечують аварійне електроживлення сховищ відпрацьованого ядерного палива – Держатомрегулювання.

17:15 На час воєнного стану нещеплених від COVID-19 освітян поновлюють на роботі - Сергій Горбачов, освітній омбудсмен.

17:13 Загарбники знищили музей українських старожитностей у Чернігові - Сергій Лаєвський, директор Чернігівського історичного музею.

17:10 Евакуаційна колона з Енергодара прибула до Запоріжжя - Кирило Тимошенко,  заступник керівника Офісу Президента України.

17:08 Російські військові викрали мера Мелітополя - Кирило Тимошенко, заступник керівника ОП.

17:05 Канада запровадила новий пакет санкцій проти росії через російське військове вторгнення до України.

16:50 Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг закликав парламенти всіх іноземних держав, Європейський парламент і міжнародні парламентські асамблеї запровадити повне торговельне ембарго на російську нафту і газ.

16:38 З Закарпаття на лінію вогню передали вагони протитанкових їжаків - Мирослав Білецький, голови Закарпатської ОВА.

16:37 Національний банк України попереджає про фейкові електронні листи від імені Нацбанку з проханням допомогти українському народу та українській армії під час воєнного стану.

16:37 Співробітники Головного правління розвідки Міноборони України отримали в розпорядження список військовослужбовців 727 окремого батальйону морської піхоти з Астрахані, які вчиняли воєнні злочини проти українського народу.

16:27 Російські літаки завдали удару по білорусі з боку України - командування Повітряних сил ЗСУ.

16:24 На Житомирщині зафіксували понад 80 фактів російської агресії - поліція Житомирської області.

16:19 Загарбники скинули 5 бомб: наслідки удару по дитячому табору «Зоряний» на Сумщині - Дмитро Живицький, голова Сумської ОВА.

16:18 На Луганщині деморалізовані російські загарбники втекли і залишили військову техніку - Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА.

16:06 Ракетні удари по українських містах є помстою ворога за свої поразки - Олексій Арестович, керівника Офісу Президента України.

16:02 У Сєвєродонецьку затримали коригувальників російської артилерії; вони допомагали ворогу обстрілювати місто – СБУ.

15:55 Дослідницька ядерна установка в Харкові отримала незначні пошкодження,  радіаційної небезпеки нема – Держатомрегулювання.

15:45 Упродовж минулої доби ворожі війська не змогли забезпечити жодного суттєвого просування – Олексій Арестович, радник керівника Офісу Президента України.

15:44 Держатомрегулювання не здійснює нагляд за ядерною та радіаційною безпекою на ЗАЕС через потенційну небезпеку для інспекторів.

15:33 ЄС надав Україні перші €300 мільйонів екстреної макрофінансової допомоги з пакету в €1,2 мільярда - Урсула фон дер Ляєн, президентка Єврокомісії.

15:14 До Польщі вже прибуло понад 1,5 мільйони біженців з України - прикордонна служба Польщі.

14:54 Президент України Володимир Зеленський висловив обурення щодо намірів російської федерації залучити у війну проти України сирійських найманців.

14:52 Євросоюз має зробити більше для України та для себе – Президент України.

14:44 Президент України Володимир Зеленський очікує від міжнародних партнерів нових санкційних рішень проти росії.

14:42 Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спростувало чергову брехню російського агресора про начебто постановку з вагітними жінками зі зруйнованого пологового будинку у Маріуполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-