Битва за Україну. День п’ятнадцятий. Випуск 2

Битва за Україну. День п’ятнадцятий. Випуск 2

Укрінформ
Протягом учорашньої доби наші Збройні Сили завдали не менше семи потужних ударів по противнику, знищено двох командирів полку російської армії

Наша армія держить оборону на всіх фронтах. Перемога за нами! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні й Києві на 15 годину 10 березня.

14:40 Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності російської федерації та її резидентів».

14:38 Колишній головний тренер збірної України Андрій Шевченко:  Червоний Хрест зміг доставити продукти харчування, медикаменти та аптечки для постраждалого населення України. Дякую 5 тисячам людей, які допомогли зібрати кошти.

14:36 На Луганщину наразі їде вагонами гуманітарна допомога: продукти харчування, медикаменти, теплі речі, будівельні матеріали - Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА.

14:32 Від початку вторгнення російської федерації в Україні загинула 71 дитина та отримали поранення понад 100 дітей - уповноважена ВРУз прав людини Людмила Денісова.

14:30 Вчителі та викладачі можуть працювати дистанційно з будь-якої країни - освітній омбудсмен.

14:26 Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко 11 березня відвідає москву, де зустрінеться з президентом росії володимиром путіним.

14:25 Після нашої перемоги відбудуємо усе, що зруйнував ворог – Зеленський.

14:23 Маркетплейс Fiverr призупиняє роботу в росії.

14:22  Голова Сумської ОВА Живицький повідомив про евакуацію із міста: Місце збору: біля "пам'ятника Альоші" як його називають сумчани в народі (р-н Школи N 2). Автобуси будуть подаватися на посадку з 14:00. Щонайменше буде 36 автобусів, які їдуть до нас із Полтавщини. Також частина сумських перевізників та водіїв запропонували свій транспорт, тож, можливо, будуть додаткові місця.

14:21 Київ виступає за систему безпекових гарантій для України від постійних членів Ради Безпеки ООН, Туреччини та її сусідів, аналогічну Північноатлантичному договору - міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

14:17 У Рівненській області організували виробництво консервної продукції для військових та в регіони, постраждалі внаслідок воєнних дій.

14:14 Зеленський: У російських пропагандистів за поширення брехні про війну росії проти України буде конфісковано все майно, де б воно не було у світі,  їх притягатимуть до відповідальності за співучасть у воєнних злочинах.

14:12 Позаштатний радник керівника ОП Арестович: Авіаційні бомбардування російських військ пологового будинку в Маріуполі засвідчили, що ворог змінив тактику і застосовує «сирійський варіант» оточення та терору.

14:10 Лукашенко доручив міністру енергетики білорусі забезпечити енергопостачання Чорнобильської АЕС.

14:10 СБУ за минулу добу викрила п'ятьох осіб, які працювали на користь російських загарбників.

14:08 У Херсоні 10 березня одружилися лікарі-інтерни – це перша пара, яка зареєструвала шлюб у тимчасово окупованому місті від початку війни.

14:05 Президент Володимир Зеленський відзначив 107 співробітників Національної гвардії, поліції, ДСНС та Державної прикордонної служби.

13:57 Міністерство інфраструктури розробило мапи альтернативних маршрутів для пасажирських автоперевезень зі сходу на захід.

13:55 МВС: Наразі гуманітарні коридори запрацювали тільки на Сумщині, щодо інших напрямків говорити поки складно.

13:55 Під час російського обстрілу блокпосту в селі Стара Котельня на Житомирщині загинули п’ятеро військових та двоє отримали поранення - Віталій Бунечко, голова Житомирської обласної військової адміністрації.

13:49 Російські загарбники не дають евакуювати людей із міста Пологи на Запоріжжі – ОВА.

13:47 Міністр закордонних справ рф сергій лавров не мав повноважень приймати рішення на зустрічі в Анталії, зокрема щодо гуманітарних коридорів, бо приїхав на переговори «послухати» українську сторону - міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

13:41 Компанія "Вайтерра Україна" надала національному оператору зернового ринку АТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" 2 тис. тонн пшениці для переробки на потреби мирного населення.

13:41 На сьогодні понад тисяча дітей Київщини уже в безпеці - голова КОДА.

13:40 У місто Буча для евакуації людей їдуть 28 автобусів - Кирило Тимошенко, заступник керівника ОП.

13:36 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення переглянула ефір російськомовної версії Euronews і дійшла висновку, що підбір матеріалів, текстів не відповідає дійсності.

13:33 Міністр МЗС Дмитро Кулеба: Україна відкине будь-які спроби нав’язати модель, яка передбачає визнання в тій чи іншій формі тимчасового управління росіян над українськими ядерними об’єктами. Росія має демілітаризувати Чорнобильську і Запорізьку АЕС.

13:30 Віцепрем'єр-міністр - міністр МінТОТ Ірина Верещук: "Зусиль Міжнародного Червоного Хреста недостатньо, якщо сказати м'яко. Прем'єр-міністр особисто дзвонить щодня до керівника Петера Маурера, ми вже домовилися, щоб замінили представника Червоного Хреста в Україні. Очільник поїде з України, а натомість приїде новий представник, який має досвід роботи Сирії і знає, як потрібно допомагати на практиці. Ми матимемо сьогодні зустріч. Я щиро сподіваюся, що робота покращиться. Поки сказати, що вона є задовільною, я не можу".

13:21 З російських пропагандистських засобів масової інформації після вторгнення рф в Україну йдуть репортери і "журналісти" - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

13:20 Генштаб: Російські загарбники зупинені на всіх напрямках Силами оборони України.

13:19 Українська громада організувала у столиці Намібії – Віндхуку – мирний хід проти війни, яку росія розпочала проти України.

13:18 Міністр МЗС Дмитро Кулеба: Можливість припинення вогню російська сторона привʼязала до виконання вимог, висунутих президентом рф володимиром путіним до України.

13:16 Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав російську православну церкву в Україні до об’єднання.

13:12 ЗСУ завдали сім потужних ударів по ворогу і ліквідували двох командирів полку - позаштатний радник керівника ОП України Олексій Арестович.

13:08 На півночі Полтавської області українська армія із теробороною знищила десятки одиниць ворожої техніки.

13:07 У Чернівцях вагітні жінки, які приїжджають у регіон з інших областей, можуть у будь-який час доби отримати консультацію, акушерську чи гінекологічну допомогу.

12:59 Російські війська через пів години після відкриття гумкоридорів порушують домовленості про евакуацію цивільного населення - віцепрем'єр-міністр - міністр МінТОТ Ірина Верещук.

12:58 Абрамович підтвердив, що виставив «Челсі» на продаж, але заморожування активів і санкції проти нього зупиняють цей процес.

12:54 Маріуполь на Донеччині досі заблокований для евакуації людей, ситуація на Київському напрямку краща, але все одно дуже непевна - віцепрем'єр-міністр - міністр МінТОТ Ірина Верещук.

12:51 Відділення АТ "Укрпошта" працюють в усіх областях, однак у трьох областях не приймаються відправлення.

12:46 У Чернігівській області Збройні сили України знищили дивізіон балістичних оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер-М».

12:46 Проблеми нестачі зброї для територіальної оборони в Україні немає, є проблема логістичного забезпечення нею - Ганна Маляр, заступник міністра оборони України.

12:40 Глава МЗС України Дмитро Кулеба та глава МЗС рф сергій лавров обговорили в Анталії питання гуманітарного коридору в Маріуполі та припинення вогню, однак сторони не досягли прогресу.

12:39 На Закарпатті сформують реєстр недобросовісних орендодавців житла, що у війну завищують ціни.

12:39 Зараз триває ворожий авіаобстріл центру Маріуполя, є влучення в Приазовський державний технічний університет, бомбардують в районі Драмтеатру – Маріупольська міська рада.

12:38 Міністерство цифрової трансформації запустило новий чатбот у Телеграмі, завдяки якому можна повідомляти про пересування російської армії.

12:34 Віталій Кличко: Кожен другий киянин покинув столицю і нині у Києві перебувають трохи менш як 2 млн жителів.

12:33 Найбільш небезпечними напрямками на Київщині є Житомирська траса, Буча, Ірпінь, Гостомель, Макарів, північ Вишгородського району – голова ОДА.

12:31 Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 120 військовослужбовців.

12:30 Китай відмовив росії у постачанні авіа запчастин. Після відмови рф планує шукати можливості постачання з Туреччини, Індії та інших країн.

12:27 Голова Національної поліції України Ігор Клименко застеріг від спроб використання зброї, яку дозволено законом використовувати проти російських окупантів, у злочинних цілях.

12:26 Спростували російський фейк пропаганди про знищення бронетехніки ЗСУ – ДПСУ.

12:21 У тимчасово захопленому Херсоні держуніверситет став прихистком для мешканців, які опинилися у скрутному становищі - тут створили волонтерський центр.

12:14 Світовий конґрес українців (СКУ) закликав уряд США розблокувати передачу винищувачів від країн Східної Європи до України та наголосив, що блокуючи передачу винищувачів Україні, Сполучені Штати дають путіну «зелене світло» для продовження бомбардувань мирного населення.

12:13 Австралійсько-британский концерн Rio Tinto Group, який займає третє місце у світовому гірничодобувному секторі, розриває зв'язки з російським бізнесом через агресію рф проти України.

12:10 У Маріуполь виїхали автобуси для евакуації та колона з гуманітарною допомогою.

12:09 Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України 14 військовослужбовцям, шістьом із них – посмертно.

12:01 Загинув колишній народний депутат від "Народного фронту" 34-річний Євген Дейдей.

12:00 Голова ВРУ Стефанчук пояснив, що анонсований росією вихід з членства Ради Європи може означати багато що, зокрема: росія офіційно не вважає себе частиною цивілізованої Європи та не поділяє її принципів та засад.

11:55 Уряд Великої Британії запровадив санкції проти сімох російських олігархів, серед яких власник англійського футбольного клубу «Челсі» Роман Абрамович.

11:53 Позаштатний радник керівника ОП Арестович: Оточити і взяти Київ неможливо, адже під столицею діє велике угрупування ЗСУ.

11:38 Закарпаття очікує нової хвилі біженців, за кордон готові переправляти до чотирьох тисяч осіб на день.

11:32 На Луганщині від обстрілів російського агресора зранку 10 березня у Сєвєродонецьку одна людина загинула, шестеро – поранені - Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА.

11:28 Акціонерне товариство "Укрзалізниця" призначило три додаткові поїзди Інтерсіті західного напрямку.

11:27 Площу перед консульством росії в Торонто назвуть «Майдан вільної України».

11:23 На Херсонщині під час нічного обстрілу ворожий снаряд влучив у харчоблок психлікарні, що розташована у селі Степанівка - Володимир Сагайдак, в.о. директора Центру соціально-психологічної реабілітації дітей у Степанівці.

11:21 Служба безпеки України розширила канали отримання інформації від громадян про воєнні злочини російських військ на території України.

11:16 Китай нарешті почав змінювати позицію з проросійської на більш нейтральну - Валерій Чалий, експосол України в США.

11:15 Друга найбільша у світі компанія-виробник продуктів харчування Mondelēz International та американська продовольча компанія Mars припиняють інвестиції в росію через її агресію проти України.

11:14 Російські військові намагаються проникнути на об'єкти газотранспортної системи України й здійснити втручання в їхню роботу - ТОВ "Оператор ГТС України".

11:11 МЗС росії заявило, що росія не має наміру брати участь у діяльності Ради Європи, аргументуючи це тим, що «держави ЄС і НАТО зловживають своєю абсолютною більшістю».

11:09 Нацбанк зібрав для ЗСУ понад 11,1 мільярда.

11:03 Росія залучає до війни з Україною приватні охоронні фірми – СБУ.

11:02 У Харкові через російські авіанальоти та наземні обстріли зруйновані понад 280 житлових будинків – поліція області.

11:02 Французькі зірки організували концерт у паризькій залі Maison de la Radio за участю дружини Президента Франції Бріжит Макрон на підтримку України, у ході якого на допомогу українцям перерахували вісім мільйонів євро.

11:01 Бійці Миколаївської обласної варти викрили льожку російського снайпера неподалік аеропорту.

10:59 В Анталії розпочалася тристороння зустріч глава МЗС України, Туреччини та росії щодо припинення російської агресії проти України.

10:52 У Мелітополі озброєні люди у російській військовій формі увірвалися у будинок депутатки Запорізької обласної ради, представниці корінного кримськотатарського народу Лейли Ібрагімової - Іскандер Барієв, член Меджлісу кримськотатарського народу, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру.

10:49 У Коростені на Житомирщині внаслідок російського авіаудару пошкоджені будівлі, загинула одна людина і двоє травмовані – ГУ ДСНС Житомирської області.

10:48 Відбулася кібератака на веб-сайт Львівської обласної військової адміністрації, наразі він працює, проте частина інформації втрачена - ОВА.

10:48 Російські загарбники продовжують нарощувати угруповання військ на Запорізькому напрямку - ОВА.

10:41 На території Запорізької атомної електростанції перебувають близько 300 військових рф та важка техніка. Пошкоджено дві з чотирьох ліній живлення станції - Петро Котін, т.в.о. президента НАЕК «Енергоатом».

10:36 Російська армія під Києвом майже не просувається, авіація рф знизила активність - міноборони Британії.

10:34 Енергоатом: За умови припинення роботи генераторів, які забезпечують тимчасове живлення Чорнобильської атомної електростанції, критична температура на об'єкті може бути досягнута за сім діб.

10:33 Один з найбільших у світі виробників техніки для сільського господарства Deere & Company зупиняє поставки техніки до росії та білорусі через напад рф на Україну.

10:26 Британська розвідка: Міноборони росії підтвердило, що застосовує в Україні важкі вогнеметні системи (ТОС-1А), які використовують термобаричні ракети.

10:23 Експосол України в США Валерій Чалий: Застереження Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга росії щодо атак на канали постачання гуманітарної допомоги Україні свідчить про спробу Альянсу перехопити ініціативу і суттєву зміну в підходах до війни.

10:23 На Луганщині станом на 8:00 10 березня через обстріли російських загарбників наразі 38 населених пунктів залишаються без енергопостачання та 24 - без газопостачання - Сергій Гайдай, голова Луганської обласної військової ОВА.

10:20 У столиці Лівану українці вдруге пікетували посольство рф

10:19 Вночі Харків російські загарбники обстріляли 29 разів, унаслідок чого пошкоджений газогін, 30% жителів міста залишилися без газу - Олег Синєгубов, голова Харківської ОВА.

10:14 Українська влада вимагає від агресора забезпечити проїзд спецтехніки і ремонтної бригади для ремонту газопроводу Донецьк – Маріуполь.

10:13 В Україні починають роботу гуманітарні коридори з Маріуполя, Волновахи, Ізюма, Сум, Тростянця та Краснопілля й низки міст поблизу столиці – Бучі, Бородянки, Ірпеня та Гостомеля.

10:12 На Прикарпатті уночі зустріли близько ста переселенців, евакуйованих з Бучі, Ірпеня та інших міст Київщини, де відбуваються бойові дії - Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська.

10:10 Російський агресор уже втратив понад 12 тисяч особового складу – Генштаб.

10:07 Захисники Миколаївщини в ніч на 10 березня розбили колону постачання ворожих військ, є трофеї – Віталій Кім, глава обласної військової адміністрації.

09:56 Національний антидопінговий центр України призупинив роботу через російське вторгнення.

09:55 Російські загарбники знову здійснили авіаналіт на Маріуполь, є загиблий - Маріупольська міська рада.

09:54 Росія обстріляла залізницю на Донеччині з «Іскандерів», бомбардувала Охтирку й Коростень - зведення ОДА.

                                                   

09:50 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час робочого візиту до Анталії провів переговори із міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

09:48 Чернігівські та Харківські суди переїдуть в інші області.

09:44 Керівника ОП Михайло Подоляк: Дії російських загарбників на Чорнобильській АЕС є загрозою як для Європи, так і самої росії. Світ має набагато сильніше тиснути на російську федерацію.

09:40 НЕК "Укренерго" очікує на безпечний коридор, щоб відновити електропостачання на Чорнобильській атомній електростанції.

09:35 Минулої ночі внаслідок обстрілів Чернігів залишився без опалення й газу - В'ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОДА.

09:25 Відеохостинг YouTube відключив монетизацію контенту для користувачів із росії.

09:19 Захисники Одеси надійно стримують ворожі кораблі, що раніше наближались до узбережжя міста. Наразі ескадри ЧФ перебазувались до кримського мису Тарханкут та озера Донузлав.

09:16 Емоції на кордоні: як українці рятуються від війни. Понад 2 мільйони мирних жителів змушені були покинути Україну через війну, яку розв’язала росія (фото за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3425007-emocii-na-kordoni-ak-ukrainci-ratuutsa-vid-vijni.html).

09:11 Робота сервісу Google Play в росії буде обмежена можливістю завантажити лише безкоштовні програми.

09:10 Із міст-супутників Києва вдалося евакуювати понад 10 тисяч людей і евакуація мешканців продовжуватиметься й надалі - Олексій Кулеба, голова Київської ОДА.

09:08 У Києві метрополітен продовжує працювати у режимі перевезень.

09:04 Миколаїв готується відбивати нові атаки ворога – Віталій Кім, голова Миколаївської ОДА.

09:02 Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки підготував довідник для волонтерів, який містить корисну інформацію про нагальні потреби наших захисників.

08:45 Із міста Волноваха Донецької області й прилеглих сіл за останні вісім днів війни рятувальники евакуювали майже 4 тисячі мирних жителів.

08:36 Українська армія в ніч на 10 березня здійснила контратаку на російські війська під Києвом і підбила п'ять танків - Вадим Денисенко, радник міністра внутрішніх справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-