Битва за Україну. День п’ятнадцятий. Випуск 3

Битва за Україну. День п’ятнадцятий. Випуск 3

Укрінформ
Військові рф блокують «зелений коридор» із Маріуполя - обстрілюють кожен кілометр

Жодна людина не була евакуйована сьогодні «зеленим коридором» з оточеного ворогом Маріуполя через постійні обстріли російського агресора. Так само окупанти не дають доправити до міста гуманітарний вантаж. Місцеві жителі вже більше тижня живуть без світла, води, тепла, але не здаються. Віримо в перемогу України!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні й Києві на 15 годину 10 березня.

20:31 Ердоган заявив Байдену, що хоче й надалі бути посередником між Україною та рф.

20:30 На Чернігівщині українські воїни захопили чергові трофеї - 10 робочих танків, зенітно-ракетний комплекс та броньовану машину - оперативне командування "Північ".

20:21 Російськи загарбники завдали авіаудару по селу Рубці на Донеччині, внаслідок чого зруйновано котельню у школі, пошкоджено будинки та дитсадок. Поблизу Світлодарська перебили газогін високого тиску - Павло Кириленко, голова Донецької ОВА.

20:17 У селі Дар’ївка Херсонської області військові рф обстріляли торговельний павільйон та авто, загинула жінка - Херсонська обласна прокуратура.

20:16 Станом на 7 березня 2022 року Національний банк має, за попередніми даними, 27,7 млрд дол. міжнародних резервів і продовжує обслуговувати боргові зобов'язання у валюті.

20:10 Підрозділи Сил спеціальних операцій захопили російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс Панцирь-С1.

20:09 Лідер росії володимир путін зазнав фіаско у всіх своїх планах та розрахунках, які були зроблені перед початком російської агресії проти України, і зараз саме він має негайно зупинити цю безглузду та безпідставну війну - Жозеп Боррель, високий представник ЄС.

20:04 Понад дві тисячі громадян і будинок для літніх людей евакуювали з Бучі - Нацполіція.

20:00 Представник міноборони росії ігор конашенко і глава мзс рф сергій лавров подали прямо протилежні версії авіанальоту 9 березня на лікарню та пологовий будинок у Маріуполі.

19:53 Росія обов’язково програє розпочату нею війну проти України через силу українського народу - Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Канади.

19:49 Леонід Кучма - про вторгнення росіян: Будьте ви прокляті! Також Леонід Кучма заявив, що гордий бути українцем та вірить у перемогу над путінською росією.

19:46 Верховна Рада України звертається до світової спільноти із закликом закрити небо над Українською державою, щоб росіяни не могли обстрілювати мирних людей.

19:40 В Івано-Франківську вже близько 200 переселенців пішли служити до війська.

19:39 Російські та білоруські спортсмени та офіційні особи відсторонені від змагань під егідою Всесвітньої федерації карате (WKF).

19:37 Житель російського міста Сургута, засуджений за «фейк» щодо армії рф, насправді був покараний за своє трактування літери Z, яка в Росії стала символом підтримки дій російських окупантів в Україні.

19:36 У застосунку «Київ Цифровий» з'явилась мапа працюючих автозаправних станцій.

19:33 Державна служба надзвичайних ситуацій України опублікувала відео, на якому  рятувальники розміновують у Чернігові бомбу, що не вибухнула, в якій можна розпізнати осколково-фугасно-запальну авіабомбу ОФЗАБ-500, заборонену міжнародним правом.

19:31 Високий Представник ЄС Жозеп Боррель та Єврокомісар кризового менеджменту Янез Ленарчич виступили із заявою, в якій засудили атаку росії на пологовий будинок у Маріуполі, та зазначили, що винні у цьому та інших злочинах на території України понесуть за це відповідальність.

19:16 Під час онлайн-зустрічі з міністрами енергетики держав G7 Герман Галущенко (міністр енергетики) закликав міжнародних партнерів посилити санкції проти рф, зокрема, заморозити її енергетичні активи.

19:16 Військові рф блокують «зелений коридор» із Маріуполя - обстрілюють кожен кілометр

Жодна людина не була евакуйована сьогодні «зеленим коридором» з оточеного ворогом Маріуполя через постійні обстріли російського агресора - Ірина Верекщук, віцепрем’єр-міністр – міністр МінТОТ.

19:06 Зі Львівського залізничного вокзалу до пунктів пропуску на кордоні тепер можна добратися автобусами.

19:04 Предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій просить росіян надати гуманітарні коридори та провести обмін військовополоненими.

18:57 ЗСУ зупинили загарбників на всіх напрямках, ворог зазнає значних втрат – Генштаб.

18:57 Центральні вулиці Одеси укріпили бетонними брилами та мішками з піском. Також тут розклали протитанкові їжаки і встановили патріотичні банери.

18:57 Із Сумщини за добу гуманітарним коридором виїхали понад 12 тисяч людей – ДСНС.

18:55 Російські загарбники не дозволили евакуаційній колоні із Тростянця рухатися заздалегідь узгодженим маршрутом, але зрештою більше сотні автомобілів змогли виїхати з міста - Дмитро Живицький, голова Сумської ОВА.

18:50 «Формула-1» розірвала ТБ-контракт з Росією

18:46 Завтра, 11 березня, місцева влада буде просить організувати “зелений” коридор для евакуації мешканців Енергодару та Дніпрорудного, а також будуть намагатись забрати людей з Полог - Олександр Старух, голова Запорізької ОВА.

18:40 До Закарпаття з Європи прибуло близько 3,6 тисячі тонн гуманітарної допомоги – ОП.

18:34 У село Білогородка прибули евакуйовані мешканці Бучі, змушені виїхати з міста через постійні обстріли з боку рф - Олексій Кулеба, голова Київської ОВА.

18:33 ​​В Україні працює Telegram-бот "Дитина не сама" для допомоги дітям у воєнний час, створений представниками дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, Офісу Президента України, Міністерства соціальної політики України.

18:30 Естонська влада оголосила про припинення видачі віз громадянам росії і білорусі.

18:30 Під час евакуації мирних жителів з міста Ізюм на Харківщині російські війська завдали авіаудару. Постраждалих немає – поліція області.

18:29 Співробітники Головного правління розвідки Міноборони отримали у своє розпорядження список військовослужбовців 196 військово-транспортного авіаційного полку російських військ, які вчиняють воєнні злочини на території України.

18:26 Латвійський парламент ухвалив поправки до Закону про підтримку цивільних осіб України, які визначають додаткові механізми підтримки українських біженців.

18:20 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба скоординував зі своїм французьким колегою Жан-Івом Ле Дріаном подальші кроки для припинення війни рф проти України після переговорів з главою МЗС росії сергієм лавровим.

18:19 Співробітники Головного управління розвідки отримали інформацію про командирів зведеного загону військовослужбовців росгвардії від чеченської республіки, які влаштовують терор на тимчасово захоплених територіях України.

18:17 У Харкові масовий обтріл пошкодив теплові мережі - в більш як 300 будинках відсутнє теплопостачання – міська рада.

18:17 Херсонців закидають листівками від путіна, сповненими брехні про нацизм в Україні і закликами до капітуляції - Еміне Джапарова, перший заступник міністра закордонних справ.

18:16 Хакерська група Anonymous зламала базу даних Роскомнагляду та виклала у відкритий доступ 360 тисяч файлів.

18:10 Поліцейські Київщини допомагають евакуйовувати жителів місцевих територіальних громад Броварщини та Бучанщини.

18:09 Київ укріплює оборону і допомагає області з евакуацією – Віталій Кличко.

18:08 Міністр оборони Резніков: Керівництво України працює на своїх місцях, а російським загарбникам варто подумати про капітуляцію.

18:01 Спікер Кнесету Держави Ізраїль Міккі Леві запропонував Президенту України Володимиру Зеленському звернутися до депутатів парламенту через відеодзвінок.

17:56 Сьогодні вночі бійці 10-ї Гірсько-штурмової бригади збили ворожий літак Су-25.

17:48 На Чернігівщині російські військові зайняли приміщення поліції Городнянської громади - Андрій Богдан, міський голова Городнянської ТГ.

17:42 Президент Польщі Анджей Дуда: Група прокурорів з Міжнародного кримінального суду в Гаазі вже перебуває у Польщі і збирає серед біженців з України свідчення про злочини росіян в Україні.

17:38 Українська асоціація в Південно-Африканській Республіці (UAZA) у місті Дурбан організувала марш на знак солідарності з Україною та проти широкомасштабного вторгнення росії.

17:35 У віденській Церкві пресвятої родини, де також проходять богослужіння українською мовою для вірних УГКЦ, відбувся благодійний концерт на підтримку України.

17:30 Western Union зупиняє роботу в росії та білорусі

17:26 СБУ: Російські загарбники розглядають можливість підірвати склади аміаку на Харківщині, аби звинуватити у цьому Збройні сили України.

17:25 Sony Music Group призупинила діяльність в російській федерації.

17:23 Міжнародне опитування Cygnal/Gradus Research/Response:AI засвідчило, що серед громадян США та ЄС є запит на допомогу Україні

17:21 Із міста Коростень на Житомирщині, по якому російські військові завдають авіаудари, вже евакуювали до 70% жителів - Володимир Москаленко, Коростенський міський голова

17:20 Через «Дію» для армії зібрали вже 120 мільйонів гривень

17:17 Уряд рф визначив список раніше завезених до росії з-за кордону товарів та обладнання, які до кінця 2022 року забороняється вивозити з країни.

17:12 «Зустріч надії» швидко перетворилася на безсоромне цинічне шоу брехуна лаврова, який є обличчям путінської пропаганди за кордоном – Bild.

17:12 Збройні сили України повністю знищили сили противника поблизу Броварів. Українські захисники й надалі знищуватимуть загарбників його ж технікою і зброєю, не даватимуть спокою ні вдень, ні вночі - головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний..

17:12 10 березня російський корабель здійснив із акваторії Одеської затоки п’ять пострілів у небо над містом – ОВА.

17:01 Єврокомісія запропонувала укласти статусну угоду між урядом Молдови та Європейським прикордонним агентством Frontex, яка дозволить надавати ефективну допомогу молдовським прикордонним службам у прийнятті великої кількості біженців, що рятуються від російської агресії проти України.

16:57 Велика Британія стурбована можливістю застосування російською федерацією хімічної зброї в Україні та попереджає, що в цьому випадку москва зробить «велику помилку» - Британії Ліз Трасс, очільниця МЗС Великої.

16:53 Українська громада Угорщини 9 березня, у рамках вшанування дня народження Тараса Григоровича Шевченка у Будапешті, передала петицію до угорського уряду з вимогою підтримати членство України у Євросоюзі, а також закрити українське небо.

16:47 За інформацією НАЕК "Енергоатом", російські загарбники замінували узбережжя Каховського водосховища, яке межує із Запорізькою атомною електростанцією.

16:42 В Лозуватці Дніпропетровської області вороги завдали двох ракетних ударів по аеропорту - Олександр Вілкул, голова військової адміністрації Кривого Рогу.

16:39 У місті Енергодар сьогодні відміняється евакуація на власному транспорті і переноситься на 11 березня - Дмитро Орлов, міський голова Енергодара.

16:37 З Японії в Україну вирушив уже другий літак із бронежилетами і касками.

16:36 Головне управління розвідки оприлюднило список військових злочинців ОМОН управління росгвардії по нижньогородській області, які тероризують українських громадян на тимчасово окупованих територіях.

16:32 У Маріуполі за останню добу народилися 24 дитини – Маріупольська міська рада.

16:31 В умовах воєнного стану працівники одеського заводу «Стальканат» і будівельної компанії KADORR Grouр виготовляють у промислових масштабах та доставляють на блокпости захисникам міста сотні протитанкових «їжаків» різних розмірів та бетонних блоків.

16:25 В Мукачеві попрощалися із загиблим на війні командиром 128-ї бригади Андрієм Літуном, якому посмертно присвоєно звання "Герой України".

16:24 Гуманітарна допомога із Запоріжжя прибула до Енергодара. Це була друга спроба доставити ліки, продукти харчування та інші речі першої необхідності –міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

16:24 «Челсі» заборонили нові контракти, трансфери і продаж квитків: Лондонський клуб отримав санкції через Романа Абрамовича.

16:23 На Херсонщині в Каланчацькій тергромаді через часткове відключення дренажних насосів можливе затоплення земель громади - ОДА.

16:19 В Австрії заборонили трансляцію кремлівського пропагандистського каналу Russia Today через поширення ним дезінформації про російську загарбницьку війну в Україні.

16:17 Мешканці Зінькова на Хмельниччині передають в розбомблену Охтирку "буржуйки", теплі речі та дитяче харчування.

16:17 Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що підготовка до захисту України від повномасштабного наступу росії на Україну велася, однак до останнього не було віри, що це станеться.

16:17 Створено Штаб порятунку культурної спадщини України / Heritage Emergency Response Initiative.

16:11 На Луганщині від обстрілів російського агресора у Сєвєродонецьку ще одна людина загинула, а у Рубіжному - троє поранених - Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА.

16:10 Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім ініціює створення «зеленого коридору» для охочих здатися в полон російських солдатів, які не стріляли у мирне населення.

16:08 Україна пропонує, щоб на атомних станціях розмістилися місії ОБСЄ та МАГАТЕ – Міненерго.

16:06 У зоні бойових дій 128-ма бригада розгромила розвідувальний підрозділ росармії, більшість бійців мали чеченські прізвища.

16:05 У Херсоні люди на акції протесту назвали російських окупантів дітовбивцями та згадували напад агресора на пологовий будинок у Маріуполі.

16:03 Президенти України і Словаччини Володимир Зеленський і Зузана Чапутова обговорили питання членства України в Європейському Союзі.

16:03 Президент України Володимир Зеленський проінформував Прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона та Президента Франції Еммануеля Макрона про чергові злочини росії проти українців.

16:01 Мер Рівного дав добу для реєстрації у військкоматі чоловікам, які прибули з інших регіонів.

15:59 Президент ФБУ Кирило Шевченко наполягає на дискваліфікації всіх російських боксерів, суддів і функціонерів.

15:45  Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на зустрічі генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі наполягав на негайному виведенні росією своїх військ з Чорнобильської та Запорізької АЕС задля запобігання ядерній катастрофі в Європі.

15:42 Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко повідомив, що місто залишається без газопостачання.

15:41 На Запорізькій атомній електростанції відновлено ремонтні роботи на енергоблоці №1, однак через окупацію російськими військами майданчика АЕС та прилеглої території наразі неможлива доставка необхідних запасних частин та персоналу.

15:40 Вашингтон виділить 50 млрд доларів на гуманітарну допомогу українцям, які потерпають від російської агресії.

14:44 Кабінет Міністрів 9 березня прийняв постанову "Деякі питання митного оформлення окремих товарів, що ввозяться на митну територію України у період дії воєнного стану".

14:40 Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оприлюднила перелік країн Європи та організацій, які вимкнули російські пропагандистські канали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-